Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

ενώ το πάνε για παγκόσμιο πόλεμο, η Τουρκία το πάει για κόντρα στην καρωτίδα του Αιγαίου κοντά στην Χίο;

Φώτο ΠΗΓΗ
Ενώ το πάνε για παγκόσμιο πόλεμο, η Τουρκία το πάει για κόντρα.
 με εμάς.
Σημερινές πληροφορίες 

"Το πάνε για Παγκόσμιο Πόλεμο! Ο Στόλντεμπεργκ δήλωσε ότι «η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ»

Η Τουρκία επιστρέφει στην «καρδιά του Αιγαίου» με παράνομη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε για αεροναυτική άσκηση ανάμεσα στα ελληνικά νησιά λιγους μήνες μετά από τους σεισμούς της Αντιόχειας που υποτίθεται έφεραν… κοντά Αθήνα-Άγκυρα και λίγες ημέρες μετά τις τουρκικές προεδρικές εκλογές..
Ειδικότερα, η ΝΟΤΑΜ αφορά ασκήσεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας της Τουρκίας με πραγματικά πυρά από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023.

( Το διασταυρώσαμε από το μεσημέρι από τρεις πηγές γιατί υπάρχει σχετική αφωνία περί αυτού) 
"Η Ελληνική πλευρά χαρακτήρισε ως «άκυρη» την τουρκική NOTAM, αφού δεσμεύει εναέριο χώρο εντός του FIR Αθηνών και ως εκ τούτου έχει αυτή τη δικαιοδοσία και την αρμοδιότητα για τέτοιου είδους ενέργειες.

Με τη σειρά της η Τουρκία αντέδρασε, λέγοντας ότι η Αθήνα δεν «της αφήνει άλλη επιλογή από το να πάρει η ίδια πρωτοβουλία από το να διακηρύξει NOTAM», χαρακτηρίζοντας μάλιστα την περιοχή μεταξύ Ψαρών, Σκύρου και Άνδρου ως «διεθνή εναέριο χώρο»."

Από το 2016 είχαμε επισημάνει ότι :
" η καρωτίδα" του Αιγαίου διέρχεται από το Κεντρικό Αιγαίο ταυτίζεται με τον 25ο Μεσημβρινό, γειτνιάζει με ανατολικά της Χίου (πίσω πλευρά του νησιού .. προσέξτε το αυτό) και σχετίζεται με τους διαδρόμους ναυσιπλοϊας που πάνε και έρχονται από τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου."
" αυτην την καρωτίδα  θέλουν να κόψουν οι Σαρακηνοί "
Τι άλλο να πούνε όταν όλοι μας εντρυφήσαμε τα προηγούμενα χρόνια στην θρασύτητα του τούρκου και στις πονηρές προθέσεις πιθανής δημιουργίας πρωτόγνωρων καταστάσεων  από τους ισχυρούς της γης που επιθυμούν μέσα από αλλαγές συνόρων να αποκομίσουν όχι μόνο ενεργειακά κέρδη, αλλά και γεωπολιτικούς διαδρόμους που τους κατεβάζουν απευθείας στην Μέση Ανατολή.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας