Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

από αναβολή σε αναβολή. Γιατί;

Πιθανώς να περιμένουν πιο εξελιγμένα όπλα για να βγάλουν από τα λαγούμια τους άνδρες της Χαμάς.
Άλλωστε το δήλωσαν και οι ίδιοι βλ.

Δήλωση συμβούλου Πούτιν πριν λίγο .
“Η καθυστέρηση της χερσαίας επιχείρησης μπορεί να έχει διαφορετική εξήγηση από τις καιρικές συνθήκες. Υποθέτω ότι οι ΗΠΑ που παρατηρούν την ταχεία ανάπτυξη της ενοποίησης του μουσουλμανικού κόσμου σε αντιαμερικανική βάση διστάζουν να αφήσουν το Ιραήλ να προχωρήσει. Ο υπολογισμός των άμεσων συνεπειών δείχνει πλήρη κατάρρευση της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στον ισλαμικό κόσμο. Κανένας μουσουλμάνος δεν θα συμφωνούσε με την εθνοκάθαρση της Γάζας. Πολλές χώρες, κινήματα και άτομα θα αντιδρούσαν. Κάποια από αυτά βίαια. Η Δύση γενικά αντιμετωπίζει άμεση αντιπαράθεση με το παγκόσμιο Ισλάμ. Κανείς δεν μπορεί να μείνει ουδέτερος.

Η θανάσιμη παγίδα

Ισραηλινοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες περιμένουν πως η Hamas θα προσπαθήσει να εμποδίσει την προώθηση των Ισραηλινών ανατινάζοντας σήραγγες καθώς θα πλησιάζουν οι χερσαίες δυνάμεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Η Hamas σχεδιάζει επίσης να στείλει μαχητές της πίσω από τις ισραηλινές γραμμές χρησιμοποιώντας το περίπλοκο σύστημα των σηράγγων, αναφέρουν οι Times, προσθέτοντας ότι ένα στρατηγικό δίλημμα δημιουργείται από το γεγονός ότι οι δυνάμεις της ισλαμιστικής οργάνωσης μπορεί να οχυρωθούν μαζί με ομήρους κάτω από τη γη.
Στην ισραηλινή επίθεση αναμένεται να πάρουν μέρος μονάδες πεζικού, καθώς και άρματα μάχης και μονάδες σκαπανέων και ναρκοσυλλεκτών, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα επικαλουμενη τους αξιωματούχους...
Μπορεί όμως να υπάρχει και άλλος προγραμματισμός, όπως επισημάναμε πριν δύο 24ωρα
"ένα "Στάλινγκραντ" βλ. Γάζα στις μέρες μας εκτός και αν χτυπήσουν πρώτα την "πηγή" που λέγεται Ιράν και το πρατήριο που λέγεται Λίβανος, μας είπε γνώστης της γεωπολιτικής" βλ.άρθρο