Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Το μέρος που για τελευταία φορά αποχαιρέτησε ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ τον πάτερα του στην Ιθάκη ακολουθώντας τον δρόμο του ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ. . Ο ΑΓΙΟΣ που ένωσε το Ιόνιο ( όπου η γενέτειρα του Ιθάκη) με το ΑΙΓΑΙΟ( όπου και το μαρτύριο του στην Λέσβο)


 

Φώτο Ιερός Ναός του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ στο Περαχώρι Giorgos-Delaportas
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΕΠΙ ΤΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΧΑΡΙΤΟΒΡΥΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΟΥΛΑΣ- ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ
Δεν λέμε « της Ιθάκης τον γόνον και της Λέσβου το καύχημα»;
και βέβαια όταν λέμε το απολυτίκιο του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ αρχίζει και μοσχομυρίζει το στόμα μας.
Από την μια σκεφτόμαστε την Ιθάκη του Οδυσσέα και από την άλλη την αγιοποτισμένη μαρτυρική νήσο της Λέσβου που εποφθαλμιούν αυτές τις στιγμές οι τουρκαλάδες δήμιοι του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Επί πολλά έτη επισκεπτόμασταν την γενέτειρα του Νεοφανούς Αγίου Ραφαήλ στο Περαχώρι της Ιθάκης.
Εκεί γνωρίσαμε χαριτωμένες ψυχούλες και συμμετείχαμε σε όλα τα τοπικά θρησκευτικά πανηγύρια τους.
Όταν επισκέπτεσαι το Περαχώρι και την παλαιά χώρα του, με τις ερημοκλησιές νομίζεις ότι επισκέπτεσαι ένα άλλον Μυστρά.
Σε αυτό το πανέμορφο μέρος της πατρίδος μας και των Ιονίων νήσων γεννήθηκε στα τελευταία χρόνια της Παλαιολόγειας περιόδου( κάπου το 1405 μ χ) ο μικρός Γεώργιος Λασκαρίδης ( από γενιά λευιτική) ο μετέπειτα πρώτος οσιομάρτυρας των χρόνων μετά την άλωση ( γνωστό το μαρτύριο του στον Λόφο των Καρυών στην Θερμή της Λέσβου, μαζί με τους συμμαρτυρήσανες τον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ τον Διάκονο και την παιδομάρτυρα ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΟΥΛΑ, την Λαμπροτρίτη του 1463)
Γνωστά όλα αυτά, αλλά να ακούσουμε και άλλα θαυμαστά που δείχνουν την διαχρονικότητα και την ένωση – σύνδεσμο των Ομηρικών επών με την Ρωμιοσύνη και το σήμερα.
Τα δίνουμε προς ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ και χάριν ωφελείας σε δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς, με την ελπίδα ότι οι ΑΓΙΟΙ νοιάζονται για την πατρίδα τους και θα την ξελασπώσουν πάλι, ώστε να εξακολουθήσει να υπάρχει η συνέχεια της αγιαστικής χάριτος σε αυτό αλωνάκι.
Ένα ζευγάρι είχε προβλήματα τεκνοποιίας και έταξε στον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ αν τους χαρίσει παιδάκι να το βαπτίσουν ΡΑΦΑΗΛ.
Πράγματι το δώρο ήρθε και οι γονείς ετοίμαζαν να βαπτίσουν το μωρό και να κάνουν το τάμα τους στον ΑΓΙΟ.
Αλλά ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ τους ετοίμαζε άλλα.
Την παραμονή του μυστηρίου της Βαπτίσεως παρουσιάστηκε και τους διαμήνυσε:
- « το παιδί δεν θα του δώσετε το δικό μου όνομα αλλά του συμπατριώτη μου Οδυσσέα από την Ιθάκη»
- « πρέπει να τιμήσουμε και να μην ξεχάσουμε τον ΟΔΥΣΣΕΑ μας»
- « όταν πήγαινα στο σχολείο στο Περαχώρι της Ιθάκης μας δίδασκαν τις περιπέτειες του από τον Όμηρο και είμασταν περήφανοι που είχαμε τέτοιο συμπατριώτη»

Τι άλλο να σας πούμε εμείς , τα είπε όλα ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ.

Αλλά θα συμπληρώσουμε με προσωπικές μας μαρτυρίες.
Όταν επισκεφτήκαμε αρχές δεκαετίας του 90 την γενέτειρα του ΑΓΙΟΥ , την Νήσο Ιθάκη και προσκυνήσαμε τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ , Νικολάου και Ειρήνης που βρίσκονται στον καλλιεπή Ιερό Ναό του στο βυζαντινό Περαχώρι ανοικοδομηθέντος επί της πατρικής οικίας του ΑΓΙΟΥ.
Την ώρα της προσκύνησης αυτών κατακλυστήκαμε από ευωδία πρωτόγνωρη πολλών λουλουδιών, η οποία μάλιστα ευωδία μας ακολουθούσε μέσα στον χώρο της Εκκλησίας αλλά και έξω από αυτήν μέχρι του κάτωθι διερχόμενου λιθόστρωτου μονοπατιού στο σημείο όπου κατά την παράδοση ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ αποχαιρέτισε τον πάτερα του στο δρόμο για το μαρτύριο του στην νήσο Λέσβο στα τελευταία ταραγμένα χρόνια πριν και στα πρώτα μετά την άλωση.



Φώτο το Περαχώρι της Ιθάκης Foivos-Tsaravopoulos

Αλλά και τις επόμενες φορές που επισκεφτήκαμε το ΑΓΙΟ, πάλι τα ίδια. ΕΥΩΔΙΑ πρωτόγνωρη που σε ακολουθούσε.
Αναγκαστήκαμε και ρωτήσαμε μια χαριτωμένη ψυχούλα που διακονούσε τον Ιερό Ναό, Πιστή γυναίκα που έδειχνε ότι βίωνε από κοντά τους ΑΓΙΟΥΣ.
Στην ερώτηση μας , γιατί αυτό να συμβαίνει ;
Μας απάντησε:
-« αυτό συμβαίνει σε πάρα πολλούς και γίνεται γιατί ο ΑΓΙΟΣ χαίρετε που έρχεστε και τον προσκυνάτε στο μέρος που γεννήθηκε , μεγάλωσε και έπαιξε σαν παιδί»

 


Σε ένα μεσαιωνικό καλντερίμι κοντά σε ένα τοξωτό γιοφύρι στο Περαχώρι της Ιθάκης γενέτειρας του ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ βρίσκεται ένα προσκύνημα προς τιμή του ΑΓΙΟΥ στο μέρος όπου για τελευταία φορά αποχαιρέτησε τον πάτερα του ως ιερομόναχος κατευθυνόμενος για την μεγάλη αγιοπνευματική του πορεία – ομολογία και προς το ΜΑΡΤΥΡΙΟ στην αγιοτόκο Λέσβο.

Ο ίδιος ο ΑΓΙΟΣ το υπέδειξε το σημείο αυτό του αποχαιρετισμού και ανοικοδομήθηκε το λιθόκτιστο αυτό προσκυνητάρι , όπου οι ντόπιοι ανάβουν το κανδήλι του.

. Ο ΑΓΙΟΣ που ένωσε το Ιόνιο ( όπου η γενέτειρα του Ιθάκη) με το ΑΙΓΑΙΟ( όπου και το μαρτύριο του στην Λέσβο) 

Ενώ ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ μοσχομυρίζει στην γενέτειρα του Ιθάκη ταυτόχρονα από το μέρος του απάνθρωπου μαρτυρίου του από τους τζιχαντιστές της τότε εποχής( οι ίδιοι είναι πάντοτε) τον Ένηπτο λόφο των Καρυών της νήσου Λέσβου παρακολουθεί τα καμώματα και τους χάρτες του Ερντογάν.
Αν πιστεύουν κάποιοι ότι οι ΑΓΙΟΙ μας δεν είναι ζωντανοί και δεν παρακολουθούν τα δρώμενα, είναι γελασμένοι.
Για αυτό είπαμε πολλά και καταθέσαμε περισσότερα.
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/07/blog-post_2.html


Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ , Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ
Χρειάζεται όμως αδελφοί ΠΙΣΤΗ και ΜΕΤΑΝΟΙΑ για δούμε την λύτρωση μας από του κινδύνους που μας περίζωσαν.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

" τόσοι πολλοί οι προδότες σαν τα φύλλα του βασιλικού και τα άστρα του ουρανού;" μας είπε τον Ιούλιο του 2015


και συνέχισε ο ασκητής 

" Πιάστε το νήμα της ζωής από εκεί που το άφησαν οι πρόγονοι σας.

Εσείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί είστε μεγάλη πνευματική προσκομιδή με σπουδαία καταξίωση.

Είστε φωτισμένοι με προβολέα Παγκοσμίου φήμης.

Αφουγκραστείτε τα κοιτάσματα που είναι κάτω από την καρδιά σας.

Στην Ελλάδα οι συνήθειες γίνονται αξίες Παύλειες και οι αξίες το πεπρωμένο σας" 

2008 ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ " ήταν ένα γεροντάκι που όταν σήκωνε τα μάτια στον Ουρανό δεν έβλεπε τίποτε γαλάζιο αλλά μόνο να κατεβαίνει φωτιά "

 

Τότε το πείραζαν το γεροντάκι του αυτό και του έλεγαν να πάει να δει τα μάτια του μήπως έχει καταρράκτη. Αλλά το γεροντάκι επέμενε " έρχονται καταρράκτες φωτιάς , μετάνοια , μετάνοια παιδιά μου" Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σήμερα το θυμηθήκαμε το γεροντάκι αυτό, ας είναι αιωνία η μνήμη του, διαβάζουμε αδελφοί αυτά που έβλεπε η ασκητική αυτή ψυχή.   

 


" Παγκόσμιος κίνδυνος ανεξέλεγκτης πυρηνικής σύρραξης - Η προειδοποίηση των Βρετανών και η «νέα τάξη ασφαλείας»

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Για παγκόσμιο κίνδυνο διολίσθησης σε ανεξέλεγκτη πυρηνική σύρραξη της Δύσης με τη Ρωσία και την Κίνα, προειδοποιεί η Βρετανία, δια στόματος του επικεφαλής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ηνωμένου ΒασιλείουStephen Lovegrove.

Διασπορά επικίνδυνων όπλων
«Ο κόσμος εισέρχεται σε μία «επικίνδυνη νέα εποχή διασποράς» χημικών και βιολογικών όπλων, πυρηνικών κεφαλών, κατευθυνόμενων ενεργειακών όπλων, drone, συστημάτων στο διάστημα, στοχευμένων σε συγκεκριμένα άτομα γενετικών όπλων και όπλων στον κυβερνοχώρο, κάτι που εγείρει το φάσμα «διολίσθησης σε ανεξέλεγκτη σύρραξη», προειδοποίησε ο επικεφαλής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας.
Για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να επιβληθούν έλεγχοι στη διασπορά αυτών των όπλων που είναι όλο και πιο εύκολο να αποκτηθούν και όχι μόνο από κυβερνήσεις και εθνικούς στρατούς.
Θα πρέπει παράλληλα να υιοθετηθούν νέες μέθοδοι αποτροπής σύρραξης, ανέφερε ο Βρετανός αξιωματούχος σε ομιλία του στις ΗΠΑ, σε μια σπάνια και εξαιρετικά ειλικρινή δημόσια τοποθέτησή του στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών στην Ουάσιγκτον, όπως σχολιάζουν τα διεθνή πρακτορεία Ειδήσεων.
Ο Stephen Lovergrove ανέφερε πως οι μηχανισμοί αποκλιμάκωσης που δημιουργήθηκαν κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, μεταξύ Δύσης και Σοβιετικής Ένωσης, πλέον δεν επαρκούν για να αποτρέψουν συγκρούσεις.

Ανησυχία στη Βρετανία για την Κίνα και το πυρηνικό της οπλοστάσιο

Όπως πρόσθεσε ενδεικτικά, η Βρετανία έχει «σαφείς ανησυχίες» ότι το Πεκίνο επεκτείνει και εκσυγχρονίζει το πυρηνικό του οπλοστάσιο, ενώ διατηρεί τη στάση «περιφρόνησης» την συμφωνιών περί ελέγχου διασποράς όπλων.
Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί μία «τρομακτική» προοπτική και αυξάνει την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου Δύσης-Κίνας «από λάθος υπολογισμό».
Κάνοντας περαιτέρω ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Κίνας και στην εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία, ο κ. Stephen Lovegrove σχολίασε: «Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς - η στρατηγική σταθερότητα κινδυνεύει».

"όταν στις εκκλησίες γίνονται μνημόσυνα, μην φεύγετε, να βάζετε στην θέση του θανόντος τον εαυτό σας γιατί μπορεί για κάποιο διάστημα να μην έχουμε αρκετούς κληρικούς για να μας διαβάζουν"

 


Τα ακούσαμε από μια ψυχούλα και μείναμε εμβρόντητοι. Αλλά όταν συμβαίνουν τέτοια γύρω μας στον πλανήτη,  μπορούμε να κατανοήσουμε τα λεγόμενα αυτά.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

" Τα μαθηματικά του Κυρίου δεν τα ξέρει κανείς. Πολύ φοβάμαι ότι με αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν πολλοί θα στραφούν κατά του Κυρίου "

 

Δεν μπορούμε να δώσουμε όλη την επιστολή ενός ασκητή γιατί θα λυγίσουμε ( ένα απόσπασμα δίνουμε μόνο)

Τα μαθηματικά του Κυρίου δεν τα ξέρει κανείς .

Πολύ φοβάμαι ότι με αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν πολλοί θα στραφούν κατά του Κυρίου .

Ας τα αφήσουμε όλα στα χέρια του Κυρίου .

 Όποιος είναι καλός Χριστιανός λέγει "τα αφήνω όλα στα χέρια του Θεού" .

Στις αποφάσεις του Κυρίου δεν μπλεκόμαστε .

Ότι και να λάβει χώρα να ξέρεις πως θα είναι προς όφελός μας . Θα έλθει καιρός αποκαλύψεων .

Ο Κύριος οφείλει να προστατέψει την Εκκλησία ΤΟΥ .

Κάποιοι εκμαυλιζόμενοι θα αποκαλυφθούν πλήρως .

Θα μπει τέρμα στα παιγνίδια τους Κοντεύουν να κάνουν την Εκκλησία τον ναό του Σολομώντος .

Ωχριά η Νινευή όπως ωχριούν τα Σόδομα και τα Γόμορα.

  Έχει αναλάβει δράση ο Αρχάγγελος των Αγγέλων και θα κυλήσει αίμα όπου πρέπει .

Μετάνοια ελάχιστη , και μετά από όσα συνέβησαν η μετάνοια ελάχιστη .

 Ο Κύριος αναζητά μετάνοια και ευσέβεια και όχι ευσεβισμό .

 Περίσσεψαν όλα τα κακά . και όχι απλώς περίσσεψαν αλλά θα μας πνίξουν .

Θα δούμε πτώσεις μεγαλοσχημόνων που θα τρίβουμε τα μάτια μας .

Ο αρχέκακος όφις ξέρει καλα τη δουλειά του , και αυτό που κάνει είναι να βάζει λογισμό αγωνίας .

 Ότι είναι να γίνει θα γίνει .

Εξάλλου ο Κύριος είναι ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ .

Ο αρχέκακος βρίσκεται σε μια λυσσώδη κατάσταση .

Θα έλθουν τα πάνω κάτω .

Θα φάει μια σφαλιάρα που θα συγκλονιστούμε όλοι .

Όλοι αυτοί που λέγονται ισχυροί στον κόσμο είναι όργανά του  

Ο αντίδικος κάνει τη δουλειά του γιατί είναι μισάνθρωπος και ο Χριστός κάνει τη δουλειά Του .

Αυτοί φοβούνται περισσότερο από εμάς , αλλά δεν υπάρχουν πνευματικοί να μας καθοδηγήσουν.

 μη δεδομένη η εξουσία του σουλτάνου 

Είναι συμφωνημένα προ πολλού μεταξύ των Εβραίων και των Αμερικάνων να γίνει το κουρδικό κράτος . Και το ξέρει και ο ίδιος ." 

  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Διεθνή ΜΜΕ " δύο κράτη στα Βαλκάνια δεν θα υφίστανται σε λίγο ,"

Συναγερμός για αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια/Εμπειρογνώμονας σκάει τη «βόμβα»: Δύο κράτη θα εξαφανιστούν!

ΟΧΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΟΥΝΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας, Ντριζάν Σάλα, λέει ότι η αλλαγή των συνόρων μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο και ότι εάν υπάρξει αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η ύπαρξη του Μαυροβουνίου και της Βόρειας Μακεδονίας (Σκόπια).

Το δημοσίευμα, όπως είδαμε, φιλοξενείται σήμερα στα media των Σκοπίων, του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας.
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ 
ΑΓΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΝΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 


 

Στην Ελλάδα θα γίνει ΘΑΥΜΑ, στην Ευρώπη θα γίνει ΤΡΑΥΜΑ.

 

" για αυτούς θα είναι θλιβερά για μάς χαρωπά, γιατί θα γλυτώσουμε τον κατασκανδαλισμό"  
Γράφει  ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Προσπαθούσα να γράψω και να εκφέρω την νέα λέξη εκτσογλανισμός που έχει τουρκική ρίζα από το τσογλάνι βλ. χαμίνι- αλήτης και τα μηνύματα  στα ΜΜΕ ήταν γεμάτα Οργή και Κατασκανδαλισμό , μέχρι που μια ψυχούλα μας διαμήνυσε ...

" καλά τα λες Στώμεν καλώς 

γιατί  φαίνεται πέφτουμε στην δαιμονική άβυσσο, αλλά εκεί που θα χανόμαστε θα γίνει η μεγάλη ανατροπή , 

τότε όλοι πιστοί και άπιστοι  θα φωνάξουμε, 

έγινε ΘΑΥΜΑ και μάλιστα δίχως να γνωρίζουν οι περισσότεροι τι είναι Θαύμα. 

Στην Ελλάδα θα γίνει ΘΑΥΜΑ, στην Ευρώπη θα γίνει ΤΡΑΥΜΑ. 

Ζούμε παράδοξα πράγματα , όταν πολλοί βλέπουν τον πόλεμο σαν θεραπεία, αλλά  για αυτούς θα είναι θλιβερά για μάς χαρωπά γιατί θα γλυτώσουμε τον κατασκανδαλισμό"  

κάπως έτσι σας τα μεταφέρω την ώρα που η κάθοδος της ανθρωπότητας προς την σκάλα του κακού γίνεται με ανωμαλία, γιατί έτσι όπως στρώνεις , έτσι και κοιμάσαι...

" για αυτούς θα είναι θλιβερά για μάς χαρωπά, γιατί θα γλυτώσουμε τον κατασκανδαλισμό" 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

η ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της ανθρωπότητας ,τουλάχιστον να μην μας βρει ως ΑΣΕΒΕΙΣ.

 

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα  αληθινά μεγάλα γεγονότα  δεν προαναγγέλλονται από τους νεοποχίτες γιατί είναι μέσα στον σχεδιασμό του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ και γίνονται από εκεί που δεν τα περιμένουν.  

Το χώμα δεν αναδύει προς πάνω μόνο το καύμα της αφόρητης ζέστης που χτυπάει μεγάλες περιοχές του πλανήτη, αλλά αναδύει την ανυπόφορη δυσωδία της νομοθετημένης διαστροφής που κάνει την αναπνοή κάθε ζώντος οργανισμού δύσκολη.

Μέσα σε αυτόν τον ψηλαφητό καπνό που ανεβαίνει προς τα πάνω ανέρχονται και κάποιοι φωτεινοί σπινθήρες που είναι οι προσευχές κάποιων πιστών. Προσευχές πόνου και ικεσίες, ότι δεν μπορεί το ανθρώπινο πλάσμα να ζήσει μέσα σε  αυτήν την ζούγκλα που έφτιαξαν οι άνθρωποι επί της γης.

Οι παρρησίες των Αγίων μας μίλησαν για δυνατή  επέμβαση του ΘΕΙΟΥ μέσα στην ανθρώπινη ιστορία για να σώσει το πλάσμα του από τα αδιέξοδα ιστών αράχνης που κάλυψαν  τα πάντα. 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία που δεν τελειώνει, αλλά μάλλον επεκτείνεται είναι η αρχή αυτής της ΘΕΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ στα δαιμονικά δρώμενα της εποχής μας και ήταν η αιτία να σταματήσει το παγκόσμιο εμβολιαστικό πείραμα πάνω στην ανθρωπότητα.

Το σχέδιο του σκότους έφερε  νέες  ιατρικές ανακαλύψεις να προηγηθούν πιο μπροστά από την ολική ψηφιοποίηση - ευκολία μας γιατί οι άνθρωποι υπό την απειλή ή τον φόβο  δέχτηκαν και έγιναν φορείς ιδίων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων που θα δουλέψουν, ώστε να διευκολύνουν την παρακολούθηση τους σε όλα;

Πατάμε πάνω στις κόκκινες γραμμές, ότι προανάγγειλε η Ιερά Αποκάλυψη για τον Αντίχριστο επιβεβαιώνεται προδρομικά.

Βιάζονται να τον φέρουν, αλλά βιάζεται και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να προχωρήσει η ανθρώπινη ιστορία κατά το ΑΓΙΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ.

η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ του ΘΕΟΥ θα εκφραστεί με τρομερά και φοβερά φυσικά γεγονότα που ήδη σαρώνουν τον πλανήτη και  οι νεοποχίτες τα ονομάζουν κλιματική αλλαγή, ώστε να μην αφήσουν να σκεφτούν οι άνθρωποι  στο τι συμβαίνει πραγματικά.

η ΟΡΓΗ  όμως του ΘΕΟΥ εκφράστηκε μέσα από τον αγιοπνευματοκίνητο και προφητικό λόγο των αγίων πατέρων μας, άλλωστε  πόσες ιστορημένες μαρτυρίες;

το 1959 ανήμερα του Γενεσίου της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στον λόφο των Καρυών στην Λέσβο ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ κατά τα ιστορημένα από τον Φώτη Κόντογλου κείμενα του στο βιβλίο του 

" ΣΗΜΕΙΟΝ ΜΕΓΑ " λέει στον αρχιεργάτη που βρήκε τα Ιερά Λείψανα του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ, τον Δούκα Τσολάκη τα εξής: 

" αν οι άνθρωποι δεν μετανοήσουν μετά τις ανίατες ασθένειες που θα έρθουν και τους κατά τόπους πολέμους, θα έλθει η ΤΡΙΤΗ η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ " 

Βλέπεται αδελφοί είχε μεσολαβήσει ο Α΄ και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

και τι είπε  τρεις φορές ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ο Ρώσος στον άλλο ΑΓΙΟ μας τον Γέροντα Ιάκωβο: 

" θα γίνει πόλεμος Γέροντα για την Απιστία , την Ασέβεια και την Αμαρτία " 

Ακούστε τι μας είπε ένας άγιος άνθρωπός του ΘΕΟΥ:  

" ΑΣΕΒΕΙΑ είναι αυτό που θα προκύψει με την απομύρωση μας , όταν δεχτούμε να ταυτιστούμε με τον δυσώνυμο αριθμό του αντίχριστου που προαναγγέλθηκε στην Ιερά Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Τόσα χρόνια μας εξοικείωσαν με την ψηφιακή τεχνολογία που δουλεύει πάνω σε αυτόν τον δυσώνυμο αριθμό και φυσικά μας διευκολύνει , για να πούνε πολλοί μετά  ότι κατέχοντας και την κάρτα διευκόλυνσης δεν συμβαίνει τίποτε.

Μα όταν ταυτίζεσαι με κάτι γίνεσαι το ίδιο με αυτό.

Στο Ορθόδοξο βάπτισμα συνταυτιστήκαμε με τον ΧΡΙΣΤΟ και απολαμβάνουμε Δωρεάν τις ΘΕΙΕΣ ΔΩΡΕΕΣ .

Τώρα θέλουμε να συνταυτιστούμε με τον δυσώνυμο αριθμό και να διευκολυνθούμε στις ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ δωρεές" 


η ΘΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ είναι προ των Πυλών της Παγκόσμιας Αποστασίας. 

Πριν λίγο είπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας από Γέροντα που γνωρίσαμε μέσω ενός πνευματικού του παιδιού και μας φιλoξένησε στο κελλάκι του.  

ο αείμνηστος Γέροντας Νικόδημος από την Καψάλα - κοιμήθηκε 1η Δεκεμβρίου του 2022  - είπε " η ανθρωπότητα βαδίζει επί ξηρού ακμής, αν πέσει από την μια πλευρά πέφτει στην αγκαλιά του αντίχριστου και αν πέσει από την άλλη πλευρά πέφτει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο" ΚΑΙ συμπλήρωσε αδελφοί τούτο:  

" ο λογισμός μου λέει, ότι θα γίνει ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" 

ΔΗΛ. αυτό που προανήγγειλε η ΠΑΝΑΓΙΑ μας από το 1959 και το ονομάτισε ως η ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ .

ας φροντίσουμε μέσα σε αυτά που έρχονται να μην είμαστε ΑΣΕΒΕΙΣ και ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αναδημοσίευση 

" το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον, όσες συμφωνίες και όσες προδοσίες και αν γίνουν"

 

φώτο από το fb
 
Πατάμε σε κόκκινες καυτές γραμμές
Κινήσεις της Ρωσίας προς την  Οδησσό  -   αερομαχίες στην Μαύρη θάλασσα και παρεμπόδιση της ναυσιπλοΐας των ΣΤΕΝΩΝ 
Αν η Ρωσία υπερτερήσει συντριπτικά κατά του ΝΑΤΟ στην Μαύρη θάλασσα και στις ακτές της Οδησσού , τότε οι Δυτικοί θα ενεργοποιήσουν τον άσσο τους πολύ λέγεται τουρκία και ΣΤΕΝΑ.

Γεωπολιτικές Αντιπαροχές και μη χειρότερα 

Το κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ θα είναι ένα συντριπτικό πλήγμα για την ήδη περικυκλωμένη  πανταχόθεν Ρωσία.

Πως κλείνουν τα  ΣΤΕΝΑ;

Στην συνθήκη του Μοντρέ που διέπει την ναυσιπλοΐα των ΣΤΕΝΩΝ υπάρχει ο όρος , ότι αν  η Τουρκία βρεθεί σε εμπόλεμη κατάσταση με γειτονική  χώρα ( και δεν λέμε για την Συρία γιατί θα έπρεπε να τα έχει κλείσει ήδη ) έχει την δυνατότητα να φρακάρει τα ΣΤΕΝΑ στα Ρωσικά πλοία είτε να μπουν , είτε να βγουν.

Ποια χώρα μπορεί να στοχοποιηθεί για αυτό το σενάριο ώστε να δικαιολογηθεί το κλείσιμο των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου ;

ποια χώρα έχει τόσα ανοικτά προβλήματα με την τουρκία ;

και γιατί θα κατέβουν οι Ρώσοι στα Στενά για τα συμφέροντα τους και δίχως να το θέλουν θα βοηθούν εμάς ; ( ακριβώς τα λόγια του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που τα ξέρουμε όλοι μας ) 

" το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον όσες συμφωνίες και όσες προδοσίες και αν γίνουν" , μας είπε άνθρωπος  του ΘΕΟΥ 

Πατάμε σε κόκκινες καυτές γραμμές και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά .
Καλή Δύναμη Άνωθεν πολυαδικήμενη πατρίδα .

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Με αυτή την φωτογραφία επιβεβαιώνεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ που έλεγε « δεν θα αφήσει ο ΘΕΟΣ την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για πολύ ακόμα στα χέρια των βρώμικων τούρκων»

 

Η τουρκία ξάπλα μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ- η βεβήλωση της βεβήλωσης.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας Τούρκος μουσουλμάνος να έχει ξαπλώσει στο τιρκουάζ χαλί που έχει στρωθεί στο δάπεδο της Αγίας Σοφίας, για να τραβήξει selfie!

https://www.iefimerida.gr/kosmos/agia-sofia-i-asebis-selfi-moysoylmanoy-xaplomenos-sto-hali


Από εδώ και πέρα όλο τέτοιες προκλήσεις θα γίνονται. 

Με αυτούς θα πάτε να κάνετε διάλογο πάνω σε νόμιμα  κυριαρχικά δικαιώματα μας;

«Το ένα τρίτο των Τούρκων θα σκοτωθεί, το ένα τρίτο θα εκχριστιανιστεί και το υπόλοιπο θα φύγει βαθιά μέσα στην Ασία» ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός.

« Εἶναι ἕνας λαὸς σὰν τοὺς γύφτους, βρώμικος καὶ φοβιτσιάρικος.»  ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ https://enromiosini.gr/arthrografia/%E1%BD%85%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%8D%CF%89-%CE%B4%E1%BD%B2%CE%BD-%CE%B8%E1%BD%B0-%CF%84%E1%BD%B4%CE%BD-%E1%BC%80/

Ιδιόχειρο σημείωμα του σε ταχυδρομική κάρτα 

 «Ἀγαπητέ μου ἀδελφὲ Ἰωάννη,

Εὔχομαι ὁ Θεὸς νὰ δώση γρήγορα νὰ ἔλθη ἡ χάση τοῦ τουρκικοῦ φεγγαριοῦ. Ἀμήν. Τοῦ Ἁγίου Δημητρίου κλείνω δύο χρόνια πού προσευχήθηκα στὴν Ἁγία Σοφιά μας καὶ εἶπα τὰ παράπονά μου στὸν καλὸν Θεόν. Μὲ κατάλαβε ὁ Τοῦρκος φύλακας πού προσευχόμουν καὶ μὲ ἔδιωχνε ἔξω κ.τ.λ. καὶ πρόσθεσα καὶ ἄλλα παράπονα στὸν Θεόν.

Πιστεύω δὲν θὰ τὴν ἀφήση τὴν Ἁγία Σοφιά μας στὰ χέρια τῶν βρώμικων Τούρκων. 


Εἶναι ἕνας λαὸς σὰν τοὺς γύφτους, βρώμικος καὶ φοβιτσιάρικος. Τώρα δὲν ἔχουν ἰδανικά, διότι πρὶν πιστεύανε στὸν Μωάμεθ, ἀργότερα στὸν Κεμάλ. Τώρα οὔτε στὸ Μωάμεθ πιστεύουν (γιατί μορφώθηκαν κάπως καὶ εἶδαν ὅτι ἦτο ἕνας ἀγύρτης ὁ Μωάμεθ) οὔτε καὶ στὸν Κεμὰλ πιστεύουν, ἄλλα στὴν σαρκολατρεία.

Ἐνῶ ἐμεῖς πιστεύουμε στὸ Χριστό, ὁ Ὁποῖος ἔχει συνέχεια τὴν θεϊκή Του ἀξία. Καὶ ὁ ἑλληνικὸς λαὸς ἔχει πάντα ἰδανικὰ καὶ τὸν Χριστὸ μὲ τὴν Παναγία μαζί του.

 

Μὲ ἀγάπη Χριστοῦ Μοναχὸς Παϊσιος»

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δια Βίου Μάθηση και εμπειρίες. Δωρεάν Φροντιστήριο

..Διαρκώς συμβαίνουν στην ζωή μας απρόοπτα. Έρχεσαι στο μοναστήρι για να βρεις πνευματική ζωή, και συναντάς κακούς. Είναι απρόοπτο. Ζητάς κελλί από την πλευρά του μοναστηριού που δεν έχει υγρασία, το αποκτάς, διαπιστώνει όμως ότι η θάλασσα σου προκαλεί αλλεργία, οπότε δεν μπορείς να χαρείς ούτε την ημέρα ούτε την νύχτα.
Αμέσως θα σου πει ο λογισμός, σήκω να φύγεις. Είναι απρόοπτο.
Σε πλησιάζω με την ιδέα ότι είσαι καλός άνθρωπος και βλέπω ότι είσαι ανάποδος. Απρόοπτο.
Παρουσιάζονται συνεχώς απρόοπτα ενώπιόν μας, διότι έχομε θέλημα και επιθυμίες...
Τα απρόοπτα είναι αντίθετα προς το θέλημα και την επιθυμία μας, γι’ αυτό και μας φαίνονται απρόοπτα, στην ουσία όμως δεν είναι....
Διότι άνθρωπος που αγαπά τον Θεόν προσδοκά τα πάντα και λέγει πάντοτε «γενηθήτω το θέλημά σου». Θα έρθει βροχή, λαίλαπα, χαλάζι, κεραυνός; « Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον».
Επειδή αυτά κοστίζουν στην σαρκικότητά μας, γι’ αυτό εμείς τα βλέπομε ως απρόοπτα.
Για να μην ταράσσεσαι λοιπόν κάθε φορά και στεναχωριέσαι, για να μην αγωνιάς και προβληματίζεσαι, να τα περιμένεις όλα, να μπορείς να υπομένεις ό,τι έρχεται.
Πάντα να λες, καλώς ήλθες αρρώστια, καλώς ήλθες αποτυχία, καλώς ήλθες μαρτύριο. Αυτό φέρνει την πραότητα, άνευ της οποίας δεν μπορεί να υπάρχει καμμία πνευματική ζωή.
Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης 
Ομάδα Άγιος Γεώργιος ο Καρσλίδης 

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Ο σεισμός στην Ελλάδα δεν είναι προφητεία, είναι…

 

Είναι μια καθημερινότητα χιλιάδων ετών λόγω της γεωτεκτονικής διαμόρφωσης των αγίων χωμάτων πάνω στα οποία εδράζεται το αλωνάκι αυτό του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

Αντίθετα ο σεισμός στην Αμερική αν εξαιρέσουμε το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα στην περιοχή της Καλιφόρνιας  μπορεί να λογιστεί ως  προφητεία στα άλλα μέχρι σήμερα σταθερά χώματα της.

Απέναντι στην φημολογία , την αχαλίνωτη φαντασία επιστρατεύουμε την ΠΡΟΣΕΥΧΗ , τις ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ και την έμπρακτη ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

Ο σεισμός είναι ο πνευματικός νόμος που ενεργεί εν αιθρία , εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Να  τι επαναλαμβάνουν οι άγιοι « ο ΘΕΟΣ δεν επιτρέπει κάτι να γίνει αν από αυτό δεν βγουν πολλά καλά και ωφέλιμα» .

Για αυτό και τα ρήγματα του σεισμού γεμίζουν πάντα με λουλούδια μυρωδάτα.

« Και αν συμβεί και κανένα τσουνάμι στα ξαφνικά θα είναι ευκαιρία να καθαριστούμε από την αμαρτία , ας το δούμε σαν πνευματικό βάπτισμα » μας είπε ένας γέροντας με τον ιδιαίτερο τρόπο του , ενώ μέσα  του προσευχόταν το οποιοδήποτε κακό από όπου και αν προέλθει ( μπορεί και πόλεμος, λιμός, λοιμός)  να είναι μικρό αλλά παιδαγωγικό, ώστε  να πούμε όλοι με μια φωνή « ήμαρτον Κύριε, ελέησον ημάς»

Απέναντι στην άκρατη φημολογία για επικείμενο  σεισμό να λέμε « υπάρχει και  ΘΕΟΣ»

Τελικά κάθε μέρα με αυτά που γίνονται γύρω μας , ακούμε και ζούμε, γίνεται και ένας αντίστοιχος μεγάλος σεισμός στα σωθικά μας.

Η καθημερινότητα μας έγινε ένα μεγάλο τράνταγμα που είναι ανυπόφορη διολίσθηση στην μιζέρια των νεοποχίτικων πολιτικών.

Αυτό το τράνταγμα μόνο με τράνταγμα θα φύγει.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

και είμαστε ακόμα στην αρχή ...

 


Ισχυρό χαστούκι στον Erdogan από το Κρεμλίνο - Peskov: «Δεν μπορεί να παίξει ρόλο μεσολαβητή σε συνομιλίες με την Ουκρανία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δεν μπορεί επ' ουδενί να ενεργήσει ως πιθανός μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov στο Channel One.
Ερωτηθείς εάν είναι δυνατόν ο Τούρκος ηγέτης να ενεργήσει ως μεσολαβητής σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε αδοπλιστικά: «Όχι, είναι αδύνατο».
Ο Peskov επιβεβαίωσε επίσης ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συζητήθηκε στη σημερινή (3/7) συνάντηση του Erdogan με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
«Αυτό το θέμα συζητήθηκε, ναι», αποκάλυψε.
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ο αείμνηστος Γέροντας Νικόδημος από την Καψάλα - κοιμήθηκε 1η Δεκεμβρίου του 2022 - είπε " η ανθρωπότητα βαδίζει επί ξηρού ακμής, αν πέσει από την μια πλευρά πέφτει στην αγκαλιά του αντίχριστου και αν πέσει από την άλλη πλευρά πέφτει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο"

 

Βάσανα, πίκρες, ἀπόλαυση, χρῆμα,
τὰ ᾿δωσα ὅλα καὶ ἀγόρασα τὸ μνῆμα.
Δύο μέτρα μάκρος καὶ βάθος ἕνα,
κι ἄφησα δίπλα μου χῶρο γιὰ σένα.
Θέλεις δὲ θέλεις, θὰ τ᾿ ἀγοράσεις,
ἀργά ἤ γρήγορα, γιὰ νὰ πλαγιάσεις.
Σὲ ξεμολόγο νὰ ᾿χεις φροντίσει,
τὰ ἁμαρτήματα νὰ ᾿χεις ἀφήσει.
Μ᾿ ἄδεια τὰ χέρια θὰ ταξιδέψεις,
Μακάριος θὰ ᾿σαι ἄν θὰ προβλέψεις.
Τώρα ποὺ ζεῖς στὴ μάταιη γῆ,
στεῖλ᾿ τα ἐπάνω μὲ ἐπιταγή.
Συγγνώμη ζητάω, ἄν σ᾿ ἔχω πικράνει,
ἕνα σου δάκρυ ἄν στάζει μοῦ φθάνει!
                                                                                           Ἀμήν.
Καλή συνάντηση στὰ Ἐπουράνια Παλάτια τοῦ Οὐρανοῦ.
Ὁ Θεός νὰ ἐλεήσῃ ὅλους ἡμᾶς. Ἀμήν.
Νικόδημος Μοναχός, Καψαλιώτης

ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ έρχεται από την ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ  ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ

ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΝΕΙΣ ΚΟΙΜΆΣΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΘΩΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΙΖΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑ.
ΑΔΕΛΦΟΊ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΧΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ
ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Διαβάζουμε τις ανησυχίες των ξένων 

Του Sam Gilbertie
"Οι περισσότεροι ειδήμονες του πολέμου στην Ουκρανία αρέσκονται να προβάλλουν την πιθανότητα ενός πυρηνικού γεγονότος -είτε να χρησιμοποιηθεί κάποιο τακτικό πυρηνικό όπλο είτε να καταστραφεί ένας πυρηνικός σταθμός- ως ο "Μαύρος Κύκνος" που είναι πιθανότερο να εμφανιστεί. Εντέλει, όμως, ένας πυρηνικό γεγονός δεν είναι τόσο ρεαλιστικό σενάριο όσο η διακοπή της εμπορικής ναυσιπλοΐας από τη Μαύρη Θάλασσα, η οποία θα είχε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην   παγκόσμια οικονομία.

Η δυνατότητα της Ουκρανίας να εξάγει σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της. Αν διακοπούν οι εξαγωγές, το Κίεβο ή οι σύμμαχοί του ίσως αναγκάζονταν να αναλάβουν δράση που δεν έχει παρατηρηθεί έως τώρα στη σύρραξη με τη Ρωσία. Οποιαδήποτε επέκταση των εχθροπραξιών στη Μαύρη Θάλασσα, όπως μια επίθεση σε εμπορικό πλοίο που μεταφέρει ρωσικό σιτάρι, θα προκαλούσε αμέσως διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα του σιταριού"

Αυτό που έρχεται στην ευρύτερη περιοχή μας δεν το έχει ξαναγράψει η ιστορία ως Γεωπολιτική ανατροπή και θα φέρει νέους γείτονες γύρω γύρω από την Ελλάδα.

 

"Αγαπώ το Ελληνικό Αλφάβητο, ένα ολόκληρο γλωσσολογικό σύμπαν έχει η γλώσσα η Ελληνική.Από το Α έως το Ω και περιποιεί το ωραιότερο ρήμα ΑΓΑΠΩ.Αυτήν την γλώσσα αγάπησε ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ και όλος ΑΓΑΠΗ ανέβηκε στον ΣΤΑΥΡΟ και πόνεσε για την ΑΓΑΠΗ. " μας είπε Ασκητής το 2015 και ο οποίος συμπλήρωσε: " ο πόλεμος που ήρθε στην Ελλάδα είναι η αυτοκτονία της Ευρώπης "

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Φώτο το λιμάνι του Αποστόλου Παύλου από το ύψωμα του Προφήτη Ηλία με την όμορφη εκκλησία του και απέναντι η Θάσος, στο βάθος η Σαμοθράκη και εκεί που τελειώνει ο ορίζοντας η Τρωάδα των Πράξεών των Αποστόλων δηλ. από εκεί που ήρθε για πρώτη φορά  στην άγια Μακεδονία και στην άγρια  Ευρώπη 
(δυστυχώς παραμένει) ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ Θείος ΛΟΓΟΣ δια του Αποστόλου Παύλου με όχημα έκφρασης και μετάδοσης την Ελληνική γλωσολαλιά.
Θα δώσουμε όλοι μας λόγο στον ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ γιατί απεμπολήσαμε τα Ιερά και τα ΟΣΙΑ για να ικανοποιήσουμε τις ορέξεις του αντιχρίστου πνεύματος που θέλει να ρουφήξει την Ελληνικοτάτη Μακεδονία.

Καρδιά της Ελλάδος είναι η Μακεδονία και καρδιά της Μακεδονίας είναι η ΠΑΝΑΓΙΑ δηλ. το Άγιο  Όρος.
Αυτό που έρχεται στην ευρύτερη περιοχή μας δεν το έχει ξαναγράψει η ιστορία ως Γεωπολιτική ανατροπή και θα φέρει νέους γείτονες γύρω γύρω από την Ελλάδα.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδακας 

δηλαδή να "κερδίσουν" αυτοί τα ΣΤΕΝΑ και εμείς να "χάσουμε" κυριαρχικά δικαιώματα στα νησιά, μπορεί και Θράκη;

 

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο Τούρκος " δίνει" τους συνομιλητές του και θέτει ως βάση των συζητήσεων την αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών αλλά και εν γένει την μειονότητα στην Θράκη (στην τελευταία ονειρεύεται Κόσοβο)
Κάπως έτσι θέτει βάσεις για αλλαγή της συνθήκης της Λωζάννης.
Ταυτόχρονα αέρας από τον Ατλαντικό του δίνει φρεσκαδούρα να μιλάει για μετενονασία των Δαρδανελίων σε τουρκικά Στενά και ουσιαστικά με αυτή την αιτία να αλλάξει την συνθήκη του Μοντραί που διέπει τα Στενά.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΔΙΑΓΡΆΦΕΤΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΕΡΟΥΣ, ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΡΑΣΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑ ΕΞΕΛΊΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΌΓΝΩΡΗ ΔΙΠΛΩΝΑΤΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ .
ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΘΕΙ ΜΟΝΙΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΉΣΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ 

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ "ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ" ΤΑ ΣΤΕΝΆ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ  ΕΝ ΔΥΝΆΜΕΙ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΆ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ;

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

ΤΩΡΑ - ΤΩΡΑ - ΤΩΡΑ

Γέροντας Ιωσήφ Αγιορείτης από την Θεοφρούρητη  Βίγλα του Αγίου Μηνά στο ακρωνύμιο του Άθωνα.


Σύνδεσμος Βίντεο 

Ειδήσεις - Πληροφορίες - Εξελίξεις - Προφητείες συγκλίνουν για ΤΩΡΑ 
Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ 
ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΣ.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

πληροφορίες από την Μόσχα: "ότι είναι να κάνουμε , θα το κάνουμε μέχρι το Φθινόπωρο" - άρα αδελφοί...

Photo: Midjouney: Nuclear war, cosmos view

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Όλοι θέτουν ως ορόσημο τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ .
Την στιγμή που οι Δημοκρατικοί προωθούν την Μισέλ Ομπάμα ως αντίπαλο δέος του Τράμπ.
Τα  εκλογικά δρώμενα στην Ευρώπη και ειδικά τις συνέπειες που θα έχουν αυτά στον γαλλογερμανικό άξονα θα καθορίσουν πόσο ανθεκτική θα είναι η ΕΕ σε ένα οικονομικό τσουνάμι που θα ρίξει τα χαρτιά ως φθινοπωρινά φύλλα κατά την πρόρρηση του Γέροντα Ιωνά της Οδησσού .
Τα αναφέρουμε περιεκτικά γιατί όλος ο πλανήτης ετοιμάζεται να γίνει ένα ενιαίο πολεμικό πεδίο και αυτό διαφαίνεται από την διασπορά των στρατηγικών και τακτικών όπλων των ισχυρών της γης σε όλες τις γωνιές της ..
Την στιγμή που η Πολωνία , η Φιλανδία , η Εσθονία , η Ρουμανία γεμίζουν με όπλα Δυτικά που στρέφονται προς την Μόσχα και σε αντιδιαστολή ρωσικοί στόλοι με πυρηνικά διαπλέουν τον Ατλαντικό μέχρι την Βενεζουέλα και η Κούβα γίνεται πάλι ορμητήριο κατασκοπείας της Μόσχας για τις ΗΠΑ , συμπεραίνουμε που βρισκόμαστε ...
Όμως οι ισχυροί έχουν επίγνωση του τι πρόκειται να γίνει και το καθυστερούν με νύχια και με δόντια .
Αλλα όλο αυτό το κακό ετοιμάζεται να σκάσει κάπου αλλού πρώτα, ώστε να μην διακινδυνεύσει σε πρώτη φάση η ασφάλεια των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων από τα πυρηνικά ( δυστυχώς κατά τους Αγίους πατέρες δεν θα γλυτώσουν τα επιχείρια της αμαρτίας ).
Διεθνείς αναλυτές μιλούν για ανάφλεξη τώρα - εγγύς άλλων εν δυνάμει πολεμικών πεδίων , όπως στην Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια .
Αυτά τα εν δυνάμει πεδία μας επηρεάζουν άμεσα και φέρνουν  μπροστά μας  την βουλιμία του γείτονα να μας καταπιεί .
Πόσο έτοιμοι είμαστε ;
Τα ενεργειακά πεδία της Μέσης Ανατολής σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πιθανώς να γίνουν η σπίθα για παγκόσμιες οικονομικές αναφλέξεις με ότι αυτό συνεπάγεται σε ΕΕ και ΗΠΑ ( η Ρωσία που τα γνωρίζει αυτά ήδη μετέτρεψε την οικονομία της σε πολεμική , ενώ εμείς εδώ φαίνεται να  την κάναμε μόνο τουριστική; ) 
Ένα γεγονός στοιχειώνει τις εξελίξεις, ότι οι ισχυροί αποφάσισαν , μπορεί ήδη να το έκαναν , δηλ.την παραγωγή μικρών πυρηνικών βομβών για να ανοίγουν πιο εύκολα στρατηγικούς διαδρόμους και έτσι θυμόμαστε τα λόγια του προφήτη Ιερεμία που λέει χιλιάδες χρόνια πριν, ότι η φωτιά από τα όπλα τους θα τρέχει πιο μπροστά από αυτούς και θα καίει τα πάντα .
Που βρισκόμαστε ;
Αν οι πληροφορίες από την Μόσχα ευσταθούν θεωρούμε ότι αυτή ετοιμάζεται να εισέλθει μέχρι και τον Οκτώβριο στο Κίεβο, αν αλλά γεγονότα πιο δραματικά που θα γίνουν στην Μέση Ανατολή την καθυστερήσουν .
Πέρασε ο καιρός της μετανοίας για τα Έθνη , έχει μείνει μόνο χρόνος για κάθε ανθρώπο που βλέπει την πνευματική του διολίσθηση και φωνάζει εσώψυχα ΣΤΩΜΕΝ καλώς.
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας  





Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

η άλλη ιατρική των Αγίων ...ναι υπάρχει ...

Παιδί μου… (Άγιος Λουκάς ο Ιατρός)

Δεν πονάει η πλάτη σου ,αλλά τα βάρη που κουβαλάς στη ζωή σου ..

Δεν πονούν τα μάτια σου,αλλά το άδικο που βλέπεις.

Δεν πονάει το κεφάλι σου,αλλά οι αρνητικές σκέψεις που κάνεις.

Δεν πονάει ο λαιμός σου,αλλά αυτά που δεν λες, και κρατάς μέσα σου ,

ή όσα λες πάνω στο θυμό σου.


Δεν πονάει το στομάχι σου ,αλλά όσα δεν μπορείς να χωνέψεις.

Δεν σου πονάει το συκώτι σου , αλλά ο θυμός που μαζεύεται μέσα σου ..

Δεν σε πονάει η καρδιά, αλλά σου λείπει η αγάπη.

Δεν πονάει το σώμα σου όλο, αλλά η φυλακή στην οποία βρίσκεται η ψυχή σου .»

Άγιος Λουκάς ο ιατρός της Κριμαίας

ΠΑΝΑΓΙΑ των Καρυών της Θερμής: "Πολλά θά πάθεις, πολλά θά ἀκούσεις, ἀλλά ἐσύ νά μή λαθέψεις ἀπό τό δρόμο πού σοῦ χάραξα".

 


ΠΑΝΑΓΙΑ των Καρυών της Θερμής " εκεί θα αρχίσει μεγάλο ιστορικό" ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

3 Ιουλίου του 1959, Η πρώτη φανέρωση του αγίου Ραφαήλ σε όραμα μέρα μεσημέρι στην Μαρία Τσολάκη.

Λανθασμένως έχει καθιερωθεί επισήμως μέχρι τώρα να εορτάζεται στις 3 Ιουλίου η εύρεση των λειψάνων του αγίου ΡΑΦΑΗΛ.

Σύμφωνα με ηλεγμένες πληροφορίες που έδωσαν οι Θερμιώτες Δούκας και Μαρία Τσολάκη, οι οποίοι βεβαιώνουν ότι μια εβδομάδα μετά την εύρεση των λειψάνων του αγίου ΡΑΦΑΗΛ πήγαν σε λαϊκό πανηγύρι γειτονικού χωριού με την ευκαιρία της εορτής των αγίων Αναργύρων (1 Ιουλίου).
Στις συνοπτικές καταθέσεις που δόθηκαν εκ των υστέρων στη Μητρόπολη Μυτιλήνης, για τα γεγονότα των πρώτων μηνών μετά την εύρεση του Αγίου Ραφαήλ, δεν ελέγχηθηκε η ακριβής ημερομηνία της ευρέσεως.
Έτσι, καθιερώθηκε η ημερομηνία 3 Ιουλίου, που όπως προαναφέραμε είναι η ημέρα κατά την οποία εμφανίσθηκε για πρώτη φορά ο Άγιος Ραφαήλ στη Μαρία Τσολάκη, δύο μέρες μετά την επιστροφή τους από το προαναφερόμενο πανηγύρι.

Η διόρθωση αυτή γίνεται για λόγους ιστορικής ακρίβειας.

Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω το γεγονός που διαδραματίσθηκε στις 3 Ιουλίου του 1959 από το βιβλίο ''η ζωή εκ τάφων'' του Μητροπολίτη Γουμενίσσης κ Δημητρίου

Ἡ ἀρχή τῶν ἀποκαλύψεων
Οἱ ἐργασίες συνεχίζονταν. Οἱ ἐργάτες ἔκτιζαν τό Ἐκκλησάκι σύμφωνα μέ τό σχέδιο πού χάραξε ὁ Δούκας.
Στά μισά περίπου τοῦ κτισίματος οἱ πέτρες τελείωσαν, καί ἔσκαψαν λίγο πιό πέρα γιά νά βροῦν ἄλλες.
Σκάβοντας ἀνακάλυψαν βαθειά στό χῶμα κάτι σπασμένα μάρμαρα καί ἐκκλησόπετρες, ὅπως ἔλεγαν.
Ἦταν 3 Ἰουλίου 1959, ὅταν προχωρώντας στό βάθος βρῆκαν ἕνα τοῖχο θολωτό μέ ἁγιογραφίες. Ἐπρόκειτο, ὅπως ἀργότερα ἐξακριβώθηκε, γιά τή δεξιά ἁψίδα τοῦ Ἱεροῦ ἀρχαίας Ἐκκλησίας.
Αὐτοί ὅμως, χωρίς νά τό ποῦν σέ κανέναν, ἄρχισαν νά «ξηλώνουν» τόν τοῖχο καί νά βάζουν στήν ἄκρη τίς πέτρες, γιά νά τίς χρησιμοποιήσουν.
Τήν ὥρα ἐκείνη ἀνέβηκε στίς Καρυές ἡ Μαρία Τσολάκη μαζί μέ τόν τετράχρονο γιό της τόν Παναγιώτη, γιά νά φέρει φαγητό στόν ἄντρα της, τόν Δούκα.
Βλέποντας τόν ἀρχαῖο τοῖχο μέ τίς ἁγιογραφίες, λυπήθηκε. «Κρῖμα εἶναι, καλέ. Πῶς τόν χαλᾶτε ἔτσι;».
Αὐτοί δέν τῆς ἔδωσαν σημασία. Ἡ Μαρία προχώρησε πρός τό μέρος ὅπου εἶχαν μεταφέρει τήν Ἁγία Τράπεζα ἀπό τό Ἐρημοκλήσι, γιά νά ἀνάψει κανένα κερί. Προχωρώντας, βλέπει ἀπό τό μονοπάτι πού ὁδηγεῖ στά Πάμφιλα νά ἔρχεται ἕνας παπάς.
Νόμισε πώς ἦταν ὁ π. Παχώμιος, ἐφημέριος τοῦ γειτονικοῦ χωριοῦ, γιατί εἶχε ἀκούσει ὅτι ἦταν ὑψηλόσωμος, σάν τόν κληρικό πού ἀνέβαινε.

Ὅταν τήν πλησίασε, ἡ Μαρία ἔσκυψε νά τοῦ βάλει μετάνοια γιά νά πάρει τήν εὐχή του.

Πρόσεξε τότε ὅτι ὁ κληρικός δέν πατοῦσε στή γῆ καί, σηκώνοντας τό βλέμμα της, εἶδε τά μάτια του νά λάμπουν σάν τό φῶς τοῦ ἥλιου.

Σαστισμένη φοβήθηκε νά τοῦ φιλήσει τό χέρι καί δέν τοῦ μίλησε.

Τόν προσπέρασε, προχώρησε λίγο καί, γυρίζοντας σέ μιά στιγμή νά δεῖ πρός τά πού πῆγε, ἀποσβολώθηκε.

Ὁ κληρικός βρισκόταν στήν ἴδια θέση ἀκέφαλος! Ἔντρομη ἔβγαλε μιά φωνή «Παναγία μου!», καί ὁ ἱερέας χάθηκε ἀπό τά μάτια της μέσα σέ μιά λάμψη.

Πανικόβλητη ἁρπάζει τό παιδί καί ἀρχίζει νά τρέχει γιά τό χωριό, ρίχνοντας φοβισμένη ματιές πρός τά πίσω, γιατί τήν ἀκολουθοῦσε ἡ σιλουέτα ἐκείνου τοῦ κληρικοῦ.

Οἱ ἄλλοι ἐργάτες μόλις τήν εἶδαν νά τρέχει, εἶπαν παραξενεμένοι στόν ἄντρα της «Ἡ γυναίκα σου τρέχει καί βλέπει καταπόδι της».

Ὁ Δούκας ἀνησύχησε κι ἔτρεξε νά τήν προφθάσει.

«Γιατί φεύγεις σάν νά σέ κυνηγᾶν καί δέν στέκεσαι νά πάρεις τά πράγματα; Τί ἔπαθες στά καλά καθούμενα;».
«Καλά τό λένε πῶς φαντάζει· ἐγώ, μαθές, εἶδα τόν παπά χωρίς κεφάλι» τοῦ ἀπαντᾶ ἐκείνη.

«Βρέ, δέν εἶσαι μέ τά καλά σου, διάβασμα θέλεις. Ἐμεῖς δουλεύουμε δέκα ἄτομα, δέν εἴδαμε τίποτε. Ἐσύ θά τόν ἔβλεπες μέρα μεσημέρι;».

«Ἐγώ δέν ξανανεβαίνω πάνω. Τό φαγητό νά τό παίρνεις μόνος σου».

Αὐτά τά λόγια ἀντάλλαξαν, καί ἡ Μαρία ἀναστατωμένη ἔφυγε τρέχοντας γιά τό χωριό.

Σ’ ὅλο τό δρόμο τήν ἀκολουθοῦσε ὁ κληρικός.

Στά μισά περίπου συναντᾶ μιά γριά Θερμιώτισσα, τή Σοφία Καρανικόλα, ἡ ὁποία, βλέποντάς την σ’ αὐτήν τήν κατάσταση, τή ρώτησε

«Τί ἔπαθες, κόρη μ'; Μήν εἶδες τόν παπά; Αὐτή ἡ Παναγία ἐκεῖ πάνω φάνταζε ἀπό παλιά, ἀλλά κανένας δέν ἔπαθε ποτέ κακό».

Ἡ Μαρία ντράπηκε νά τῆς τό πεῖ τήν χαιρέτησε καί συνέχισε τό δρόμο της.


Τό ἴδιο βράδυ εἶδε ἕνα ὁλοζώντανο ὄνειρο, πού ἦταν ἡ ἀρχή τῶν ἀποκαλύψεων.

Μιά πανέμορφη μαυροφόρα γυναίκα ἦρθε δίπλα της, ἔβαλε τό κρύο χέρι της στό μέτωπό της καί τῆς εἶπε:

«Μαρία, δέν ἔπρεπε νά φοβηθῆς.

Αὐτός πού εἶδες δέν ἦταν φάντασμα, οὔτε ὁ παπάς τοῦ χωρίου.

Ἦταν ὁ καλόγερος πού ἀσκήτευε ἐκεῖ πάνω καί τόν ἔσφαξαν οἱ Τοῦρκοι.

Μιά μέρα θά μάθετε τό ὄνομά του, τήν καταγωγή του καί τά μαρτύρια τοῦ ὅλα.

Ἐκεῖ πάνω εἴμαστε δύο χάρες, Παναγία καί ἁγία Παρασκευή.

Δέν θέλω κεριά, θέλω καντήλι ἀκοίμητο.

Σήκω τώρα καί πάρε τό μωρό σου, πού κλαίει. Ἄλλη βραδιά θά σέ ξαναεπισκεφθῶ,

γιατί ἐκεῖ θά ἀρχίσει μεγάλο ἱστορικό.

Πολλά θά πάθεις, πολλά θά ἀκούσεις, ἀλλά ἐσύ νά μή λαθέψεις ἀπό τό δρόμο πού σοῦ χάραξα».

Μ’ αὐτά τά λόγια, ἡ Παναγία ὑψώθηκε καί χάθηκε.

Ἡ Μαρία ξύπνησε καί ἔνιωθε τήν κρυάδα στό μέτωπό της.

Τόσο ζωντανό ἦταν τό ὄνειρο αὐτό, ὥστε ρώτησε τόν ἄντρα της «Μήπως ἄφησες τήν πόρτα ἀνοιχτή;

Λίγο πιό πρίν μπῆκε μιά μαυροφόρα μέσα».

«Σίγουρα σάλεψαν τά λογικά σου, τῆς ἀποκρίθηκε ἐκεῖνος. Τήν ἡμέρα βλέπεις ἕναν παπά, τή νύχτα μιά μαυροφόρα.

Τί θά γίνει μέ σένα;». Ἡ Μαρία δέν ξαναμίλησε, ἀλλά μ’ ἕνα αἴσθημα χαρᾶς καί φόβου ξημερώθηκε μέ τό παιδί στήν ἀγκαλιά της
σχετικά με την κυρία Μαρία Τσολάκη και την πριν λίγες ημερες εκδημίας της στις 16 Ιουνίου του 2024

"αυτή την ευλυγισία και το εύκαμπτο των χειρών μετά την Κοίμηση την είδαμε και στην εκδημία του Γέροντα Εφραίμ στην Αριζόνα - ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕ - να έχουμε την ευχή της " ΒΙΝΤΕΟ



Σύνδεσμος Βίντεο 



Σχετικά και  στο άρθρο της Ρομφαίας
"Μία αφανής γνησία δούλη και διδακτή Θεού "

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΔΙΧΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ...ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΔΟΔΕΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΑΣ, ΑΝΟΊΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Το γνωρίζατε ότι και οι Κούρδοι δεν θέλουν την Συνθήκη της Λωζάννης; - ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ

 



" Το παράδοξο είναι ότι παρά τις διαφορές μεταξύ των Κούρδων και της Τουρκίας, οι δύο πλευρές συμφωνούν να απορρίψουν τη Συνθήκη της Λωζάνης , αν και η Άγκυρα την απορρίπτει με το πρόσχημα ότι «ληστεύει» εδάφη που ανήκουν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία", οι Κούρδοι την απορρίπτουν με την αιτιολογία ότι ανέτρεψε το όνειρό τους να ιδρύσουν το κράτος του Κουρδιστάν, το οποίο ήλπιζαν να τους βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι. Μια υπόσχεση να τους βοηθήσουν στον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.

Κατά την 98η επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης, οι Κούρδοι ξεκίνησαν μια εκστρατεία στο διαδίκτυο σε διάφορες γλώσσες για να υπενθυμίσουν τα εγκλήματα της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων, τα οποία χαρακτήρισαν ως «γενοκτονία», απαιτώντας να βρουν μια διεθνή απάντηση παρόμοια με αυτή των αποφάσεων από ορισμένες χώρες όπως η «γενοκτονία των Αρμενίων» από τους Τούρκους, ή ο αφανισμός των Γιαζίντις  από την τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Ο Κούρδος δημοσιογράφος και μέλος της εκστρατείας Ντελσίρ Αβίστα δήλωσε στο Sky News Arabia ότι η εκστρατεία «έρχεται σε μια σημαντική στιγμή, καθώς σήμερα (Σάββατο) σηματοδοτείται η 98η επέτειος της απαράδεκτης Συμφωνίας της Λωζάνης, η οποία πραγματοποιήθηκε το 1923, σύμφωνα με την οποία διαιρέθηκε το Κουρδιστάν σε τέσσερα μέρη, και ο κουρδικός λαός, επομένως, δεν έχει μια πατρίδα όπως όλοι οι άλλοι λαοί, και οι μεγαλύτεροι λαοί από άποψη πληθυσμού στον κόσμο έχουν καταστεί χωρίς πατρίδα και χωρίς ταυτότητα, και η ταυτότητα αυτών των τεσσάρων καθεστώτων επιβλήθηκε σε αυτούς, καθώς τους στερούν όλα τα δικαιώματά τους, και λόγω αυτής της διαίρεσης υπέστησαν διάφορες μάστιγες δολοφονίας, εκτοπισμού και κακοποίησης και δίωξης».

Οι Κούρδοι στο Ιράκ, την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράν λένε ότι η οριοθέτηση των συνόρων στη Συνθήκη της Λωζάνης τους έκανε να χωριστούν μεταξύ αυτών των χωρών." 

 Sky News Arabia

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.echedoros-a.gr/2021/07/blog-post_646.html#more

" ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ - την στιγμή που τα μεγάλα αφεντικά απεργάζονται την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης και του Μοντραί .

  Η συνθήκη της Λωζάννης αφορά τα νησιά του ΒΌΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και η Συνθήκη του Μοντραί αφορά τα ΣΤΕΝΑ.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΣΥΝΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας