Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

2015 Στάρετς: « όταν εμείς οι Ρώσοι πάρουμε την ΠΟΛΗ, οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη θα περιμένουν στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τους Έλληνες για να την λειτουργήσουν»

 


Πριν πούμε οτιδήποτε να αναφέρουμε αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι μεγάλοι της γης , μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ , ΡΩΣΙΑ από κοντά και η Κίνα.

Στο μυαλό όλων είναι ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ με τα ΣΤΕΝΑ γιατί αυτά τα δύο είναι η πλάστιγγα της γης σε θέματα γεωστρατηγικής και ενεργειακής ισχυροποίησης. Δηλ. όλοι βλέπουν τα συμφέροντα τους αποκλειστικά και δεν τους νοιάζει τίποτε από την ιστορία.
Σήμερα μόλις δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ αφήνουν να εξωτερικευθεί το άλγος και ο φόβος της τουρκίας ότι οι κάποιοι επιθυμούν να την διαλύσουν με αφορμή τα βέτο που βάζει στο ΝΑΤΟ.
Εμείς όμως αδελφοί όλα αυτά τα προσεγγίζουμε πνευματικά γιατί αυτός ο δρόμος είναι σίγουρος και δείχνει το ΘΕΛΗΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τα περισσότερα  γεγονότα της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ φαίνεται να συμβαίνουν όταν ευωδιάζουν τα λουλούδια του Μαΐου 


11η Μαΐου 330 μ.Χ

ημέρα εγκαινίων της Κωνσταντινούπολης

Γιατί επιλέχθηκε η 11η Μαΐου ως ημέρα εγκαινίων της Κωνσταντινούπολης

Την ενδεκάτη του μηνός Μαΐου, το συναξάρι μεταξύ άλλων αγίων, μνημονεύει τον Άγιο ιερομάρτυρα Μώκιο (; - 288) καθώς και τη μνήμη εγκαινίων της Κωνσταντινουπόλεως (330). Παρακάτω θα παραθέσουμε στοιχεία για να αποδείξουμε ότι δεν συμπίπτουν τυχαία οι δύο εορτασμοί.
ο άγιος Μώκιος ήταν ο πολιούχος της περιοχής και η μνήμη του εορταζόταν στις 11 Μαΐου, οπότε η επιλογή του Μεγάλου Κωνσταντίνου να τελέσει τα εγκαίνια της νέας του πρωτεύουσας την 11η Μαΐου, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ισχυρά ένδειξη (αν όχι απόδειξη) για τα αισθήματα που έτρεφε ο Μέγας Κωνσταντίνος για τον χριστιανισμό. Θα μπορούσε να τελέσει τα εγκαίνια της νέας πρωτεύουσάς του, σε συνδυασμό με οποιαδήποτε εθνική (ειδωλολατρική) εορτή ή σε ανάμνηση κάποιου άλλου γεγονότος (στρατιωτικού η πολιτικού). Επέλεξε όμως την 11η Μαΐου ΤΟΥ  Ιωάννη Α. Σαρσάκη (Καστροπολίτη)

η παρακάτω ΦΩΤΟ από το fb



7 Μαΐου 346 μ.Χ

 Η εμφάνιση του Τιμίου Σταυρού στον Ουρανό στα Ιεροσόλυμα

" περίπου το 346 μ.Χ.  αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων ήταν ο Κύριλλος και βασιλιάς ο Κωνσταντίνος, γιος του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Η εμφάνιση αυτή έγινε στις 7 Μαΐου, κατά μια των ημερών της Πεντηκοστής.

Ήταν η ώρα (βυζαντινή) τρίτη, όταν ξαφνικά στον ουρανό φάνηκε ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός, σχηματισμένος από εκθαμβωτικό φως, πάνω από το Γολγοθά, μέχρι και το όρος των Ελαίων. Το υπερφυσικό αυτό θέαμα προκάλεσε μεγάλο θαυμασμό και συγκίνηση σε όλους τους ευρισκόμενους στην Ιερουσαλήμ. Νέοι και γέροι, γυναίκες και παιδιά, όλοι μαζί, έτρεξαν στην εκκλησία και με πολλή χαρά και θερμή κατάνυξη ευχαρίστησαν και δόξασαν το Θεό, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, που αγίασε το ξύλο του σταυρού και κατέστησε το σημείο αυτού ισχυρότατο όπλο των αγωνιζόμενων χριστιανών κατά του διαβόλου" 

https://www.orthodoxianewsagency.gr/orthodoxes-provoles/7-maiou-i-emfanisi-tou-timiou-stayrou-sta-ierosolyma/


21 Μαΐου του 337 μ.Χ Μνήμη Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

 Ισαποστόλων


29 Μαΐου του 1453

«Η πόλις εάλω»: Σαν φέτος  πριν από 569 χρόνια η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

28 Μαΐου 2017

 Στάρετς: « όταν εμείς οι Ρώσοι πάρουμε την ΠΟΛΗ, οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη θα περιμένουν στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τους Έλληνες για να την λειτουργήσουν» επισημαίναμε με το άρθρο μας τότε βλ.https://www.triklopodia.gr/%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%82-

Μνήμη Άλωσης της ΠΟΛΗΣ  και στην ανωτέρω φώτο δεσπόζει η Εικόνα του ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους που σύμφωνα με την παράδοση έμπροσθεν της ψάλθηκε για πρώτη φορά στα τείχη της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ  το  Κοντάκιον

Ἦχος πλ. δ’.
Τῇ ὑπερμάχῷ στρατηγῷ τὰ νικητήρια, ὡς λυτρωθεῖσα τῶν δεινῶν εὐχαριστήρια, ἀναγράφω σοι ἡ πόλις σου, Θεοτόκε· ἀλλ’ ὡς ἔχουσα τὸ κράτος ἀπροσμάχητον, ἐκ παντοίων με κινδύνων ἐλευθέρωσον, ἵνα κράζω σοί· Χαῖρε Νύμφη ἀνύμφευτε.

Μνήμη Άλωσης της ΠΟΛΗΣ  και το μάτι των μεγάλων γεωπολιτικών  δυνάμεων βλέπει ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και ΣΤΕΝΑ.

Οι πολιτισμικές και πνευματικές διαδρομές της χιλιόχρονης Ρωμιοσύνης συμπίπτουν με τις υπό χάραξη ενεργειακές διαδρομές των ισχυρών παικτών του πλανήτη που για αυτό τον λόγο τον αιματοκύλισαν .


Ιούλιος  του 2015 και στην Ελλάδα του δημοψηφίσματος του ΝΑΙ ή ΟΧΙ γινόταν το «κάτσε έλα να δεις»

Εκείνες τις παράξενες μέρες που ετοιμαζόταν να ξεσπάσει νέα μνημονιακή καταιγίδα από τις τοκογλυφικές δυνάμεις , ένας  υπερ ηλικιωμένος σεβαστός χαρισματούχος Ρώσος Γέροντας από ιστορική Λαύρα μας διαμήνυε με λόγους ελπιδοφόρους που δεν μπορούν να προσεγγιστούν με την κοινή –ψυχρή λογική αλλά μόνο με την ΔΥΝΑΜΗ της ΠΙΣΤΗΣ που διαθέτει ο καθένας.

Ρώσος Στάρετς: «τώρα σαν Ελλάδα είσαστε στο χείλος ενός ιστορικού ρήγματος και βαδίζετε προς μια  υποβαθμισμένη αφόρητη διολίσθηση»

«Πολλοί Έλληνες με τις πράξεις τους δίνουν έπαινο στην προδοσία του Ιούδα»

«Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη τύχη για τον άνθρωπο. Μπορεί να της έδωσε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ πολλά βουνά όταν την έφτιαξε αλλά της έριξε μια χούφτα αλάτι και την έκανε πιο νόστιμη και αξιαγάπητη 

« το χρωστάτε στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και στην Πατρίδα να μείνετε ζωντανοί»

Ρώσος Στάρετς: « όταν εμείς οι Ρώσοι πάρουμε την ΠΟΛΗ, οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη θα περιμένουν στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ  τους Έλληνες για να την  λειτουργήσουν»

Ρώσος Στάρετς: «αυτό το τελευταίο θα το πεις μετά από δύο χρόνια»

Είναι θέλημα ΘΕΟΥ η ΠΟΛΗ να παρθεί και η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να λειτουργηθεί.

Ο καθένας με την ΠΙΣΤΗ του και τον ΠΟΘΟ του  για αυτό και διαλαλήθηκε από τους ΑΓΙΟΥΣ μας ως ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ.

Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας