Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026

το σενάριο για "πυρηνικό τουμποφλό" στα Στενά του Ορμούζ εγκαταλείπεται προς το παρόν

 

 

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ  ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ - ΙΝΔΙΑ 
Θα δημιουργούσε ένα κακό προηγούμενο. 
Άρχισε να συγκεντρώνεται ο κρίσιμος όγκος στρατιωτικών δυνάμεων για απόβαση στις ιρανικές ακτογραμμές..
Η αντίσταση του Ιράν οδηγεί σε αυτό το σενάριο απόβασης  που θα έχει σαν συνέπεια να γυρίζουν καθημερινά πολλά φέρετρα στις ΗΠΑ.
Μάλλον ο πρόεδρος Τραμπ σύμφωνα και με δημοσιεύματα το μετάνιωσε γιατί έκανε το χατίρι του φίλου του Νετανιάχου.
Αν τα πρώτα 24ωρα μιας τέτοιας αποβατικής κίνησης στα Στενά του Ορμούζ , στις ακτογραμμές και τα νησάκια του Περσικού κόλπου δεν επιφέρει καλά αποτέλεσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκοα για τον Τράμπ και για την ίδια την παγκόσμια οικονομία που δεν θα μπορεί να κρύψει , όπως κάνει τώρα τις βαριές συνέπειες στη καθημερινότητα των πολιτών.
Μετά θα αναβαθμιστεί η απειλή των πυρηνικών και η εμπλοκή της Ρωσίας στα γεγονότα ..
είδομεν 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  


ανανέωση 
ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ 
ΑΝ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ

Τραμπ: Πολύ κοντά να πετύχουμε τους στόχους μας και εξετάζουμε να αποκλιμακώσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

Σε ανάρτησή του στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος γράφει:

Πλησιάζουμε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, καθώς εξετάζουμε το ενδεχόμενο να περιορίσουμε τις μεγάλες στρατιωτικές μας επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή όσον αφορά το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν:

(1) Να αποδυναμώσουμε πλήρως τις πυραυλικές δυνατότητες του Ιράν, τους εκτοξευτές και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με αυτούς.

(2) Να καταστρέψουμε την αμυντική βιομηχανική βάση του Ιράν.

(3) Να εξαλείψουμε το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία του, συμπεριλαμβανομένων των αντιαεροπορικών όπλων.

(4) Να μην επιτρέψουμε ποτέ στο Ιράν να πλησιάσει έστω και λίγο την πυρηνική ικανότητα, και να βρισκόμαστε πάντα σε θέση ώστε οι ΗΠΑ να μπορούν να αντιδράσουν γρήγορα και δυναμικά σε μια τέτοια κατάσταση, αν αυτή συμβεί.

(5) Να προστατεύσουμε, στο υψηλότερο επίπεδο, τους συμμάχους μας στη Μέση Ανατολή, μεταξύ των οποίων το Ισραήλ, τη Σαουδικής Αραβίας, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ και άλλων.

Τα Στενά του Ορμούζ θα πρέπει να φυλάσσονται και να ελέγχονται, όπως απαιτείται, από άλλα έθνη που το χρησιμοποιούν — οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τα χρησιμοποιούν! Εάν μας ζητηθεί, θα βοηθήσουμε αυτές τις χώρες στις προσπάθειές τους στο Ορμούζ, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητο μόλις εξαλειφθεί η απειλή του Ιράν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι θα είναι μια εύκολη στρατιωτική επιχείρηση για αυτές.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


δυστυχώς τις τελευταίες ώρες επιδεινώνεται και άλλο η κατάσταση ..το δεν Ιράν απειλεί να πλήξει με κτυπήματα τους Δυτικούς στις χώρες τους..και εδώ  αρχίζει το μπέρδεμα ..αν γίνουν προβοκάτσιες ..ποιος μας το λέει;

Βίντεο από επίθεση με ιρανικούς πυραύλους κατά του Τελ Αβίβ

Η επίθεση έγινε το βράδυ της Παρασκευής.