Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

"ρίψη πυρηνικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας " στο μυαλό των ανθρώπων δείχνει τι θα είναι αυτός ο πόλεμος

"Ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Amichai Eliyahu του κόμματος Otzma Yehudit αναφέρεται από τους Times of Israel ότι δήλωσε σε συνέντευξή του στο Radio Kol Berama ότι ο παλαιστινιακός λαός «μπορεί να πάει στην Ιρλανδία ή στις ερήμους, τα τέρατα στη Γάζα θα πρέπει να βρουν μια λύση μόνοι τους», προσθέτοντας ότι όσοι ανεμίζουν σημαία της Παλαιστίνης ή της Χαμάς «δεν θα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν στο πρόσωπο της γης».

Όπως είπε, η ρίψη πυρηνικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας «είναι μία από τις πιθανότητες» και ότι η ανθρωπιστική βοήθεια προς τον πληθυσμό θα πρέπει να περιοριστεί, λέγοντας ότι «δεν θα δίναμε ανθρωπιστική βοήθεια στους Ναζί. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως οι αθώοι πολίτες στη Γάζα».
Στο Twitter πάντως ο πρωθυπουργικός λογαριασμό του Ισραήλ ανέφερε: «Οι δηλώσεις του υπουργού Amihai Eliyahu δεν βασίζονται στην πραγματικότητα. Το Ισραήλ και οι IDF επιχειρούν σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα του διεθνούς δικαίου για να αποφύγουν να βλάψουν αθώους. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι τη νίκη μας».
Αμέσως μετά αντιδράσεις από τον υπόλοιπο αραβικό κόσμο
Ριαντ.

Σήμερα, Κυριακή, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο τις εξτρεμιστικές δηλώσεις υπουργού της ισραηλινής κατοχικής κυβέρνησης σχετικά με τη ρίψη πυρηνικής βόμβας στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που δείχνει τη διείσδυση του εξτρεμισμού και της βαρβαρότητας μεταξύ των μελών της Ισραηλινής κυβέρνησης», αναφέρει το Σαουδικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SPA).