Κυριακή 3 Μαΐου 2026

πολύς λόγος γίνεται για την απόσυρση στρατού των ΗΠΑ από την Ευρώπη ....άμεσες συνέπειες

 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ κατά αρχάς :  

" Δεν περνάει σχεδόν καμία εβδομάδα χωρίς κάποια νέα διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και της Ευρώπης.

Αλλά σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από μια μεγάλη διαμάχη για τους δασμούς , την απειλή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να προσαρτήσει τη Γροιλανδία και τις διαφωνίες για την βοήθεια προς την Ουκρανία, η πιο πιεστική απειλή που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι η συνεχιζόμενη διατλαντική ρήξη για το ΝΑΤΟ.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποσύρουν 5.000 - και πιθανώς πολύ περισσότερους - στρατιώτες που σταθμεύουν στη Γερμανία, αφού ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς επέκρινε τον χειρισμό της σύγκρουσης με το Ιράν από τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι η Τεχεράνη ταπείνωσε την Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ επιτέθηκε επίσης στην Ισπανία και την Ιταλία επειδή δεν βοήθησαν την εκστρατεία των ΗΠΑ κατά του Ιράν. Ερωτηθείς αν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από αυτές τις χώρες, ο Τραμπ απάντησε: «Πιθανώς... κοιτάξτε, γιατί να μην το κάνω; Η Ιταλία δεν μας έχει βοηθήσει καθόλου και η Ισπανία ήταν απαίσια, απολύτως απαίσια».

ΠΗΓΗ https://edition.cnn.com/2026/05/03/europe/germany-trump-troops-europe-intl

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ 

1) η αποσύρση αμερικανικών δυνάμεων κυρίως από την Γερμανία εξυπηρετεί σε πρώτη φάση το στρατιωτικό δυναμικό των ΗΠΑ να ενισχύσει τις αντίστοιχες δυνάμεις του  στον Περσικό Κόλπο σε κινήσεις επιχειρησιακές  τέτοιες  με το τέλος των διαπραγματεύσεων που οσονούπω θα αναγγελθεί.

2) η απόσυρση αυτή βρίσκεται μέσα στα πλαίσια μιας άγνωστης στρατηγικής σχέσης μεταξύ Τράμπ και Πούτιν που συμφωνήθηκε στην συνάντηση της Αλάσκας και ουσιαστικά μοιάζει με νέα συνθήκη Γιάλτας.

3) η αποσύρση αυτή θα αναγκάσει τους Ευρωπαίους να φτιάξουν κοινό στρατό σαν μετεξέλιξη του ΝΑΤΟ ως ευρωπαική εκδοχή  .. ταυτόχρονα η ΕΕ θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων  στρατικοποιήσει  την Οικονομία της και τις αποφάσεις της.

Η συγκυρία όμως είναι τόσο δύσκολη για την ΕΕ γιατί πρέπει να μεταλλάξει τις βασικές αρχές της σε στρατοκρατικές εν μέσω επιδεινούμενης ενεργειακής κρίσης , αδυσώπητου πληθωρισμού και τελικά να αναδείξει την παράδοξη εμμονή της να κινηθεί σαν τον Ναπολέοντα κατά της  Ορθόδοξης Ρωσίας. 

Η προφητική ρήση του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Αιτωλού πριν 279 χρόνια επιβεβαιώνει αυτό που έρχεται "θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες, αλλά δεν θα προλάβουν" 

Ευρωπαικός στρατός θα γίνει με  πιθανόν προαλειφόμενο  "αρχηγό" τον μεγαλοσιωνιστή Μακρόν έστω και αν είναι "ληγμένος" σαν πρόεδρος της Γαλλίας ...

Αυτόν το στρατό και τον αρχηγό του  θα τον βοηθάει  το Βατικανό ..(μας τα είπε όλα ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ άντε να ανοίξουμε  τα μάτια σας..οι ξένοι ήδη τα διαβάζουν )

και πότε μπορούμε να δούμε αυτό τον Ευρωπαικό στρατό (όχι σαν  ΝΑΤΟ... αυτό κατά αυτό) να ενεργεί ;

Η αιφνιδιαστική κίνηση της Ρωσίας να ελέγξει τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου λόγω προβλημάτων τα οποία  ήδη αναφαίνονται μέσα στην Μαύρη θάλασσα από την Ουκρανία και τους εταίρους του ΝΑΤΟ που οι ακτές τους βρέχονται από αυτήν ..θα πυροδοτήσει την κίνηση αυτού του κοινού ευρωπαικού στρατεύματος να πάει να πάρει την μερίδα του Λέοντος στην Μικρά Ασία  απέναντι στους Ρώσους που θα σαρώνουν... ( λόγοι και προφητείες του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ..χρόνια τα διαβάζουμε)

Πότε θα γίνουν αυτά; 

Αφού προηγηθούν τα δικά μας και γνωρίζεται καλά τι εννοούμε ( ΑΙΓΑΙΟ - ΚΡΗΤΙΚΟ - ΒΑΛΚΑΝΙΑ- ΚΥΠΡΟΣ)  ..να γιατί δεν θα προλάβουν να μας πάρουν στρατιώτες ..γιατί το Ψευτορωμαίικο φεύγει πίσω, μας χαιρετάει μετά από  τόσα χρόνια μεταπολίτευσης- μεταεκδούλευσης.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας