Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2024

το πλήρωμα της πλέον συγκλονιστικής προφητείας

 


ΦΩΤΟ ΠΗΓΗ

η μια προφητεία επιβεβαιώθηκε - η άλλη επιβεβαιώνεται 33 χρόνια μετά από την πρώτη 


Η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1991.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 33 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟ  ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ 7 ΕΤΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

διαβάζουμε σεβαστικά ...

 Πνευματικό ραντάρ, ενώ ο κόσμος συνταράσσεται

εκ του νέου βιβλίου
Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Έλεγε ο Όσιος Παΐσιος: «Εφημερίδα διάβασα μία φορά στην ζωή μου, για να μάθω πότε θα κληθώ στρατιώτης. Αν συμβεί ένα γεγονός, ή θα μαθευτεί και θα το μάθω κι εγώ ή θα το μάθω με την προσευχή». Και κάποια από τα συνταρακτικά γεγονότα που συνέβησαν στο τέλος της δεκαετίας του ’80 ο Όσιος όχι μόνον τα έμαθε με την προσευχή, αλλά και τα είχε δει με «την πνευματική τηλεόραση» πολλά χρόνια πριν συμβούν.

Την πτώση του κομμουνισμού στην Ρωσία και στα άλλα κομμουνιστικά κράτη την είχε προφητεύσει δέκα χρόνια νωρίτερα. Το 1979 είχε πει: «Ο κομμουνισμός θα πέσει. Η Σοβιετική Ένωση θα διαλυθεί και θα γίνει πολλά κρατίδια. Στην Αλβανία θα ανοίξουν οι Εκκλησίες, και σιγά-σιγά θα θριαμβεύσει η Ορθοδοξία». Από τότε πολλές φορές επανέλαβε τις προφητείες αυτές.

Το 1988 είπε σε μια παρεά:

― Στην Παλαιά Διαθήκη, για τις αμαρτίες του λαού, ο Θεός είχε αφήσει τρεις γενιές υπόδουλες στην Βαβυλώνα και μετά οικονόμησε και ελευθερώθηκαν. Κάθε γενιά αριθμεί είκοσι πέντε χρόνια. Τρία επί είκοσι πέντε πόσο κάνει;

― Εβδομήντα πέντε, του είπαν.

― Το 1917 έγινε η ρωσική επανάσταση, συν 75 πόσο κάνει; τους ρώτησε.

― 1992, απάντησαν.

Και αμέσως ο Όσιος άλλαξε θέμα. Πράγματι, έως το 1992 είχαν πέσει όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης.

Τον Μάιο του 1989, στην Λέσχη Αξιωματικών της Ξάνθης, ο Όσιος είχε πει στον στρατιωτικό γιατρό, με τον οποίο συζήτησε:

― Από ψάρεμα ξέρεις; Ξέρεις τι θα γίνει, αν κάποιος πιάσει πολλά ψάρια αλλά τα δίχτυα είναι σάπια και η θάλασσα έχει φουρτούνα;

― Θα σπάσουν τα δίχτυα, και θα φύγουν τα ψάρια, απάντησε ο γιατρός.

― Και η Σοβιετική Ένωση, συνέχισε ο Όσιος, είναι σαν μία τράτα, η οποία έριξε τα δίχτυα της και μάζεψε πολλά ψάρια. Τα δίχτυα όμως είναι σάπια και τρίζουν· όπου νά ‘ναι θα σπάσουν! Όλοι αυτοί οι λαοί θα ελευθερωθούν. Τον «Τσαούση του αίσχους» τον ξέρεις; ρώτησε πάλι.

― Τον Τσαουσέσκου εννοείτε; είπε με απορία ο γιατρός.

― Ναι, αυτόν θα τον σκοτώσουν, είπε ο Όσιος, και θα τον δει όλος ο κόσμος. Σε έξι μήνες όλοι αυτοί οι λαοί θα ελευθερωθούν.

Και τον Ιούλιο του 1989, είπε σε προσκυνητές: «Ο Χριστός, όπως ξέρετε, ήταν μαραγκός. Στο χέρι Του κρατάει ένα μεγάλο κατσαβίδι· πότε βιδώνει, πότε ξεβιδώνει. Τώρα λοιπόν θα ξεβιδώσει την Ρωσία».

Τα γεγονότα που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν ότι ο όσιος Γέροντας έβλεπε «τα μέλλοντα ως παρόντα» και «τα μακράν ως πλησίον γιγνόμενα». Τον Αύγουστο του 1989 συνέβησαν στην Σοβιετική Ένωση τα γεγονότα που οδήγησαν στην διάλυσή της. Ύστερα από τέσσερις μήνες, τον Δεκέμβριο, έγινε στην Ρουμανία η επανάσταση εναντίον του κομμουνιστικού καθεστώτος. Την παραμονή του Αγίου Σπυρίδωνος (με το παλαιό εορτολόγιο), δύο μοναχοί πηγαίνοντας στο Κελλί του Αγίου Σπυρίδωνος (Κερκυραίων), που πανηγύριζε, πέρασαν από την Παναγούδα. Είχε πέσει πολύ χιόνι, και το μονοπάτι ήταν απάτητο· κανένας δεν είχε επισκεφθεί προηγουμένως τον Γέροντα. Όταν βγήκε να τους ανοίξει, ήταν πολύ αναστατωμένος· το πρόσωπό του ήταν κατακόκκινο και έπαιρνε βαθειές ανάσες. «Θα πάτε στον Άγιο Σπυρίδωνα; τους ρώτησε. Να πείτε εκεί στους Πατέρες να κάνουν πολλή προσευχή, γιατί στη Ρουμανία γίνεται μεγάλη σφαγή, έχουν εμφύλιο πόλεμο!». Στο Κελλί όπου πήγαν, κανένας δεν είχε ακούσει κάτι τέτοιο. Τις επόμενες ημέρες μαθεύτηκαν τα σχετικά με τις σφαγές που είχαν γίνει εκείνο το βράδυ στην Ρουμανία. Στις 27 Δεκεμβρίου εκτελέσθηκε ο Τσαουσέσκου, και όλοι τον είδαν στην τηλεόραση.

Τον Οκτώβριο του 1989 το πνευματικό ραντάρ του Πατρός Παϊσίου «είχε πιάσει» και την καταστροφή μιας γέφυρας στην Αμερική. Ενώ συζητούσε με κάποιον επισκέπτη στην αυλή της Παναγούδας, άρχισε ξαφνικά να κάνει τον σταυρό του και να λέγει: «Παναγία μου! Σεισμός!». Χτυπούσε τα χέρια του στα γόνατα και έλεγε: «Πάει η γέφυρα! Θεέ μου, προστάτεψε τους ανθρώπους!». Ο επισκέπτης κοίταζε με απορία, ώσπου ο Γέροντας συνήλθε και συνέχισαν τη συζήτηση. Έφυγε παραξενεμένος, αλλά την επόμενη μέρα διάβασε στην εφημερίδα: «Μεγάλος σεισμός στο Σαν Φρανσίσκο. Έπεσε μία γέφυρα…».

Τον Αύγουστο της επόμενης χρονιάς (1990), άρχισε πολεμικός αναβρασμός στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Όπως ήταν φυσικό, αυτό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Πατήρ Παΐσιος προσευχόταν θερμά, για να βρεθεί μία ειρηνική λύση, αλλά έλαβε πληροφορία από τον Θεό ότι ο πόλεμος ήταν αναπόφευκτος. Σε κάποιους εκμυστηρεύτηκε: «Μην το πείτε σε κανέναν, αλλά, ενώ προσευχόμουν, αισθάνθηκα ότι θα γίνει ο πόλεμος· δεν πρόκειται να σταματήσει το κακό. Θα καίγεται και η θάλασσα από το πετρέλαιο στον πόλεμο αυτόν». Όπως και έγινε.

Με το πνευματικό του ραντάρ ο Όσιος παρακολουθούσε τις εξελίξεις του πολέμου. Τον Νοέμβριο, ενώ βρισκόταν στο Ησυχαστήριο, είπε μια μέρα: «Σήμερα οι Αμερικανοί θα χτυπούσαν στον Περσικό Κόλπο αλλά το ανέβαλαν. Να κάνετε προσευχή να είναι κάτι τοπικό, να μην επεκταθεί σε όλες τις αραβόφωνες χώρες». Και στα τέλη Δεκεμβρίου έγραψε: «Η πυρκαγιά του πολέμου προς το παρόν ελέγχεται. Να ευχώμεθα να μην ξεφύγη τον έλεγχο, γιατί τότε πού θα πάη, ο Κύριος οίδε».

Στις 17 Ιανουαρίου 1991, κατά τις δυόμισι η ώρα το πρωί, ενώ είχε τελειώσει την αγρυπνία του και ήταν έτοιμος να πλαγιάσει, ένιωσε κάτι φοβερό, που ήταν αδύνατον να το περιγράψει. Και αμέσως άκουσε βουητά από αεροπλάνα και βομβαρδισμό. Τον έπιασε ρίγος και βγήκε έξω στην αυλή, για να κάνει κομποσχοίνι. Έλεγε την ευχή με όλη του την δύναμη, και στιγμές-στιγμές περνούσαν από μπροστά του σκηνές από τον πόλεμο.

Το πρωί είπε σε έναν γνωστό του που τον επισκέφθηκε:

― Έμαθες τι έγινε το βράδυ στο Ιράκ;

― Όχι, Γέροντα, απάντησε εκείνος.

― Έγινε βομβαρδισμός, του είπε, και σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι. Να δεις πώς έκλαιγαν τα μικρά παιδιά, πώς χτυπιόντουσαν οι μανάδες· θρήνος έγινε μεγάλος.

― Και εσείς πώς τα ξέρετε αυτά; τον ρώτησε εκείνος.

― Τα έβλεπα όλα μπροστά μου σαν σε τηλεόραση.

Όσες ημέρες κράτησε η  πολεμική αυτή σύρραξη, ο Όσιος δεν διέκοψε σχεδόν καθόλου την προσευχή. Μια μέρα πήγαν στην Παναγούδα κάποιοι μοναχοί και τον ρωτούσαν αν ο πόλεμος θα έπαιρνε παγκόσμια έκταση. «Πηγαίνετε στα κελλιά σας και προσευχηθείτε, τους είπε κάπως αυστηρά, δεν βλέπετε τα αθώα παιδάκια πώς σκοτώνονται; Σε λίγο θα γίνει μεγάλο κακό!». Και πράγματι, μία εβδομάδα αργότερα, σε έναν νέο βομβαρδισμό σκοτώθηκαν πολλά μικρά παιδιά.

Την επόμενη φορά που ο Όσιος επισκέφθηκε το Ησυχαστήριο, μίλησε στις Αδελφές και για τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο. «Οι μεν Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, είπε, με τη δήθεν ελευθερία φθάνουν μέχρι τον σατανισμό. Ο άλλος, ο Σαντάμ, ήθελε να αναδειχθεί Μωχάμετ. Φύλαξε ο Θεός και δεν επεκτάθηκε το κακό. Πάντως είναι μια κατάσταση τρελλοκομείο. Όταν οι άνθρωποι δεν συμφιλιώνονται με τον Θεό, μπορεί να έρθει η ειρήνη; Όπως λέει και το Ευαγγέλιο: ‟Όταν θα μιλούν για ειρήνη, θα έρθουν αναταραχές”».

Μια Αδελφή σχολίασε:

― Γέροντα, τώρα με τον πόλεμο υπήρχε τέτοια τηλεοπτική επικοινωνία, που την ίδια στιγμή όλος ο κόσμος έβλεπε τα γεγονότα.

― Μόνον τον εαυτό τους δεν βλέπουν οι άνθρωποι, απάντησε ο Όσιος, όλον τον άλλον κόσμο τον βλέπουν. Τώρα ο κόσμος καταστρέφεται από το μυαλό του. Δεν είναι ότι τους καταστρέφει ο Θεός. Θέλει πολλή προσευχή. Χρειάζεται θεϊκή επέμβαση.

Εκ του βιβλίου

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ"

ΠΗΓΗ https://www.impantokratoros.gr/053C80E9.el.aspx


ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ " Κατάλαβες τί γίνεται; Άλλα ό Θεός θα το αξιοποίηση στο καλό. Θα πάνε αυτοί. Και οι κομμουνιστές πόσα χρόνια δηλαδή. Δούλεψαν κοντά 75 χρόνια και δεν κράτησαν, κράτησαν ούτε 70 χρόνια, 72… Οι Σιωνιστές δουλεύουν τώρα, ξέρεις πόσα χρόνια; και 250. Αυτοί ούτε 7 χρόνια δεν θα κρατήσουν…" 

Υπεύθυνος για την απομαγνητοφώνηση και την έκδοση : Ίερομ. Ισαάκ και συνοδεία Καλύβη Αναστάσεως

ΠΗΓΗ https://www.iellada.gr/thriskeia/anatrihiastiki-profiteia-agioy-paisioy-i-epivevaiosi-irthe

επιμέλεια https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

τι γνωρίζουν οι Κούρδοι και λένε: "Έρχεται αναταραχή με κέντρο την Τουρκία- θα επηρεάσει και την Κύπρο"


Ιράν και Τουρκία ο στόχος, θα έρθει και η σειρά της Κύπρου...

«Η Τουρκία είναι το κέντρο του πολέμου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ


Το μέλος του PKK, Ντουράν Καλκάν, αναφερόμενος σε Κούρδους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στη Συρία, δήλωσε,: «Δεν έχουμε τέτοια άμεση σύνδεση. Αλλά αυτό δεν είναι ένα τέτοιο πρόβλημα. Ας πούμε λοιπόν ότι υπάρχεις ως σύμβουλος. Εάν υπάρχουν Κούρδοι που δεν είναι Σύροι, δηλαδή ως άτομα που κάνουν κάποια δουλειά, και συνδέονται με το PKK, εάν η Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας αποφασίσει να φύγουν από την περιοχή τους, θα φύγουν. Ειδικά για τα μέλη του PKK δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. «Θα πάρουν τα όπλα τους και θα μετακινηθούν στο Βόρειο Κουρδιστάν», είπε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κουρδικού Rudaw, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του PKK, Ντουράν Καλκάν, έκανε αξιολογήσεις για τη Συρία, την Τουρκία και την Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα (Βόρεια και Ανατολική Συρία) στο πρόγραμμα τηλεοπτικού καναλιού που βρίσκεται κοντά στην οργάνωση.


Χάθηκε ξαφνικά η Χεζμπολάχ, ήρθε η σειρά της Συρίας

Μιλώντας για τη Ροζάβα, ο Καλκάν είπε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήθελε να συναντηθεί με τον Μπασάρ Άσαντ, τον έκπτωτο ηγέτη της Συρίας: «Ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν πρόθυμος να συναντηθεί με τον Μπασάρ Άσαντ. Αυτό προσπαθούσε συνεχώς, κρυφά, φανερά. Πόσες φορές προσπάθησε να μεσολαβήσει στον Πούτιν; Όλοι έλεγαν ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να συνομιλήσουν με τον Μπασάρ Άσαντ. Πραγματικά δεν ήταν φήμες. Ξαφνικά όμως κάποιες εξελίξεις ανέτρεψαν αυτή την κατάσταση. «Κανείς δεν περίμενε ότι η Χεζμπολάχ θα χτυπιόταν τόσο γρήγορα και τόσο σκληρά και ότι η Συρία θα ήταν η επόμενη στη σειρά τόσο σύντομα», είπε.


«Είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια νέα δομή στη Συρία»

Σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία, το μέλος του PKK Καλκάν είπε:

«Η κατάσταση είναι αβέβαιη. Είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια νέα δομή στη Συρία. Δεν εμφανίστηκε ούτως ή άλλως στη Γάζα ή στον Λίβανο. Δεν συνέβη ούτε στο Ιράκ. Καταστρέφουν το παλιό, κάτι που θα συμβεί σε περιφερειακό επίπεδο. Τα πράγματα που δημιουργούνται τώρα είναι προσωρινά. Θα δημιουργήσουν προσωρινά πράγματα στη Συρία, αν μπορούν. Γιατί υπάρχουν πολλές αντιφάσεις στη Συρία.


Η εθνοτική δομή είναι πολύ διαφορετική. Υπάρχουν διαφορετικές θρησκείες. Υπάρχουν διάφορες αιρέσεις. Υπάρχουν τους διαφορετικές ομάδες ανθρώπων. Πλουραλιστικά, δημοκρατικά, συνομοσπονδιακά συστήματα μπορούν μόνο να ενώσουν τους τους κύκλους. Τα μη δημοκρατικά συστήματα απλά δεν μπορούν να επιβιώσουν. Δεν μπορεί να δημιουργήσει κάτι νέο. Αυτό λοιπόν θα συνεχιστεί. «Η Συρία ήταν ένα βήμα μπροστά», είπε.

Ιράν και Τουρκία ο στόχος, θα έρθει και η σειρά της Κύπρου


Υποστηρίζοντας ότι το Ιράν και η Τουρκία θα είναι ο στόχος, ο Καλκάν είπε, «Από τη μια πλευρά, ο στόχος είναι το Ιράν. Υπάρχει πολιορκία στο Ιράν. Η πίεση στο Ιράν θα αυξηθεί περαιτέρω.

Η άλλη είναι η Τουρκία. Το παγκόσμιο μονοπωλιακό σύστημα κεφαλαίου προσπαθεί να εδραιώσει τον έλεγχο στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση ενεργειακών και εμπορικών οδών.

Ως εκ τούτου, προετοιμάζει τον δρόμο. Αυτό είναι καθαρισμός δρόμων. Η κατάσταση στη Συρία είναι επίσης καθαρισμός του δρόμου. Θα έρθει η σειρά της Κύπρου.

«Η Τουρκία είναι το κέντρο του πολέμου», σχολίασε.

Εκφράζοντας την άποψη ότι «η Ροτζάβα μπορεί να είναι πρότυπο για τη Συρία», είπε ο Καλκάν, «Η εμπειρία της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας είναι μια κατάσταση που θα χρησιμεύσει ως πρότυπο για ολόκληρη τη Συρία. Δημιούργησαν ένα δημοκρατικό σύστημα που ένωσε τόσο διαφορετικές εθνοτικές δομές. Έχουν δημιουργήσει μια παράδοση διαχείρισης εδώ και 12 χρόνια. «Έβγαλαν εμπειρία, έβγαλαν συμπεράσματα», είπε.

«Εάν η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας αποφασίσει να φύγει το PKK, θα φύγει»


Ο Καλκάν είπε ότι τα μέλη του ΡΚΚ θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη Ροζάβα εάν το αποφασίσει η Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα και είπε:

«Συνεχίζουν να λένε ξανά και ξανά ότι είναι πρόβλημα το PKK, το «πρόβλημα PKK». Έφτιαχναν βάλσαμο στη γλώσσα τους. Είναι σαν, ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι στην Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σάμ; Ο Συριακός Εθνικός Στρατός είναι μια στρατολογημένη κοινότητα. Όλοι τους είναι κοινότητες που στρατολογήθηκαν από την Κεντρική Ασία, από εδώ και από εκεί. Μαζέματα.

Από την άλλη, είναι οι Κούρδοι. Πιέζουν την Ειδική Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Το δήλωσε άλλωστε και ο Μουράτ Καραγιλάν.

Δεν έχουμε τόσο άμεση σύνδεση. Αλλά αυτό δεν υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα. Ας πούμε λοιπόν ότι υπάρχουμε ως σύμβουλοι. Εάν υπάρχουν Κούρδοι που δεν είναι Σύροι, δηλαδή ως άτομα που κάνουν κάποια δουλειά, και συνδέονται με το PKK, εάν η Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας αποφασίσει να φύγουν από την περιοχή τους, θα φύγουν.


Ειδικά για τα μέλη του PKK δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Παίρνουν τα όπλα τους και πάνε στο Βόρειο Κουρδιστάν. Είχαν ήδη πάρει τα όπλα τους από το Βόρειο Κουρδιστάν στο παρελθόν. Πήγαν στο Ροζάβα Κουρδιστάν για να πολεμήσουν και να αντισταθούν στο ISIS. Ο Ταγίπ Ερντογάν το γνωρίζει αυτό περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Άρα κανένα πρόβλημα.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κολλημένη διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Δεν μπορούν να την στριμώξουν έτσι. Αν κάποιος πρόκειται να κολλήσει εκεί, αυτοί είναι άλλοι.

Αφήστε τους να δουν τη δική τους κατάσταση. Χαιρετίζω την αντίσταση όλων των λαών στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, και ιδιαίτερα τον κουρδικό λαό, και μνημονεύω τους μάρτυρες τους με σεβασμό. «Σας εύχομαι μεγάλη επιτυχία σε αυτούς τους ιστορικούς αγώνες ελευθερίας».

Rûdaw

Συμπέρασμα : καμία εμπιστοσύνη και υπακοή στα νεοποχίτικα προϊόντα του πονηρού ..εμπιστοσύνη μόνο στον Τεχθέντα Εμμανουήλ γιατί αυτός είναι πάντα μεθ ημών .

πηγή Φώτο ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

κάνοντας τους μοντέρνους γινόμαστε μοντέλα του πονηρού...

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Πλέον μέσα στους λόγους και τα λογύδρια εμφιλοχωρούν νέες λέξεις , νέες εκφράσεις για να επεξηγήσουν νέες έννοιες και εν δυνάμει πειραματικές εφαρμογές πάνω στο ταλαίπωρο πλάσμα του Αγίου Θεού.

Έτσι και ο εκκλησιαστικός λόγος πρέπει και αυτός να τα χρησιμοποιήσει αυτά ή να συνοδοιπορήσει ή να αντιταχθεί σε σχέση με αυτά.

Οι λέξεις και οι φράσεις  όπως "τεχνητή νοημοσύνη" " μετάνθρωπος "  "ενσυναίσθηση"  άρχισαν να γίνονται ψωμοτύρι, αλλά δίχως να δίνουν τις άλλες επικίνδυνες  διαστάσεις που ενδημούν για τους ανθρώπους ....

Μάλιστα κάποιοι εκκλησιαστικοί φτάνουν στο σημείο να λένε ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά με τρόπο σωστό για να γίνουν ωφέλιμα.

Αλλά δεν μας απαντούν, όμως ποιες δυνάμεις τα έφτιαξαν όλα αυτά και με σκοπό να εξυπηρετήσουν τα πονηρά σχέδια τους ..και εμείς θέλουμε όλα αυτά να τα κάνουμε "ωφέλιμα ";

Αυτό μας θυμίζει κάτι αδελφοί, όταν πριν τρεις δεκαετίες ακούγαμε από άμβωνος εκκλησιαστικούς λόγους που μας διαφήμιζαν το όραμα της ενωμένης Ευρώπης και ότι εμείς ως Ορθόδοξοι βάζοντας μέσα σε όλα αυτά Χριστό θα κάναμε θαύματα .

Το μόνο " θαύμα " που έγινε ήταν να φτάσει η  πατρίδα μας , η κοινωνία και οι παραδόσεις μας σε αυτήν την εξαθλίωση και διαστροφή και δεν μιλούμε και για το  "θαύμα" της οικονομικής πενίας.

Τότε όλοι αυτοί οι εκκλησιαστικοί δεν γνώριζαν τι έλεγε ο Άγιος Παϊσιος για  θηρίο των Βρυξελλών; 

Μπροστά  ήταν τα οικονομικά πακέτα του θηρίου που όλοι το θυμιάτιζαν με καλά λόγια και άχυρα για το μυαλό μας . 

Σήμερα θέλουμε νέα θαύματα από τους θαυματοποιούς της νέας εποχής, πιο επικίνδυνα και τοξικά .

Αν δεν γίνουμε άγιοι δεν θα μπορέσουμε να γλυτώσουμε από το τσουνάμι της πλάνης .

Όταν ζήσουμε τις συνέπειες της πλάνης τότε είναι αργά και φέρνουμε ευθύνες για αυτούς που παίρνουμε στο λαιμό μας.

Η πανδημία  και η απίστευτη ευθυγράμμιση να διαφημιστούν γενετικά τροποποιημένα σκευάσματα από μη αρμόδιους ρασοφόρους (γιατί σε αυτούς θα πίστευαν οι πιστοί ) σήμερα σκιαγραφούν την αρχή της σημερινής τραγωδίας .

Συμπέρασμα : καμία εμπιστοσύνη και  υπακοή στα νεοποχίτικα προϊόντα του πονηρού ..εμπιστοσύνη μόνο στον Τεχθέντα Εμμανουήλ γιατί αυτός είναι πάντα μεθ ημών .

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ "να ξέρετε ότι η απολύτρωση θα έλθει, αλλά με φωτιά και εμπρησμούς. Ο κόσμος πρέπει ακόμη να υποφέρει"


Επίσκεψη της Θεοτόκου: Να μη φοβάσαι! Η νίκη θα είναι Του Υιού μου! Ο κόσμος ανήκει στον Χριστό!

Νεομάρτυς Βαλέριος Γκαφένκου: 
«Ὁ ἅγιος τῶν κομμουνιστικών φυλακῶν»
(+18 Φεβρουαρίου 1952)

Τα Χριστούγεννα ο Βαλέριος ήταν αρκετά ζωογονημένος. Τη νύχτα εκείνη των αγγελικών ψαλμωδιών συνέθετε τα θαυμάσια κάλαντα των κρατουμένων του Τίργου Όκνα. Εκείνη τη νύχτα των Χριστουγέννων δε θα την ξεχάσω ποτέ.

-Ιωάννη, εσύ είσαι ο καλύτερός μου φίλος, μου είπε. Αλλά τώρα δεν έρχομαι σαν φίλος σε σένα. Έρχομαι να σου ζητήσω μια συμβουλή, να σου κάνω υπακοή. Θέλεις να με ακούσεις;

-Σε ακούω, απάντησα, αλλά δεν ξέρω αν είμαι άξιος για την εμπιστοσύνη σου σε μένα.

Ο Βαλέριος έκλεισε τα μάτια και μου είπε ήρεμος:

-Αυτή την νύχτα αγρυπνούσα. Περίμενα να ακούσω τη μελωδία από τα κάλαντα που συνέθετα. Ήθελα να είναι πολύ ωραία. Την έψαλλα στο νου μου. Την αισθάνθηκα να κατεβαίνει από τους ουρανούς. Ήμουν άγρυπνος, νηφάλιος και ήρεμος όταν ξαφνικά σήκωσα τα μάτια μου και στην άκρη του κρεβατιού είδα την Παναγία, ντυμένη στα λευκά, όρθια, ζωντανή, πραγματική. Ήταν χωρίς το Βρέφος. Η παρουσία της μου φαινόταν ζωντανή. Η Παναγία ήταν πραγματικά δίπλα μου. Ήμουν πολύ ευτυχής. Είχα ξεχάσει τα πάντα. Τότε Αυτή μου είπε:

«Εγώ είμαι η αγάπη σου! Να μη φοβάσαι! Να μην αμφιβάλλεις! Η νίκη θα είναι του Υιού μου! Αυτός αγίασε τώρα αυτό τον τόπο και τον ετοίμασε για όσα θα γίνουν στο μέλλον. Οι δυνάμεις του σκότους αυξάνουν και ακόμη θα φοβίζουν τον κόσμο, αλλά θα αφανιστούν. Ο Υιός μου περιμένει τους ανθρώπους να επιστρέψουν στην πίστη. Σήμερα οι υιοί του σκότους είναι πιο ατρόμητοι από τους υιούς του φωτός. Έστω κι αν σας φαίνεται ότι δεν υπάρχει πια πίστη στη γη, να ξέρετε ότι η απολύτρωση θα έλθει, αλλά με φωτιά και εμπρησμούς. Ο κόσμος πρέπει ακόμη να υποφέρει. Εδώ, όμως, υπάρχει πολλή πίστη και ήρθα να σας ενθαρρύνω. Κρατείτε την ομολογία σας. Ο κόσμος ανήκει στον Χριστό!»

Μετά η Παναγία εξαφανίστηκε και εγώ έμεινα πλημμυρισμένος από ευτυχία.

Αισθανόμουν κι εγώ αγιασμένος, ανακαινισμένος, συμμετέχοντας στο θαύμα. Με συστολή, αλλά και με πεποίθηση του είπα απλά:

-Ο Θεός μας προστατεύει. Εμείς μπορούμε να πέσουμε, αλλά Αυτός θα νικά. Χρειαζόμαστε πίστη και τώρα μπορούμε να έχουμε περισσότερη. Να προσευχόμαστε!

(του Ιωάννη Ιανολίδε «Ρουμάνοι Ομολογητές και Μάρτυρες του 20ού αιώνα», εκδ. «Ορθόδοξος Κυψέλη», Θεσσαλονίκη 2009, σελ. 171).
Ένας από τους σύχρονους μάρτυρες και ομολογητές της ορθοδόξου πίστεως στη Ρουμανία στην εποχή του ολοκληρωτικού αθέου καθεστώτος ήταν ο Βαλέριος Γκαφένκου. Γεννήθηκε το 1921.

Ενώ σπούδαζε Νομική και Φιλοσοφία στο Πανεπιστημίου του Ιασίου στο δεύτερο έτος φοιτήσεώς του, το 1941, φυλακίστηκε για τις χριστιανικές πεποιθήσεις του με ποινή 25 έτη φυλάκισης σε καταναγκαστικά έργα.

Αγαπούσε και ζούσε την Ορθοδοξία και βοηθούσε με κάθε τρόπο τους συγκρατουμένους του στις φυλακές που έζησε. Ονομάστηκε “ο Άγιος των φυλακών”.

Εξαιτίας των κακουχιών που υπέστη στις φυλακές προσβλήθηκε από φυματίωση και πέθανε στις 18 Φεβρουαρίου 1952 στο δεσμωτήριο του Τίργου Όκνα, ενώ είχε πάρει “πληροφορία” από τον Θεό για τον θάνατό του ημέρες πριν και είχε ενημερώσει τους στενούς συγκρατουμένους του.

Στις φυλακές βίωσε την Χάρη του Θεού σε τέτοιο βαθμό, που ομολογούσε συνέχεια ότι ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου.
Πηγή  Δόξα εν Υψίστοις Θεώ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

το ρουσφέτι πάει κόλαση ;

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αυτά αξίζει να τα ακούσετε , όπως τα άκουσα και εγώ σήμερα το πρωί από φίλο  που μου εκμυστηρεύθηκε εμπειρία του .
Τι μας είπε:
- Κώστα για να δεις τι ζωντανή κατάσταση είναι η μνημόνευση των ονομάτων στην ΘΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗ;
- Είχαμε στο χωριό μας ένα δικηγόρο που είχε μέσο σε συγκεκριμένο κόμμα της μεταπολίτευσης .
Με αυτό τον τρόπο τακτοποίησε όλους τους κομματικούς οπαδούς στο χωριό μέσα  στο Δημόσιο. Για τους άλλους δεν νοιαζόταν, αν και υπήρχαν μεταξύ τους άξια  παιδιά με σπουδές, που θα μπορούσαν με τις γνώσεις τους να βοηθήσουν την πατρίδα.
- πέθανε ο δικηγόρος και κάποια στιγμή σκέφτηκα να τον μνημονεύσω αναλογιζόμενος αν αυτοί που τακτοποίησε τον μνημονεύαν ;
- έγγραψα σε ένα χαρτί το όνομα του και το έδωσα στον παπά του χωριού μας .
- δεν πέρασε ένα 24ωρο από εκείνη την Κυριακή  που μνημονεύθηκε το όνομα του και είδα τον δικηγόρο στον ύπνο μου.
- και πως τον είδα ;
- να τον σέρνουν κάτι "μαύροι" ως δεσμοφύλακες για να τον ξαναβάλουν στην φυλακή από την οποία και μπόρεσε και βγήκε για λίγο.
- το θέαμα ήταν σπαρακτικό γιατί την ώρα που τον τραβούσαν αυτός τους φώναζε και τους έδειχνε ένα χαρτί , λέγοντας τους :

" που με πάτε , δεν βλέπετε που έχω το χαρτί αυτό;"
" μόλις με μνημόνευσε ο παπάς "

Και συνέχισε ο φίλος μου την εξιστόρηση αυτή ...
- κάποια στιγμή είδα ότι στο χέρι του ο δικηγόρος κρατούσε ακριβώς το ίδιο χαρτί που έγγραψα με το όνομα του και το έδωσα στον Ιερέα του χωριού.
Εδώ τελειώνει η εξιστόρηση και μπαίνει ένα  ερώτημα "το ρουσφέτι πάει κόλαση;"

Επειδή το "ρουσφέτι" στα Ελληνικά δεδομένα είναι σαν "νόμος του Κράτους" μπορούμε να ισχυριστούμε, ότι μάλλον αυτός που βολεύεται από το ρουσφέτι  "ξεβολεύεται" πνευματικά γιατί κατέχει την θέση κάποιου άλλου άξιου ανθρώπου που θα μπορούσε να βοηθήσει την πατρίδα του και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.
Τελικά ένα ρουσφέτι περνάει στον Ουρανό και αυτό είναι, όταν ταΐζουμε τον διπλανό μας και τον αγαπάμε σαν τον εαυτό μας. 


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Εἰδικὰ ὅταν ἔλεγε γιὰ τὸν πρωτομάρτυρα Στέφανο ξεσποῦσε σὲ λυγμούς: «Στεφανιό μου, Στεφανιό μου, Στεφανιό μου».

 

 

Κάθε πρωὶ ἔπρεπε νὰ περιμένω τη Γερόντισσα Γαλακτία νὰ περάσει μὲ πολὺ εὐλάβεια ὅλες τὶς εἰκόνες. Προσκυνοῦσε καὶ κουβέντιαζε στοὺς Ἁγίους. Μετὰ ἔπαιρνε ἕνα δίφυλλο εἰκόνισμα καὶ περνοῦσε τὸ ΠΙ ποὺ κρατοῦσε ἀπὸ πάνω μέχρι κάτω γιὰ νὰ μὴν τὸ ἀκουμπᾶνε οἱ δαίμονες. Τοὺς ἔβλεπε ποὺ τὴν πείραζαν καὶ ἤθελαν νὰ τὴν ρίξουν. Σταύρωνε τὸ κρεβάτι της μὲ τὸ σταυρὸ τοῦ παπποῦ της καὶ ὅλα τὰ βασικὰ σημεῖα τοῦ σπιτιοῦ. Ἀκουμποῦσε τὸ κεφάλι πάνω στὸ τραπέζι τοῦ μεσαίου δωματίου καὶ ἄκουε μὲ πολλὰ δάκρυα τὸν ἀπόστολο καὶ τὸ εὐαγγέλιο ἀπὸ τὸ ἐκκλησιαστικὸ ραδιόφωνο. Εἰδικὰ ὅταν ἔλεγε γιὰ τὸν πρωτομάρτυρα Στέφανο ξεσποῦσε σὲ λυγμούς: «Στεφανιό μου, Στεφανιό μου, Στεφανιό μου». Εἶχε δεῖ ζωντανὰ πολλὰ ἀπὸ τὰ ἐκκλησιαστικὰ γεγονότα. Τὴν συγκλόνιζε ὁ λιθοβολισμὸς τοῦ Στεφάνου καὶ μᾶς περιέγραφε μὲ κλάματα κάθε λεπτομέρεια… 
κ. Ριρίκα Χρονάκη για την Γερόντισσα Γαλακτία
Από την Φιλιππια Βενετσάνου

στα 2.524 μέτρα στην Ελληνικοτάτη Μακεδονία μας το χιόνι κάνει εκκλησιαστικά γλυπτά

 

Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Καϊμακτσαλάν/Photo: Shutterstock
όμως το εκκλησάκι αυτό τιμάται στην Μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου 

Λέγει ένας Άγιος: "Ενθυμου τον Θεόν εν ημέραις ειρήνης, ίνα σε ενθυμηθη ο Θεός εν ημέραις θλίψεως".
Πρέπει να ενθυμούμεθα τον Θεό πάντοτε και όταν ζουμε ημέρες ευτυχισμένες, με ειρήνη, με υγεία και ευφορία. Και όχι μόνον, όταν έχουμε θλίψη, ανάγκη και κίνδυνο, διότι έτσι θα μας ενθυμηθεί κι ο Θεός στην δυσκολία μας.
Να έχουμε πάντα προ οφθαλμών μας την ελεημοσύνη, την ποικίλη, και την υλική και την πνευματική . Δεν είναι τίποτα δικό μας. Τα πάντα είναι του Θεου. Ευλόγησε ο Θεός; Έχω. Δεν ευλόγησε; Δεν έχω.
Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεΐτου ΠΗΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Η πρώτη καλόγρια στο Ανατολικό Κονγκό φέρει το όνομα του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

 


Κουρά της Αδελφής Νεκταρίας (κατά κόσμο Αναστασία Munyerearhalimba). Είναι η πρώτη Μοναχή στην Επισκοπή Γκόμας και Μεγάλου Κίβου. Η Μοναχική κουρά της τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γκόμας και Μεγάλου Κίβου, κ. Τιμόθεο, στον Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου Γκόμας, την Κυριακή 22/12/2024, μετά τη Θεία Λειτουργία, σε Ναό κατάμεστο από πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν να συγχαρούν και να χαιρετίσουν και ευχηθούν την πρώτη καλόγρια στο Ανατολικό Κονγκό. Η Μοναχή Νεκταρία είναι 50 ετών. Την ίδια μέρα της κουράς της, διορίστηκε Γερόντισσα της Γυναικείας Μονής του Αγίου Ιωάννου του Χοζεβίτη Γκόμας.



Tonsure monastique de la Sœur Nectaria (selon le monde Anastasie Munyerearhalimba). Elle est la première sœur moniale du Diocèse de Goma et Grand Kivu. Sa Tonsure a été célébrée par Son Excellence l’Evêque de Goma et Grand Kivu, Mgr Timothée, dans le Temple Saint Nectaire de Goma, Dimanche le 22/12/2024, après la Divine Liturgie, dans un Temple rempli des fidèles, venus pour féliciter, saluer et souhaiter la première moniale de l’Est du Congo. Elle est âgée de 50 ans. Elle a été nommée le même jour Gerondissa du monastère féminin de Saint Jean le Hozévite de Goma.


ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ - θα γίνει και θα γίνει ξαφνικά - θα το μάθουμε την ώρα που θα πίνουμε καφέ και μετά θα σηκωθούμε και θα τρέχουμε

 


ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ - ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ  Η ΠΡΑΞΗ - ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ  Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΜΠ -  ΠΙΘΑΝΩΣ ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΌΣ. 


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ : Ο επικεφαλής της Μοσάντ λέει να χτυπηθεί το Ιράν

Σε δημοσίευμα τους, οι Times of Israel, αποκαλύπτουν ότι ο επικεφαλής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα έχει πιέσει την Ισραηλινή πολιτική ηγεσία να επικεντρωθεί στην επίθεση κατά του Ιράν ως τρόπο ανάσχεσης των επιθέσεων από τους αντάρτες Χούθι, καθώς ανώτεροι αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί ότι τα πλήγματα κατά της υποστηριζόμενης από το Ιράν ομάδας της Υεμένης πρόκειται να κλιμακωθούν στο εγγύς μέλλον.

Η στάση που φέρεται να υιοθέτησε ο Μπαρνέα, σύμφωνα με το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης, φέρεται να έρχεται σε αντίθεση με την άποψη του πρωθυπουργού Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Ισραέλ Κατζ, οι οποίοι προτιμούν να συνεχίσουν να διεξάγουν πλήγματα κατά των ίδιων των Χούθι παρά κατά του Ιράν.

Σύμφωνα δε με την εφημερίδα Haaretz, ο Μπαρνέα έθεσε την επιλογή αυτή κατά τη διάρκεια μιας σειράς συζητήσεων σχετικά με την έλλειψη αποτελεσμάτων από τρεις προηγούμενους γύρους χτυπημάτων στην Υεμένη. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο επικεφαλής της Μοσάντ πιστεύει ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικό το Ισραήλ να στραφεί στο Ιράν, το οποίο χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τους Χούθι.

«Πρέπει να τα βάλουμε μετωπικά με το Ιράν», δήλωσε σε αξιωματούχους ασφαλείας, σύμφωνα με το Κανάλι 13. «Αν επιτεθούμε μόνο στους Χούθι, δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουμε να τους σταματήσουμε». Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση ή απάντηση στις αναφορές, οι οποίες επικαλούνται ανώνυμες πηγές με γνώση των συζητήσεων.

«Οι Χούθι θα μάθουν αυτό που έμαθαν η Χαμάς, η Χεζμπολάχ, το καθεστώς Άσαντ και άλλοι»
Ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το Κανάλι 13, διαφώνησε με την εκτίμηση του Μπαρνέα και, αντίθετα, αποφάσισε ότι το Ιράν ήταν «ένα διαφορετικό θέμα, το οποίο θα αντιμετωπιστεί την κατάλληλη στιγμή». Την εκτίμηση του Νετανιάχου συμμερίστηκαν ανώτερα μέλη του αμυντικού κατεστημένου , ανέφερε το Κανάλι 13, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τις τελευταίες 10 ημέρες, οι Χούθι έχουν εκτοξεύσει πέντε βαλλιστικούς πυραύλους και τουλάχιστον πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ, σε μια εκστρατεία υποστήριξης της Γάζας, σύμφωνα με την οργάνωση, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ κατά της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς.
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – Να γνωρίζετε πατέρες, ότι εδώ έχετε μεγάλη χάρη στην εκκλησία σας. Ο Άγιος Στέφανος πολύ σας αγαπά. Διότι, δεν είναι λίγο να μπει και να σας θυμιάσει

Η θαυμαστή εμφάνιση του αρχιδιακόνου, αγίου Στεφάνου στις Καρυές Αγίου Όρους!

Η θαυματουργή εικόνα του αγίου Στεφάνου, που βρίσκεται στο ομώνυνο παρεκκλήσι στο κονάκι της Μονής Διονυσίου στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Γράφει ο Μοναχός Λάζαρος Διονυσιάτης στο βιβλίο του “Διονυσιάτικαι διηγήσεις”:

Όταν κατέβηκε από τις Καρυές στο μοναστήρι [στην Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους] ο άγιος Καθηγούμενος αρχ. Γαβριήλ, όπου είχε μεταβεί για την Διπλή Ιερά Σύναξη, που συγκλήθηκε από την Ιερά Κοινότητα, μας διηγήθηκε την εμφάνιση του αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, η οποία έγινε στο ναΐδριο του Αντιπροσωπείου (κονάκι) ως εξής.

Την περασμένη Κυριακή 14 Ιουλίου, εορτή του Οσίου Πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου, ο αντιπρόσωπος της Μονής [στην Ιερά Κοινότητα] προσκάλεσε τον ευλαβέστατο ανάμεσα στους Ιερομονάχους, π. Νικόστρατο, ο οποίος ήταν και αυτός αντιπρόσωπος της δικής του Μονής, δηλαδή της σεβασμίας αδελφής Μονής του Αγίου Παντελεήμονος του Ρωσικού, για να τελέσει την Θεία Λειτουργία στο κονάκι.

Η Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιείτο λόγω της διπλής γιορτής και για τους εκεί αποσταλέντες από την Μονή αδελφούς για το μάζεμα των φουντουκιών.

Κατά την ομολογία, λοιπόν, του αντιπρόσωπου της Μονής και άλλων αδελφών, ο Ιερομόναχος αυτός ήλθε στο κονάκι περί το τέλος της ακολουθίας του όρθρου και μάλιστα, όταν έψαλλαν την δοξολογία.
Αφού κοίταξε μέσα στην εκκλησία από την πόρτα, δεν μπήκε μέσα, αλλά στάθηκε έξω από το ναΐδριο στα στασίδια που βρίσκονταν εκεί. Στεκόταν εκεί με πολλή ευλάβεια και κατά κάποιον τρόπο σαν να βρισκόταν σε έκσταση από αυτά που έβλεπε ο ίδιος μυστικά.

Ο αντιπρόσωπός μας, βλέποντας αυτά, απορούσε και μετά από λίγο του είπε:
– Ορίστε, παπά, ελάτε μέσα να πάρετε “καιρόν”. [Ο καιρός, είναι μικρή ακολουθία την οποία τελούν οι ιερείς, πριν την είσοδο τους για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας].

Ο ιερομόναχος απάντησε:
– Τι λες, γέροντα, αφού έχετε παπά και λειτουργεί στον ναό, τι να κάμω εγώ, να έλθω μέσα;

Όταν άκουσε αυτά ο αντιπρόσωπος, με απορία και θαυμασμό του είπε:
– Λειτουργία μέσα από άλλον παπά;

Και ο ιερομόναχος του απάντησε:
– Πώς δεν γίνεται λειτουργία, αφού ο διάκος προ ολίγου τους εθυμίασε όλους, και τις εικόνες, και μόλις τώρα μπήκε στο Ιερό; Μόνος του λειτουργεί, χωρίς παπά;

Ακούοντας αυτά ο αντιπρόσωπος γέρων Δομέτιος και οι υπόλοιποι αδελφοί και κάποιοι άλλοι από τα γειτονικά κελλιά, κατάλαβαν όλοι ότι είδε Θεία οπτασία ο αντιπρόσωπος. Δηλαδή τον αρχιδιάκονο άγιο, Στέφανο, στην μνήμη του οποίου τιμάται το εκκλησάκι.
Και ενώ τον παρακαλούσαν ικετευτικώς να μπει στο Ιερό και να συλλειτουργήσει μαζί με τον διάκονο, τον οποίο αυτοί, βεβαίως, δεν έβλεπαν, αυτός δεν δεχόταν. Λέγοντας του τέτοια και άλλα παρόμοια, κατόρθωσαν μόλις και μετά βίας, να πειστεί και να μπει ο ευλαβέστατος εκείνος ιερομόναχος και να τελέσει όπως συνηθιζόταν την Θεία Λειτουργία.

Όταν συνήλθε και ήλθε στον εαυτό του, κατανόησε ότι αυτά που είδε, ήταν επίσκεψη και εμφάνιση του αρχιδιακόνου και Πρωτομάρτυρα Στεφάνου.
Μετά το πέρας της λειτουργίας και όταν έγινε το κέρασμα στο αρχονταρίκι, μόνος του ο ιερομόναχος αυτός, Ρώσσος, π. Νικόστρατος ομολόγησε και είπε στους αδελφούς:
– Να γνωρίζετε πατέρες, ότι εδώ έχετε μεγάλη χάρη στην εκκλησία σας. Ο Άγιος Στέφανος πολύ σας αγαπά. Διότι, δεν είναι λίγο να μπει και να σας θυμιάσει.

Και καταλήγει τη διήγηση του ο μοναχός Λαζαρος: Αυτά τα σημειώνουμε για διαρκή μνήμη και γνώση των μεταγενεστέρων την 22α Ιουλίου 1958.

          Πηγή ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΡΤΑΤΙΣΣΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2024

- που να ξέρω παιδί μου , ο Τεχθείς Κύριος γνωρίζει , τέτοια μέρα όμως γίνονται πολλά και παράδοξα ...

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Ξημερώματα τελείωσε η Θεία Λειτουργία της Γεννήσεως του Θεανθρώπου . Αποχωρώντας από την εκκλησία άνοιξαν οι Ουρανοί, αλλά εμείς δεν βλέπαμε τους δοξολογούντας Αγγέλους, αλλά την καταρρακτώδη κρύα βροχή που έπεφτε .
Ανοίξαμε τις ομπρέλες, όσοι φυσικά είχαν πάρει μαζί τους .
Ένα γεροντάκι παραδίπλα ήταν έρμαιο στην βροχή γιατί δεν είχε ομπρέλλα .
- άντε παππού πάμε , του είπαμε...πάρε την ομπρέλα μου 
- και εσύ παιδί μου , τι θα κάνεις ...
- μην στενοχωριέσαι , θα βάλω στο κεφάλι αυτό το αδιάβροχο κάλυμμα.
Έτσι πορευτήκαμε με τον παππού ...
Οι δρόμοι άδειοι και παγωμένοι, κάποιοι νέοι μας γυρνούσαν μισό μεθυσμένοι στα σπίτια τους μετά την ολονυχτία της κραιπάλης και του ρεβεγιόν.
-:τα κακομοίρα τα παιδιά , τι χάνουν από τις χαρές που σκορπάει σήμερα απλώχερα ο Τεχθείς Κύριος , μουρμούρισε ο παππούς .
- που να συμμετάσχουν  στα "ρεβεγιόν" της εκκλησίας ,  μετά δεν θα θέλουν να ξεκολλήσουν ..
- τα λυπάμαι, αλλά έχει ο Θεός και για αυτά ..θα καθίσει ο ίδιος ο Κύριος οκλαδόν στα μονοπάτια της ζωής τους και θα τους προσμένει , δίνοντας τα ευκαιρίες να σωθούν ..
- αδελφέ , βλέπεις τόση ώρα περπατάμε σε δρόμος στολισμένους με εκατοντάδες φωτάκια ..
- μας αρέσουν τα φωτάκια όλους μας γιατί μας θυμίζουν τα έσω  " φωτάκια "  που χάσαμε και σήμερα τα αντικαταστήσαμε με led .
- πες μου άνθρωπε του Θεού , είπα στον παππού ..
" τόση ώρα περπατάμε υπό καταρρακτώδη βροχή και η ομπρέλα που κρατάς, αλλά και το αδιάβροχο που έχω στο κεφάλι μου, ενώ θα έπρεπε να είναι μούσκεμα , αντίθετα είναι στεγνά ..ξέρεις τι γίνεται;"
- που να ξέρω παιδί μου , ο  Τεχθείς Κύριος γνωρίζει , τέτοια μέρα όμως γίνονται πολλά και παράδοξα ...
-Χρόνια πολλά παιδί μου
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΛΦΟΙ 
Δρ.Κωνσταντίνος  Βαρδάκας 

Ναι είναι μεγάλη βόμβα - Με άδεια Erdogan η Ουκρανία βγαίνει στη Μεσόγειο - προοίμια αποκλεισμού των ΣΤΕΝΩΝ στους Ρώσους

 


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

Σε λίγα χρόνια, η Ουκρανία θα έχει τουλάχιστον δύο σοβαρά πολεμικά πλοία τουρκικής κατασκευής με ανθυποβρυχιακό προσανατολισμό, ικανά να εκτελούν επιθέσεις στη Μεσόγειο

Ο πόλεμος του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας έχει πλέον άμεσες συνέπειες για τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το καθεστώς Zelensky σχεδιάζει να αξιοποιήσει τις τουρκικής κατασκευής φρεγάτες του, προκειμένου να εξαπολύσει ανθυποβρυχιακό πόλεμο στον ρωσικό στόλο.

Σε πρώτη φάση, η Ουκρανία ενισχύει σταδιακά τη ναυτική της δύναμη, με απώτερο σκοπό να αντικαταστήσει όσα πλοία καταστράφηκαν από ρωσικά πλήγματα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του Βόρειου Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.
Ωστόσο, τόπος που επέλεξε το Κίεβο για τη δημιουργία νέου ναυτικού δείχνει πού αναμένονται τα μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.... και αυτό το θέατρο των νέων συγκρούσεων δεν είναι  άλλο από τη Μεσόγειο Θάλασσα.
η απειλή από τις ουκρανικές κορβέτες του τουρκικού προγράμματος Ada προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά σε όλες τις δυνάμεις της ευρύτερης περιοχής.
Έχουμε ήδη γράψει λεπτομερώς για το πρώτο πλοίο της σειράς και το μελλοντικό πλοίο-ναυαρχίδα του Ουκρανικού Ναυτικού, το Hetman Ivan Mazepa.

233.webp

Τα κακά νέα είναι ότι το Κίεβο και η Άγκυρα προφανώς αποφάσισαν να μην περιοριστούν σε αυτό.
Το 2023, ένα δεύτερο πλοίο του ίδιου τύπου, το Hetman Ivan Vyhovsky, κατασκευάστηκε στην Τουρκία.
Αυτό σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια, η Ουκρανία θα έχει τουλάχιστον δύο σοβαρά πολεμικά πλοία με ανθυποβρυχιακό προσανατολισμό, ικανά να εκτελούν επιθέσεις κατά πλοίων επιφάνειας αλλά και εναντίον στόχων ξηράς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.bankingnews.gr/

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΜΕΛΕΤΗ- "πως η φυγή του ΘΕΙΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ στην Βαβυλώνα της Αιγύπτου καταρρίπτει το επιχείρημα της Ρώμης, ότι ο Απόστολος Πέτρος βρέθηκε στην Δύση και μαρτύρησε εκεί, εξ ου και το Πρωτείο, που μας θέτουν κάθε τόσο; "

 

ΦΩΤΟ - Το σπήλαιο που φιλοξένησε το Θείο Βρέφος στην αρχαία Βαβυλώνα της Αιγύπτου 
ο Απόστολος Πέτρος γράφει τις επιστολές του από εκεί, ενώ οι Παπικοί λένε ότι τις έγγραψε στην Ρώμη, όπου και μαρτύρησε (φαίνεται να μην πήγε εκεί κατά τον Άγιο Νεκτάριο)

(ψάχνοντας την ιστορική αλήθεια με την βοήθεια του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, γιατί από κάτι παραφράσεις της ιστορίας έγιναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα που ταλαιπωρούν ακόμη και σήμερα   την ανθρωπότητα. Στους ιδιόχειρους τόμους  " Περί Σχίσματος" με συγγραφέα τον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ  επισημαίνεται λίαν επεξηγηματικά, ότι  ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ δεν βρέθηκε ποτέ  στην Ρώμη, αλλά και ούτε μαρτύρησε εκεί, όλα έγιναν για να φτιάξει η Δύση το ΠΡΩΤΕΙΟ) 

Σήμερα με την βοήθεια του ΑΓΙΟΥ και με βάση τα παρακάτω ιστορικά στοιχεία αξιολογήστε την αμάθεια μας ή το σκέπασμα της αλήθειας (δεν μιλάμε φυσικά για μακαρίτες καθηγητές θεολογίας γιατί εκεί επάνω τους  εξηγεί τα "λάθη" τους   ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ)  

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Να μην πιστεύουμε σε παραμύθια ...
Ο Απόστολος Πέτρος γράφει τις επιστολές του από την Βαβυλώνα του κάτω Νείλου της Αιγύπτου και όχι από την Ρώμη που κατά τον Άγιο Νεκτάριο δεν επισκέφτηκε ποτέ και φυσικά, ούτε μαρτύρησε εκεί.

Να πως καταλήγει η Α' Επιστολή του 

" Πε. 5,12          Διὰ Σιλουανοῦ ὑμῖν τοῦ πιστοῦ ἀδελφοῦ, ὡς λογίζομαι, δι᾿ ὀλίγων ἔγραψα, παρακαλῶν καὶ ἐπιμαρτυρῶν ταύτην εἶναι ἀληθῆ χάριν τοῦ Θεοῦ, εἰς ἣν ἑστήκατε.

Α Πε. 5,12                 Δια του Σιλουανού, του αξιοπίστου και εμπίστου αδελφού, σας έγραψα δι' ολίγων, όπως εγώ νομίζω, προτρέπων και παρακαλών και βεβαιώνων ότι αυτά, που σας έγραψα, είναι η αληθής και πραγματική χάρις και δωρεά του Θεού, εις την οποίαν και στέκεσθε σταθεροί.

Α Πε. 5,13          Ἀσπάζεται ὑμᾶς ἡ ἐν Βαβυλῶνι συνεκλεκτὴ καὶ Μᾶρκος ὁ υἱός μου.

Α Πε. 5,13                 Σας στέλλει χαιρετισμούς η εν Βαβυλώνι Εκκλησία, που είναι μαζή και με την ιδικήν σας Εκκλησίαν εκλεκτή ενώπιον του Θεού, και ο Μάρκος, ο πνευματικός μου υιός.

Α Πε. 5,14          ἀσπάσασθε ἀλλήλους ἐν φιλήματι ἀγάπης. Εἰρήνη ὑμῖν πᾶσι τοῖς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ· ἀμήν.

Α Πε. 5,14                 Χαιρετίσατε ο ένας τον άλλον με φίλημα αγίας αγάπης. Είθε να είναι η ειρήνη του Θεού εις όλους σας, που πιστεύετε και ανήκετε στον Ιησούν Χριστόν. Αμήν.

Πηγή ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

 Ποια ήταν λοιπόν η Βαβυλώνα , η Αιγυπτιακή αυτή πόλη, που κάποιοι θεολόγοι παραφράζοντας την πραγματικότητα λένε ότι ο Απόστολος Πέτρος με τον χαρακτηρισμό αυτό  την ταυτίζει με  την διεφθαρμένη  Ρώμη ( όπου δήθεν βρέθηκε) ;  

Έτσι  ξεκινάει το μεγάλο παραμύθι, ότι  δήθεν ο Απόστολος πήγε στην Ρώμη, από εκεί έγγραψε τις επιστολές του και εκεί μαρτύρησε, άρα το ΠΡΩΤΕΙΟ το έχει η  Ρώμη και ο εκάστοτε ποντίφηκας ;


Κοινώς μύλος για να ικανοποιηθεί το Βατικανό;

Διαβάζουμε :

Το σπήλαιο που φιλοξένησε το Θείο Βρέφος στην αρχαία Βαβυλώνα της Αιγύπτου 


Ιωάννης Φουρτούνας αποκλειστικά στην Romfea.gr  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Όταν ο βασιλιάς Ηρώδης πληροφορήθηκε από τους μάγους ότι γεννήθηκε ο Χριστός, τους ζήτησε, όταν τον βρουν, να τον ενημερώσουν για να πάει δήθεν να τον προσκυνήσει. Στην πραγματικότητα όμως ήθελε να τον αφανίσει..

Γι’ αυτό και ένας άγγελος ειδοποίησε τον Ιωσήφ να παραλάβει το παιδίον και την μητέρα αυτού και να αναχωρήσει για την Αίγυπτο, ίνα πληρωθεί η γραφή η λέγουσα «Εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου», (Ματθ. 2,15).

Πράγματι, όταν ο Ηρώδης είδε ότι ενεπαίχθη από τους μάγους έδωσε εντολή να σφαγούν όλα τα μικρά παιδιά από δύο ετών και κάτω στην πόλη της Βηθλεέμ, αλλά και σε όλες τις περιοχές γύρω από την πόλη (Ευαγγέλιο Ματθαίου, Β’ 13-18).

Ο μνήστωρ Ιωσήφ όμως με το Θείο Βρέφος και την μητέρα αυτού πορευόταν ήδη προς τη γη της Αιγύπτου μέσω της Γάζης, πέρασε από την περιοχή του Πηλουσίου όρους που είναι ανατολικά της σημερινής πόλεως του Πόρτ- Σάιντ και εισήλθε στη χώρα του Νείλου.

Μετά από διαφόρους σταθμούς που κατά την τοπική παράδοση έκαμαν κατά τη διαδρομή τους με κατεύθυνση το εσωτερικό της χώρας, βρήκαν φιλοξενία στην αρχαία πόλη της Βαβυλώνος όπου και υπάρχει έως σήμερα το σπήλαιον της διαμονής τους στην χώρα του Νείλου.

Η πόλη της Βαβυλώνος κτίστηκε από Ασσύριους αιχμαλώτους – γι αυτό και η ονομασία της Βαβυλών – που έφερε ως αιχμαλώτους ο βασιλεύς Σέσωστρις (12 δυναστεία), περιτειχιζόταν από υψηλό τείχος και ήταν εκεί που είναι σήμερα το Παλαιό Κάιρο στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Στην εποχή του Αυγούστου η πόλη με το φρούριό της ήταν η έδρα του ρωμαϊκού στρατού που εξασφάλιζε τον έλεγχο της περιοχής και την εμπορική οδό μεταξύ της κάτω και της άνω Αιγύπτου, ενώ οι Ρωμαίοι ανήγειραν πύργους για την προστασία της.

Τον παλαιό καιρό ο Νείλος περνούσε από εκεί, περιέβαλε την πόλη και καθιστούσε απροσπέλαστα τα τείχη της, μάλιστα στα υπόγεια της επιβλητικής ροτόντας του Αγίου Γεωργίου φαίνεται ως τα σήμερα η προβλήτα, στην οποία έδεναν τα πλοία που διέπλεαν τον Νείλο.

Από τους δύο πύργους που υψώνονταν εκατέρωθεν της επιβλητικής πύλης ο ένας είναι μισοερειπωμένος και είναι εκεί που σήμερα εδράζεται το κοπτικό μουσείο, ενώ ο άλλος ανακαινισθείς στις αρχές του 20ου αι. είναι η ροτόντα της Μονής του Αγίου Γεωργίου.

Μεταξύ αυτών των δύο πύργων βρίσκεται έως σήμερα το σπήλαιον της Φιλοξενίας της Παναγίας και του Θείου Βρέφους, στο κοιμητήριο των Ελλήνων στην Ιερά Πατριαρχική και Θεοβάδιστο Μονή του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.

Η Παναγία ανεβαίνοντας τον Νείλο ποταμό σ’ εκείνο το σημείο βρήκε το φιλόξενο σπήλαιο, όπου και διέμεινε με το Θείο Βρέφος για δύο χρόνια, έως ότου έπαψε ο διωγμός του βασιλιά Ηρώδη και ο Ιωσήφ έλαβε την εντολή να επιστρέψει πίσω στην Ναζαρέτ.

Τα σπήλαιο βρισκόταν την παλιά εποχή δίπλα στις όχθες του Νείλου, πολύ πριν αλλάξουν τον ρου του ποταμού - ενώ σήμερα κυλάει μεταξύ της Γκίζας των Πυραμίδων και της Μονής του Αγίου Γεωργίου - και εντός των τειχών, όπου η διαμονή τους ήταν ασφαλής.

Το ενδιαίτημα της Παναγίας και του Θείου Βρέφους δέχεται ανά έτος πολλές χιλιάδες επισκέπτες –προσκυνητές, είναι δε ένας ιερός χώρος πολύ σημαντικός για τους χριστιανούς, ενώ η επίσκεψή του αποτελεί μία μοναδική πνευματική εμπειρία.

Για να το επισκεφθεί κανείς πρέπει φτάνοντας στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου να πάει στο Παλαιό Κάιρο, στην ελληνική Μονή του Αγίου Γεωργίου και να κατευθυνθεί προς το κοιμητήριο των Ελλήνων και προς τον εκεί υπάρχοντα ναό της Παναγίας.

Ο ανακαινιστής της Μονής π. Αγαθάγγελος Ζαρίφης κατά τον μεσοπόλεμο εκαλλώπισε όλο το κοιμητήριο που είναι γεμάτο με περίφημα γλυπτά εις τους τάφους, και δίπλα στον ναό της Παναγίας ανακαίνισε το σπήλαιο εξωτερικά, όπως μαρτυρά και η εκεί επιγραφή:

«Το ιερόν και θεοβάδιστον τούτο προσκύνημα ανεσυστήθη βάσει των ιστορικών ιερών από αιώνων παραδόσεων και κατόπιν ανασκαφών επί πατριαρχίας Χριστοφόρου του Β΄ υπό του ηγουμένου Αρχιμανδρίτου Αγαθαγγέλου εν έτει 1941».

Στο εσωτερικό του ναού της Παναγίας πίσω από το ιερό υπάρχει στενός μικρός διάδρομος που σε οδηγεί προς το σπήλαιο, σε ένα χώρο όπου εις το μέσον υπάρχει το πηγάδι, από όπου σήμερα παίρνουν αγίασμα οι επισκέπτες και οι ευσεβείς προσκυνητές.

Ο χώρος έχει συντηρηθεί από τον ηγούμενο Αγαθάγγελο, έχει εμπλουτισθεί με μικρά παρεκκλήσια και εικόνες σχετικές με την φυγή του θείου Βρέφους, ενώ επιγραφές με αποσπάσματα από την Αγία Γραφή εισάγουν τον προσκυνητή στα ιστορικά πλαίσια της τότε εποχής, όπως και η εξής:

«Αυτού εις Αίγυπτον ήλθεν η Θεοτόκος μετά του ευλογημένου Υιού αυτής και μετά Ιωσήφ ίνα πληρωθεί ο λόγος του προφήτου εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου, έξωθεν δε του Καΐρου είναι και η βρύσις όπου έπλυνεν η Θεοτόκος τα σπάργανα του Υιού αυτής».

Εκεί εις το σπήλαιον υπήρχε τα παλαιά χρόνια και η θαυματουργός εικόνα «της Παναγίας του Νείλου», καθόσον η Παναγία μας προστάτευε τους χωρικούς από τις πλημμύρες του Νείλου, εξάλλου γι αυτόν τον λόγο και ο ναός που είναι κτισμένος επάνω από το σπήλαιον είναι αφιερωμένος σε Αυτήν.

Αλλά και ο ανακαινιστής της Μονής π. Αγαθάγγελος Ζαρίφης ακούγοντας από τους παλαιούς για την εικόνα του Νείλου έδωσε την εντολή κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου να ξανααγιογραφηθεί αυτή η εικόνα της Παναγίας του Νείλου.

Εξάλλου, η φυγή εις την Αίγυπτον αποτελεί δημοφιλές θέμα της τοπικής εικονογραφίας γιατί αγγίζει κάθε ψυχή η ιστορία με την έλευση του Θείου Βρέφους και το πόσο δυσκολεύτηκαν στη διαδρομή, όσο και στην διαβίωσή τους.

Εις το εσωτερικό του σπηλαίου υπάρχει μία μικρή και στενή κλίμακα που οδηγεί με λίγα σκαλοπατάκια σε ένα σμικρότατο χώρο στο κάτω μέρος του σπηλαίου και εκεί λέγεται ότι διέμενε η Παναγία μας με το Θείο Βρέφος, χώρος ιερός όπου οι προσκυνητές προσεύχονται εκ βάθους καρδίας.

Η Αίγυπτος, που παλαιά κυνήγησε τους Εβραίους και τους επολέμησε, τώρα υποδέχεται τον Ιησού και του δίνει φιλοξενία, ενώ στη θέση του παλαιού διωγμού προσφέρει το σπήλαιο και την σωτήρια φιλοξενία προς τον Ιησού και την μητέρα αυτού.

Και ο Ιησούς έρχεται στη χώρα του Νείλου, ο Νείλος της δικαιοσύνης, ο Νείλος της θεϊκής αγάπης και της σωτηρίας όλων των ανθρώπων, που διέλυσε την παλαιά κατάρα των δέκα πληγών της φαραωνικής εποχής και στη θέση της τώρα σκορπίζει τη χαρά και την ευλογία.

Ο Νείλος πότιζε και ποτίζει τη χώρα της Αιγύπτου προσφέροντας τη ζωή, την τροφή και την υγεία των κατοίκων της, ο νέος Νείλος όμως δεν ποτίζει ξεραμένη γη και τους αγρούς της χώρας, αλλά τις ψυχές των ανθρώπων και προσφέρει την ψυχική σωτηρία τους.

Πράγματι, έκτοτε η θεοβάδιστος Αίγυπτος γίνεται χριστιανική, η Αλεξάνδρεια λάμπει στο στερέωμα της θεολογίας, εδώ γεννάται ο μοναχισμός, κατακλύζεται ο τόπος από πλήθος μεγάλων αγίων και τις χιλιάδες μοναχούς, με τις θαυμαστές ασκητικές μορφές της αιγυπτιακής ερήμου.

Ποιος ήταν κοντά στον Απόστολο Πέτρο, όταν αυτός έγγραφε την επιστολή του αυτή;
Α Πε. 5,13 Ἀσπάζεται ὑμᾶς ἡ ἐν Βαβυλῶνι συνεκλεκτὴ καὶ Μᾶρκος ὁ υἱός μου. 

Ήταν ο Μάρκος ο αγαπημένος  μαθητής του. 

Που δίδαξε ο Απόστολος Μάρκος και πιο ήταν το τέλος του;

"Κατά την παράδοση, ο Μάρκος κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, τη Βαρβαρία, και είχε χρηματίσει πρώτος επίσκοπος Αλεξανδρείας"

"Για τον τρόπο του θανάτου του οι γνώμες διίστανται. Η μία αναφέρει ότι πέθανε ειρηνικά στην Αλεξάνδρεια, ενώ η άλλη, ότι πέθανε δια λιθοβολισμού από τους ειδωλολάτρες. Σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή, ο Απόστολος Μάρκος, κάποια μέρα που κήρυττε, τον άρπαξαν οι εχθροί της πίστεως, οι εθνικοί κι οι ειδωλολάτρες, κι αφού τον έδεσαν με σχοινιά, τον έσυραν στους δρόμους της Αλεξανδρείας, όπου και πέθανε από τα τραύματα του στις πέτρες. Το άγιο λείψανο του το περιμάζεψαν με πόνο οι χριστιανοί και το έθαψαν σ' ένα γειτονικό χωριό."

και ρωτάμε ποτέ βρέθηκε ο Απόστολος Μάρκος στην Ρώμη όταν ο Απόστολος Πέτρος έγγραφε τις επιστολές του ; 
 
ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ " βρέθηκε"  στην Δύση μόνο όταν έκλεψαν το σκήνωμα του.

"Κατά τον 9ο αιώνα έμποροι Ενετοί μετέφεραν τα άγια λείψανα στη Βενετία και τα τοποθέτησαν σ' ένα πολύ μεγάλο και ωραιότατο ναό, που έκτισαν προς τιμή του"
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Επίσης" οι Παπικοί δέχονται ότι ο Πέτρος βρέθηκε στη Ρώμη ύστερα από τη θαυμαστή αποφυλάκισή του, για την οποία ομιλεί ο Λουκάς στις Πράξεις, (12,1-17), το 42 ή 44 μ.Χ. και ότι έμεινε στην πόλη αυτή ως πρώτος επίσκοπος για 25 χρόνια, ένα μήνα και οκτώ ημέρες, μέχρι τον μαρτυρικό θάνατό του το 64 μ.Χ. κατά τον διωγμό του Νέρωνα. Ωστόσο η παράδοση αυτή δεν ευσταθεί, διότι στηρίζεται σε μεταγενέστερα ψευδεπίγραφα χειρόγραφα, τις λεγόμενες «Ψευδοϊσιδώρειες Διατάξεις». Πέραν τούτου ο πρώτος επίσκοπος της Ρώμης ήταν ο Λίνος, όπως μαρτυρείται από αρχαίο κατάλογο που συνέταξε ο επίσκοπος Ρώμης Σωτήρ (166-174μ.Χ.). Η ίδια ( η παποσύνη και οι περί αυτής παπόφιλοι )    προσπαθεί, αιώνες τώρα, να στηρίξει επάνω στον Πέτρο το πρωτείο του επισκόπου Ρώμης, το οποίο κατανοεί ως πρωτείο κυριαρχικής εξουσίας πάνω σ’ όλη την Εκκλησία και όχι ως πρωτείο τιμής. "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ



Αδελφοί βγάλτε τα συμπεράσματά σας και αξιολογήστε όλα τα παραπάνω ..κάποτε πρέπει να μάθουμε τις αλήθειες.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας