Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ - μόλις το ΙΡΑΝ ανακοίνωσε για κάποιες ώρες κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ του ΟΡΜΟΥΖ οι ΗΠΑ κατά - αρχάς συμφωνούν σε κάποια σημεία για συμφωνία

 

ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΧΗ 

ΕΤΣΙ ΤΟ ΡΗΘΕΝ 

" φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη " επιβεβαιώνεται έστω εν μέρει 

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

Στο πρώτο του σχόλιο μετά το τέλος του δεύτερου γύρου συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών την Τρίτη, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί δήλωσε: «Καταλήξαμε σε συμφωνία επί των βασικών αρχών με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Πρόσθεσε: «Υπάρχουν θετικές εξελίξεις σε σύγκριση με τον τελευταίο γύρο».

Συνέχισε: «Οι δύο πλευρές θα εργαστούν πάνω σε δύο εκδοχές του πιθανού εγγράφου συμφωνίας και θα τις ανταλλάξουν… Οι δύο πλευρές εξακολουθούν να έχουν ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν».

Ο Αραγτσί εξήγησε : «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία σύντομα, αλλά η διαδικασία έχει ξεκινήσει».

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA ανέφερε ότι «ο δεύτερος γύρος έμμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών ολοκληρώθηκε μετά τη διεξαγωγή του στη Γενεύη».

Οι δύο Αμερικανοί απεσταλμένοι, ο Στιβ Γουίτκοπφ και ο Τζάρεντ Κούσνερ, συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, μαζί με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί.

Η ιρανική τηλεόραση αποκάλυψε ότι ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά διήρκεσε «περίπου 3 ώρες».

Sky News Arabia

https://echedoros.blog/

ΠΗΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ