Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Δεν ενθουσιάστηκαν οι Ισραηλινοί και οι Δυτικοί με την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα.

ΦΩΤΟ - η τουρκική νταλίκα που έφυγε λίγες μέρες πριν στην Θεσσαλονίκη 

 Θεώρησαν μάλλον ότι η Ελλάδα κάνει "κακές παρέες"

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΊ ;
Διαβάζουμε : Ο πρόεδρος της Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από την ολιγόωρη επίσκεψή του στην Αθήνα...
Είπα στον Μητσοτάκη «Θα θέλαμε να σε δούμε στο πλευρό της Παλαιστίνης»
Είπα στον Μητσοτάκη σήμερα «Θα θέλαμε να σε δούμε στο πλευρό της Παλαιστίνης». Είπα: «Μακάρι να μην ήσασταν ανάμεσα σε αυτούς που απείχαν και να είχατε ταχθεί στο πλευρό αυτών των 121 χωρών».

 Καθήκον μας είναι να υπενθυμίζουμε την αλήθεια. Για να διαπεράσει μια σταγόνα νερού στο μάρμαρο, πρέπει να πέσει στο ίδιο σημείο πολλές φορές. Ακριβώς όπως αυτές οι σταγόνες νερού, δεν είναι δυνατό να φτάσετε στον τελικό στόχο υπενθυμίζοντας αυτά τα θέματα μια φορά. 

Τώρα θα κάνουμε τις προειδοποιήσεις και τις προειδοποιήσεις μας στο ίδιο σημείο, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. ....

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ;
Διαβάζουμε:
 Όπως γνωρίζετε, αποφασίσαμε ( λέει  ο Ερντογάν στην συνέντευξη) να γίνουμε κέντρο παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Θράκη προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. 

Συμφωνήσαμε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για αυτό το θέμα. Οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο επηρεάζουν ως επί το πλείστον αρνητικά την Τουρκία και την Ελλάδα, τις σημαντικές χώρες της περιοχής. 

Για το λόγο αυτό, πρέπει να εξετάσουμε και να αγωνιστούμε για το ποιες ευκαιρίες μπορούμε να αποκτήσουμε από εδώ, ποιες ευκαιρίες μπορούμε να δημιουργήσουμε προς όφελος των χωρών μας. ...
Μπορώ να πω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει θετική προσέγγιση σε αυτό το θέμα. Η επιθυμία μας είναι ότι να ασχοληθούμε με το μισογεμάτο ποτήρι, όχι με την άδεια πλευρά. Η στάση μας απέναντι στη δίκαιη κατανομή των φυσικών πλούτων της περιοχής μας ήταν η ίδια από την αρχή. Όπως δεν έχουμε μάτια στο νόμο κανενός, έχουμε ισχυρή θέληση να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας.
Περισσότερα στο ECHEDOROS'S BLOG – ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ https://echedoros.blog/
ΤΙ ΈΡΧΕΤΑΙ....Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ  Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς