Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ έρχεται από την ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ  ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ
ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΝΕΙΣ ΚΟΙΜΆΣΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΘΩΟ ΑΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΙΖΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑ.
ΑΔΕΛΦΟΊ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΧΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ
ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Διαβάζουμε τις ανησυχίες των ξένων 

Του Sam Gilbertie
"Οι περισσότεροι ειδήμονες του πολέμου στην Ουκρανία αρέσκονται να προβάλλουν την πιθανότητα ενός πυρηνικού γεγονότος -είτε να χρησιμοποιηθεί κάποιο τακτικό πυρηνικό όπλο είτε να καταστραφεί ένας πυρηνικός σταθμός- ως ο "Μαύρος Κύκνος" που είναι πιθανότερο να εμφανιστεί. Εντέλει, όμως, ένας πυρηνικό γεγονός δεν είναι τόσο ρεαλιστικό σενάριο όσο η διακοπή της εμπορικής ναυσιπλοΐας από τη Μαύρη Θάλασσα, η οποία θα είχε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην   παγκόσμια οικονομία.

Η δυνατότητα της Ουκρανίας να εξάγει σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της. Αν διακοπούν οι εξαγωγές, το Κίεβο ή οι σύμμαχοί του ίσως αναγκάζονταν να αναλάβουν δράση που δεν έχει παρατηρηθεί έως τώρα στη σύρραξη με τη Ρωσία. Οποιαδήποτε επέκταση των εχθροπραξιών στη Μαύρη Θάλασσα, όπως μια επίθεση σε εμπορικό πλοίο που μεταφέρει ρωσικό σιτάρι, θα προκαλούσε αμέσως διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα του σιταριού"

ΗΔΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ
" το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον, όσες συμφωνίες και όσες προδοσίες και αν γίνουν" ΑΝΑΛΥΣΗ

Πριν από λίγο
Έληξε η συμφωνία για τα σιτηρά - Οι Ρώσοι βομβάρδισαν ουκρανικά λιμάνια σε Οδησσό-Μικολάεφ, απ' όπου εξάγονται