Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026

το Αιγαίο ετοιμάζεται για ΟΛΑ

 

Μάζης: Αυτό που έρχεται στο Αιγαίο είναι πιο επικίνδυνο απ’ όσο νομίζουμε
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/8zBMuzu6oLQ?si=S4w6e7DebKZuNMt0




ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/lXEHfE33z3s?si=C3bV59p5uu-Ko7W8

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ "Τέμπη – Βιολάντα: Το κράτος ξέρει. Απλώς στα Τέμπη δεν ήθελε"

 


Τέμπη – Βιολάντα: Το κράτος ξέρει. Απλώς στα Τέμπη δεν ήθελε.

Στη «Βιολάντα» έγινε έκρηξη. Είχαμε νεκρούς.
Οι αρχές εσφράγισαν τον χώρο.
Κανείς δεν μπήκε. Κανείς δεν άγγιξε.
Γιατί έτσι γίνεται σε κάθε σοβαρή έρευνα.
Στα Τέμπη; Μπάζωμα. Μεταφορά χωμάτων. Αλλοίωση τόπου μαζικού θανάτου. Σβήσιμο στα ηχητικά, αλλοίωση στα βίντεο.
Και μετά μας είπαν ότι «έτσι έπρεπε».
Όχι. Έτσι έπρεπε να γίνει και στα Τέμπη — αλλά δεν έγινε.
Η διαφορά είναι απλή και αμείλικτη: Στη «Βιολάντα» το κράτος ερευνούσε. Στα Τέμπη το κράτος ερευνούνταν.
Και όταν το κράτος είναι ύποπτος,
δεν αφήνει τον τόπο του εγκλήματος ανέπαφο.
Τον «τακτοποιεί».
Γι’ αυτό στη «Βιολάντα» είδαμε περίφραξη.
Γι’ αυτό στα Τέμπη είδαμε βιασύνη και επέμβαση.
Γι’ αυτό η σύγκριση πονάει.
Γιατί δείχνει ότι το κράτος ξέρει πώς να κάνει σωστά τη δουλειά του.
Απλώς δεν το κάνει όταν η αλήθεια το ενοχοποιεί.
Και αυτό δεν είναι αμέλεια.
Είναι πολιτική επιλογή.
Τα Τέμπη δεν ζητούν συγκίνηση.
Ζητούν δικαιοσύνη.
Και η δικαιοσύνη αρχίζει από ένα απλό, αμείλικτο ερώτημα:
Γιατί αλλού προστατεύτηκαν τα στοιχεία
και αλλού έπρεπε να “καθαριστεί” ο τόπος;
Η απάντηση είναι δυσάρεστη.
Αλλά είναι η μόνη που εξηγεί τα πάντα.
Εκεί δεν καιγόταν το κράτος.
Στα Τέμπη καιγόταν.
Τα Τέμπη δεν ζητούν μνήμη.
Ζητούν αλήθεια.
Και η αλήθεια είναι μία: Το κράτος ξέρει πώς να προστατεύει στοιχεία.
Απλώς δεν το κάνει όταν τα στοιχεία το καίνε.

δεν φτάνουν 5000 χιλιάδες τάφοι για τους Αμερικανούς στο Ιραν - άραγε για τους Ιρανούς τι αντιστοιχούν;

 

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ - ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ 


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

Το Ιράν ετοίμασε νεκροταφείο στην Τεχεράνη με 5.000 τάφους για Αμερικανούς στρατιώτες

Σε μια κίνηση με έντονο συμβολισμό και σαφή προειδοποίηση, η Οργάνωση Behesht Zahra του Ιράν –ο κρατικός φορέας που είναι αρμόδιος για τις ταφές– ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ετοιμαστεί χώρος στα περίχωρα της Τεχεράνης με χωρητικότητα 5.000 τάφων, προορισμένος για την προσωρινή ταφή Αμερικανών στρατιωτών σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Τ
ο μήνυμα της Τεχεράνης είναι ωμό και αδιαμφισβήτητο: οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια των ΗΠΑ δεν θα είναι αναίμακτη και το κόστος της σύγκρουσης έχει ήδη υπολογιστεί – ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

όλα συγκλίνουν για να μας πέσουν μαζί (σεισμοί, ηφαίστεια , Πόλεμοι , κοινωνικές αναστατώσεις) ΓΙΑΤΙ ;

 

Δρ.Κωνσταντίνου Βαρδάκας 

"δεν μιλούσαν για αγάπες και λουλούδια, αλλά έβρισκαν την αρρώστια και την θεράπευαν"

"σε ομιλία του ξεδιαλύνει τα της πορνείας και του σοδομισμού ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς λες και ζει σήμερα "

Πορνεία, η οποία επέφερε τον παγκόσμιο εκείνο κατακλυσμό σε αυτούς που ωνομάσθηκαν αρχικώς υιοί Θεού και προεκάλεσε τον από τον ουρανό εμπρησμό στους Σοδομίτες και έφερε στους Ισραηλίτες την ήττα από τους Μωαβίτες και τον πολυάνθρωπο εκείνο φόνο, τώρα δε, νομίζω, φέρει σ’ εμάς τις από τα αλλόφυλα έθνη ήττες και τις πολυειδείς από μέσα και έξω κακώσεις και συμφορές; Υιούς δε Θεού εκάλεσε η Γραφή πρώτους τους απογόνους του Ενώς, ο οποίος πρώτος ήλπισε ότι θα καλήται με το όνομα του Κυρίου.8

 Ήταν δε αυτός υιός του Σήθ, του οποίου το γένος ήταν διαφορετικό από το καταραμένο γένος του Κάϊν και εζούσε σωφρόνως. Εξ αιτίας αυτών εστεκόταν ακόμη τότε ο κόσμος, έως ότου κατά το γεγραμμένο είδαν ότι οι θυγατέρες των ανθρώπων, δηλαδή οι κόρες από την γενεά του Κάϊν, ήσαν ωραίες και γοητευμένοι από την πορνική ομορφιά τους επήραν όσες εδιάλεξαν από όλες αυτές και έμαθαν τα έργα τους

 Τότε αυξήθηκε η κακία επάνω στη γη, ήλθε ο κατακλυσμός και τους εξαφάνισε όλους˙ και αν τότε δεν ευρίσκονταν επάνω στη γη σώφρονες, ο Νώε και οι υιοί του Νώε (τούτο δε φανερώνεται από το γεγονός ότι ο καθένας ήταν σύζυγος μιας γυναικός με την οποία εισήλθε στην κιβωτό), δεν θα υπολειπόταν καμμιά ρίζα και αρχή για τη γένεσι δευτέρου κόσμου.

Βλέπετε ότι εξ αιτίας των πορνευόντων θα καταστρεφόταν παλαιά ο κόσμος αυτός, αν δεν διατηρείτο από τους σωφρονούντας; Αυτοί δε που δεν είναι άξιοι ούτε του παρόντος κόσμου, αφού τον μεταβάλλουν σε ακοσμία, πώς δεν θα εξωσθούν και από τον μέλλοντα αιώνα, παραδιδόμενοι στο πυρ της γεέννης, διότι δεν άνθεξαν στο πύρ των σαρκικών ηδονών, αν δεν σπεύσουν τώρα να το αποσβέσουν δια της μετανοίας και να ξεπλύνουν με τα δάκρυα τούς από αυτό γενομένους ήδη μολυσμούς; Ας μη αγνοούν δε και τούτο, ότι αν δεν σπεύσουν ν’ αντισταθούν στο πάθος δια της μετανοίας, με τον καιρό θα παραδοθούν σε χειρότερα παρά φύσι πάθη, τα οποία είναι γεννήματα πορνικής επιθυμίας, ελκύει δε εδώ το πυρ της γεέννης, για να συναρπάση από εδώ τους ακολάστους σ’ αιώνια κόλασι.

Ποιός δεν γνωρίζει τους Σοδομίτες και την παρανομωτέρα από πορνεία έξαψί τους και την παραδοξοτέρα βροχή του πυρός επάνω σ’ αυτούς και την απώλεια;

 Πολλές φορές μάλιστα ολόκληρη πόλις υπέστη τις συνέπειες της διαγωγής ενός μόνο ασελγούς ανδρός, όπως συνέβηκε στην πόλι των Σικίμων, οι οποίοι αφανίσθηκαν τελείως από τα παιδιά του Ιακώβ, επειδή ο Συχέμ άρπαξε την θυγατέρα του Ιακώβ Δείνα.

9 Αλλά για ν’ αφήσωμε τώρα τους προ του νόμου, ο ίδιος ο μωσαϊκός νόμος δεν παραγγέλλει να λιθοβολήται η νύφη, αν δεν ευρεθή παρθένος, η δε πορνευομένη κόρη ιερέως να καίεται στο πύρ; 

Δεν απαγορεύει δε να προσφέρεται στον ναό του Κυρίου ο μισθός πόρνης; Όταν δε οι Ισραηλίτες συνήλθαν πορνικώς με τις Μωαβίτιδες, έπεσαν με μάχαιρα σε μια ημέρα είκοσι τρεις χιλιάδες άνδρες.

 Γι’ αυτό και ο μέγας Παύλος μας λέγει˙ «μη πορνεύετε, όπως επόρνευσαν μερικοί από αυτούς και έπεσαν σε μια ημέρα είκοσι τρεις χιλιάδες».

10 Τέτοια είναι τα επιτίμια της πορνείας και προ του μωσαϊκού νόμου και στο νόμο και δια του νόμου. Τί πρέπει λοιπόν ν αισθανώμαστε εμείς που, ενώ έχομε διαταχθή να σταυρώσωμε τη σάρκα μαζί με τις επιθυμίες, περιπίπτομε πάλι στα ίδια, εξ αιτίας των οποίων έρχεται η οργή του Θεού προς τους υιούς της απειθείας; 

Που, ενώ διαταχθήκαμε να νεκρώσωμε τα μέλη τα επί της γης, πορνεία, ακαθαρσία, πάθος κακό και την επιθυμία, δεν εφαρμόζομε την παραίνεσι;

11 δεν θα φοβηθούμε λοιπόν κάποτε, αν όχι τίποτε άλλο, τουλάχιστο τις θεομηνίες, τις από κάτω, τις από επάνω, τις περασμένες, τις μελλοντικές εκείνες και αιώνιες που μας απειλούν; Δεν θα σεβασθούμε την κατά σάρκα επιφάνεια του ηλίου της δικαιοσύνης Χριστού, ώστε να περιπατήσωμε προσεκτικά σαν σε ημέρα; 

Δεν θα φρίξωμε τις αποστολικές προειδοποιήσεις και αποφάσεις και παραινέσεις, που λέγουν, «δεν γνωρίζετε ότι είσθε ναοί Θεού και μέσα σας κατοικεί το Πνεύμα του Θεού; Όποιος φθείρει το ναό του Θεού, θα τον φθείρη ο Θεός»

12 ˙ και πάλι, «φανερά είναι τα έργα της σαρκός, που είναι πορνεία, ακαθαρσία, ασέλγεια και τα όμοια, για τα οποία προλέγω, όπως και ήδη προείπα, ότι όσοι πράττουν τέτοια δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού»

13˙ και πάλι, «τούτο να γνωρίζετε, ότι κάθε πόρνος ή ακάθαρτος ή πλεονέκτης, δηλαδή ειδωλολάτρης, δεν έχει κληρονομία στη βασιλεία του Χριστού και Θεού»

14˙ και πάλι, «τούτο είναι το θέλημα του Θεού, ο αγιασμός μας, η αποχή από την πορνεία˙ διότι δεν μας εκάλεσε ο Θεός για ακαθαρσία, αλλά για αγιασμό˙ επομένως όποιος το αθετεί, δεν αθετεί άνθρωπο, αλλά τον Θεό που δίδει το άγιο Πνεύμα του σ’ εμάς».

15Ποιός θα μπορούσε να συλλέξη όλες τις παραγγελίες των Αποστόλων και των προφητών για το θέμα τούτο; Σ’ αυτούς ακριβώς που σωφρονούν και γι΄ αυτό ευρίσκονται ανάμεσα στα μέλη του Χριστού, τί παραγγέλλει ο απόστολος; «Σας έγραψα στην επιστολή, μη συναναστρέφεσθε πόρνους».

16 Πραγματικά επειδή εκείνοι δεν εντρέπονται οι ίδιοι, συμβουλεύει τους άλλους να τους αποφεύγουν και να τους εντροπιάζουν, λέγοντας προς αυτούς, «εάν κάποιος κατ’ όνομα αδελφός είναι πόρνος, με αυτόν˙ ούτε να συντρώγετε».

17 Βλέπεις ότι όποιος κυλίεται στην πορνεία είναι κοινό μόλυσμα της Εκκλησίας, και γι’ αυτό πρέπει όλοι να τον αποφεύγουν και να τον απομακρύνουν; Ο ίδιος δε ο Παύλος παρέδωσε στον Σατανά τον πορνεύοντα στην Κόρινθο και δεν συνέστησε προς αυτόν αγάπη ούτε τον προσέλαβε, έως ότου επέδειξε την μετάνοια ικανοποιητικώς.

Σώζε οπωσδήποτε την ψυχή σου από τα τόσα κακά, ώ άνθρωπε, των παρόντων και των μελλόντων, των τελευταίων διττών μάλιστα, και στον μέλλοντα και στον παρόντα αιώνα. Το γένος του Ησαύ ήταν απόβλητο, διότι εκείνος ήταν πόρνος και βέβηλος, και ο Ροβοάμ έχασε το μεγαλύτερο μέρος της βασιλείας, επειδή ο πατέρας του Σολομών, γυναικομανής περισσότερο από κάθε άλλον, επέθανε χωρίς να πάθη τούτο ο ίδιος λόγω του Δαβίδ, ο οποίος το προσαφθέν κάποτε σε βάρος του άγος εκαθάρισε με ροές δακρύων και με τα άλλα έργα της μετανοίας. Αποφεύγετε την πορνεία, αδελφοί, παραγγέλλει πάλι ο απόστολος.

18 Αν την απέφευγε ο Σαμψών, δεν θα έπιπτε στα χέρια της Δαλιδάς, ώστε μαζί με τα μαλλιά του να χάση και την δύναμί του, δεν θα ετυφλωνόταν, δεν θα έχανε αδόξως τη ζωή του μαζί με τους αλλοφύλους. Αν την απέφευγαν οι οδηγούμενοι από τον Μωϋσή ως στρατηγό και νομοθέτη Ιουδαίοι δεν θα εθυσίαζαν στον Βεελφεγώρ, δεν θα έτρωγαν θυσίες, δεν θα έπιπταν όσο έπεσαν. Αν την απέφευγε ο Σολομών, δεν θ’ απομακρυνόταν από τον Θεό που τον κατέστησε βασιλέα και σοφό ούτε θα ανήγειρε ναούς και είδωλα.

Βλέπετε ότι το πάθος της πορνείας ωθεί τον άνθρωπο και προς ασέβεια; Ούτε το κάλλος της Σωσάννης, που εξαπάτησε στη Βαβυλώνα τους πρεσβυτέρους, θα εθριάμβευε έπειτα και θα συνεκάλυπτε τον λιθοβολισμό, αν αυτοί απέφευγαν από την αρχή το βδέλυγμα και δεν την παρατηρούσαν κάθε μέρα ακολάστως πρωτύτερα. Ούτε ο Ολοφέρνης θα εκοιτόταν με κομμένον τον λαιμό ο άθλιος, αν προηγουμένως, όπως έχει γραφή, δεν είλκυε τον οφθαλμό του το σανδάλιο της Ιουδίθ και δεν αιχμαλώτιζε την ψυχή του η ομορφιά της. Γι’ αυτό λέγει ο Ιώβ˙ «έβαλα κανόνα στους οφθαλμούς μου, και δεν θα προσέξω παρθένο»,19 πόσο μάλλον άσεμνο γύναιο, άγαμο ή έγγαμο.

Ή αγαμία θεοφιλή να τηρής, αγαπητέ, ή συζυγία θεόδοτη. Πίνε ύδατα απ΄οτα πηγάδια σου, κι αυτό με σωφροσύνη, άπεχε δε τελείως από νοθευμένο ποτό, διότι είναι ύδωρ Στυγός, ρεύμα του ποταμού Αχέροντος, είναι γεμάτο θανατηφόρο ιό, έχει τη δύναμι δηλητηρίου˙ διότι έχει την ιδιότητα να ρίπτη τους μυχούς του Άδη. Απόφευγε το μέλι από πορνικά χείλη, διότι έχουν την ιδιότητα να επαλείφουν πορνικό θάνατο, που είναι ο χωρισμός από το Θεό. Προς αυτόν λέγει ο Δαβίδ, «εξωλόθρευσε όλους όσοι πορνεύουν».

20 Είναι λοιπόν ανάγκη να καθαρεύη ή να καθαίρεται κι έτσι να μένη διαρκώς αμίαντος αρκούμενος στις επιτρεπτόμενες ηδονές, αυτός του οποίου το σώμα έγινε ναός του Θεού δια του Πνεύματος και το Πνεύμα του Θεού κατοικεί σ’ αυτό, να σπεύδη προς απόκτησι αγνείας και σωφροσύνης και προς αποφυγή πορνείας και κάθε ακαθαρσίας, για να παραμείνωμε αιωνίως ευφραινόμενοι μαζί με τον άφθαρτο νυμφίο στις αγνές παστάδες, με τις πρεσβείες της αειπαρθένου και παναμώμου και υπερδοξασμένης Μητέρας που τον εγέννησε παρθενικώς για την σωτηρία μας˙ τώρα και πάντοτε και στους αιώνες των αιώνων. Γένοιτο.

Η/Υ επιμέλεια: Σοφίας Μερκούρη.
Πηγή: Ορθόδοξη Πορεία

της λέει ο Αρχάγγελος: "τράβα το καλώδιο να χαλάσουμε το τουρκικό υποβρύχιο " ήταν τότε με τα Ίμια.

 

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή ένα γεγονός που πλησιάζεται μόνο με Πίστη και Δέος.
Το σοκ το αφήνουμε για αυτά που μας αφηγήθηκαν σήμερα .

Ήταν μια Γερόντισσα στην Ρόδο, η Ερασμία.  Κοιμήθηκε εδώ και καιρό . Ταπεινή και ασκητική ζούσε μέσα σε μια καλύβα φτιαγμένη με τσιμεντόλιθους. Αποκομμένη από όλους και από όλα έβγαινε στον κόσμο στις "Αποστολές"  που την έπαιρνε μαζί  του ο Αρχάγγελος Μιχαήλ .

Τα παρακάτω τα διηγήθηκε σε ένα ευσεβές ζευγάρι από την Αθήνα που την επισκέφτηκε στο νησί.

Ήταν λίγο μετά τα Ίμια , όταν εκείνα τα βράδια ο γείτονας σαν λύκος καραδοκούσε στον αέρα , στις βραχονησίδες και στα βαθιά νερά .

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες , όπως τους διηγήθηκε η Γερόντισσα Ερασμία την παρέλαβε ο Αρχάγγελος και της είπε να φορέσει κάτι τεράστια παπούτσια ( βατραχοπέδιλα ).  Δεν την ανέβασε ως συνήθως επάνω, αλλά την πήγε στη Θάλασσα κοντά σε ένα τουρκικό υποβρύχιο που είχε αναδυθεί στον αφρό σε μια απομακρυσμένη ακτή, βαθιά μεσάνυχτα.

Της λέει ο Αρχάγγελος :
- Ερασμία τράβα αυτό το καλώδιο για να χαλάσουμε το τουρκικό υποβρύχιο γιατί ετοιμάζει κακό για την πατρίδα σου.
Η Γερόντισσα εξοικειωμένη μαζί του , του λέει:
- Αρχάγγελε μου , γιατί δεν το κάνεις εσύ;
Και ο Άρχων Μιχαήλ της απαντά:
-"  Ερασμία ότι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι, δεν το κάνουμε εμείς οι Άγγελοι." 

Τελικά το τουρκικό υποβρύχιο χάλασε και δεν έπαιρνε μπροστά .
Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε τα παραπάνω γιατί στις μέρες μας  γίνονται περισσότερα .
Παλαιότερα μας είπαν και αρθρογραφήσαμε ότι ο Αρχάγγελος δεν προστατεύει μόνο τον Ελληνικό Ουρανό, αλλά και τα βαθιά νερά των νησιών μας .
Τι θα γινόμασταν αδελφοί δίχως την προστασία του Αρχαγγέλου, όταν τόσα συμβάντα γίνονται καθημερινά και μας σώζει;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ξαφνικά ο Αναστάσιος έπαθε κάποια κρίση κι έχασε τα λογικά του, κάπως σαν και εμάς σήμερα...

 


Η 1η Φεβρουαρίου είναι μέρα ξεχωριστή για το Ναύπλιο. Ημέρα επίσημης αργίας, αλλά και μεγάλης εορτής, διότι εορτάζει ο προστάτης της πόλεως, ο Άγιος Νεομάρτυς Αναστάσιος. Ο νεαρός μάρτυρας του Χριστού έζησε και μαρτύρησε στο Ναύπλιο και γι’ αυτό οι κάτοικοί του ιδιαιτέρως τον τιμούν και τον ευλαβούνται.

Ο Αναστάσιος γεννήθηκε στο Ναύπλιο κατά την εποχή της τουρκοκρατίας, στις αρχές του 17ου αιώνα. Ήταν έξυπνος και ταλαντούχος, με ιδιαίτερο χάρισμα στη ζωγραφική. Κι επειδή από μικρός αγαπούσε πολύ τον Χριστό και τους Αγίους της Εκκλησίας, θέλησε να ασχοληθεί με την Αγιογραφία. Μαθήτευσε κοντά σε σπουδαίους δασκάλους της αγιογραφίας, όπως ήταν οι αδελφοί Δημήτριος και Γεώργιος Μόσχου, ενώ επισκέφθηκε και το Άγιον Όρος, για να μελετήσει τις τοιχογραφίες σε διάφορες Ιερές Μονές και να βελτιώσει την τεχνική του.

Εκείνο τον καιρό ξέσπασε ο Ενετο-τουρκικός πόλεμος στην Κρήτη (1645-1669), γεγονός που πυροδότησε το φανατισμό των Οθωμανών, ο οποίος μεταδόθηκε και στο Ναύπλιο, λιμάνι σε καίρια θέση που χρησίμευε ως βάση για ανεφοδιασμό των τούρκων. Στο μεταξύ ο Αναστάσιος είχε αρραβωνιαστεί με μία κόρη χριστιανών. Δυστυχώς όμως η κοπέλα αυτή φάνηκε απρόσεκτη στη ζωή της και προκλητική και γι’ αυτό ο Αναστάσιος δεν θέλησε να προχωρήσουν. Έτσι διέλυσε τον αρραβώνα τους. Το γεγονός αυτό ερέθισε τους γονείς της κοπέλας, οι οποίοι πήραν απόφαση να εκδικηθούν τον νέο που απέρριψε την κόρη τους.

Τυφλωμένοι από τον πληγωμένο εγωισμό τους κατέφυγαν σε κάποιο μάγο και του ζήτησαν να βλάψει τον Αναστάσιο. Έτσι ο διάβολος βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στον αγνό αυτό και πιστό νέο, ο οποίος ήταν πρότυπο αρετής και χριστιανικής ζωής. Ξαφνικά ο Αναστάσιος έπαθε κάποια κρίση κι έχασε τα λογικά του. Άρχισε να τριγυρνά στους δρόμους και να φωνάζει ασυνάρτητα λόγια. Τότε κάποιοι τούρκοι βρήκαν ευκαιρία, του φόρεσαν ένα άσπρο σαρίκι και χωρίς καλά – καλά να το καταλάβει τον έκαναν μωαμεθανό.

Αργότερα όμως, με τη βοήθεια του Θεού, συνήλθε ο Αναστάσιος και είδε με έκπληξη τα τούρκικα ρούχα που του είχαν φορέσει. Πέταξε αμέσως από πάνω του το σαρίκι και άρχισε να φωνάζει μπροστά στους τούρκους: «Εγώ χριστιανός ήμουν, χριστιανός είμαι και χριστιανός θέλω να είμαι!». Την ίδια στιγμή τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο δικαστήριο. Πάλι όμως επανέλαβε με θάρρος την ομολογία του. Ο δικαστής προσπάθησε να τον μεταπείσει και με κολακείες και με απειλές, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο νεαρός αθλητής του Χριστού έλεγε με παρρησία: «Δεν αρνούμαι τον Κύριό μου Ιησού Χριστό, τον αληθινό Θεό, αλλά πιστεύω και τον προσκυνώ ως Δημιουργό και Σωτήρα μου. Τη δική σας την πίστη δεν την χρειάζομαι …». Στο άκουσμα αυτών των λόγων ο κριτής διέταξε να τον αποκεφαλίσουν. Ωστόσο πριν προλάβουν να τον αποκεφαλίσουν ο τουρκικός όχλος εξαγριωμένος έπεσε με μανία πάνω του. Άλλοι με ξύλα, άλλοι με ξίφη κι άλλοι με μαχαίρια κτυπούσαν και κατατρυπούσαν το σώμα του μάρτυρα μέχρι που ξεψύχησε κι έλαβε το μαρτυρικό στεφάνι. Ήταν 1η Φεβρουαρίου 1655.

Ο άγιος νεομάρτυρας Αναστάσιος εικονίζεται συνήθως βαστώντας ένα κλαδί ελιάς, διότι σύμφωνα με την παράδοση το σημείο, όπου μαρτύρησε, βρίσκεται δίπλα σε μια υπεραιωνόβια ελιά στην πλατεία Παναγιάς, στη βόρεια πλευρά του Ιερού Ναού του Γενεσίου της Θεοτόκου. Το ιστορικό αυτό δέντρο, κάτω από το οποίο δίδασκε και ο μεγάλος ιεροκήρυκας του Ναυπλίου Ηλίας Μηνιάτης, διατηρείται μέχρι σήμερα και μαζί με το μνημείο που έχει στηθεί δίπλα του υπενθυμίζουν τη γενναία άθληση του Αγίου και αποτελούν πηγή εμπνεύσεως για τους ευλαβείς προσκυνητές.

Μεγάλη ευλογία για το Ναύπλιο είναι και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια απέκτησε Ναό προς τιμήν του προστάτου της πόλεως αγίου Αναστασίου. Ο μεγαλοπρεπής αυτός ναός, που κτίστηκε με την πρωτοβουλία και την ανύστακτη φροντίδα του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου, εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 1995 και πλέον δεσπόζει στην είσοδο της πόλεως ως σημείο της προστασίας του Αγίου.

Ο άγιος Αναστάσιος, ο οποίος δέχθηκε σκληρή την επίθεση του πειρασμού, αλλά την αντιμετώπισε με πίστη και ανδρεία, έλαβε χάρη από τον Θεό για να βοηθεί και όλους τους πιστούς που ζητούν τη βοήθειά του. Ας παρακαλούμε λοιπόν κι εμείς τον «της πόλεως Ναυπλίου ένδοξον φρουρόν», για να μας περιφρουρεί από κάθε επιβουλή του πονηρού και να μας κρατά σταθερούς στην πίστη και την αγάπη του Χριστού.

δύο φορές την βδομάδα από Τουρκία για Ελλάδα για αγορά κιμά ...Σημείο και αυτό

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ :
"Οργανωμένα ταξίδια με λεωφορεία προς την Ελλάδα πραγματοποιούν Τούρκοι καταναλωτές για αγορές βασικών ειδών διατροφής, γεμίζοντας σακούλες και βαλίτσες πριν επιστρέψουν στη χώρα τους, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ (31 Ιανουαρίου) της τουρκικής εφημερίδας Sozcu."
"Το φαινόμενο, που καταγραφόταν ήδη τους προηγούμενους μήνες, φαίνεται πλέον να παγιώνεται, καθώς τα δρομολόγια λεωφορείων έχουν αυξηθεί και πραγματοποιούνται έως και δύο φορές την εβδομάδα, ακόμη και αποκλειστικά για την αγορά βοδινού κιμά. Κύριος προορισμός παραμένει φυσικά η Αλεξανδρούπολη, όπου οι τιμές των τροφίμων είναι αισθητά χαμηλότερες σε σχέση με την Τουρκία"
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Το ίδιο κάνουν και οι Έλληνες στις παραμεθόριες περιοχές .
Το γεγονός όμως ότι πολλοί Τούρκοι εισβάλουν ακόμα και για κιμά στην Ελλάδα ενόχλησε την τουρκική κυβέρνηση γιατί χαλνάει το προφίλ της ως ισχυρής και αυτάρκης χώρας .
Αφήστε τους ανθρώπους να φάμε πιο φτηνά, μπορεί και πιο εγγυημένα ..
Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι γίνεται με το νωπό κρέας δίπλα και τις πανδημίες που σαρώνουν στα κτηνοτροφικά προϊόντα αυτό τον καιρό.
Που να πάνε Βουλγαρία;  Εκεί το πρόβλημα είναι ....

Όλα αυτά σε προέκταση δείχνουν με το δάκτυλο να ξεπροβάλλει διατροφική Κρίση και όχι μόνο για τους Τούρκους .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026

ΧΑΡΑΖΕΙ η ΑΝΑΛΑΜΠΗ (τα παραθέτουμε πρόχειρα)

 

Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΙ Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ - Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ 

2026 ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

2026  ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.

ΜΕΤΡΑ ΜΕΡΕΣ - ΖΥΓΙΑΖΕΙ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ - Δεν είναι γρουσούζικο το 2026, γρουσούζικα είναι τα σχέδια τους. 

Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΩΝ .

ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ (ΒΛ.ΠΕΡΣΙΚΟΣ)  ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ..ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ .

ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ " ΘΕΟΙ" ΔΙΧΩΣ ΘΕΟ ή ΜΕ ΘΕΟ ΣΤΑ ΜΈΤΡΑ ΤΟΥΣ 

ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 

..ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ..ΒΛΕΠΕ ΦΙΛΙΑ ΤΡΑΜΠ - ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ .

ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΑΣΚΑΣ ..ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΉΤΗ...ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ...ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 

ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ...ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ " ΜΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ"

ΘΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΘΡΟΝΟΥΣ ...ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ... ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΩΣ ΖΩΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΤΙΣΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

"Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΤΑΥΡΏΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΧΙΑΣΤΙ"

  

Σχόλιο του  Δρ. Κωνσταντίνου  Βαρδάκα
"Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΤΑΥΡΏΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΧΙΑΣΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ..
ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ 
ΣΤΑΥΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΧΙΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ , ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗ ή ΑΓΑΘΩΣΥΝΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ "

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; 
ΑΡΓΗΣΑΜΕ;

"Εάν οι Ποιμένες μας δεν οικειωθούν τον νουν των αγίων Πατέρων, δεν θα υπάρξη παύλα των κακών εν τη Εκκλησία."

 

☦ Οι Τρεις Ιεράρχες στον 20ο αιώνα († Μοναχός Θεόκλητος Διονυσιάτης)

Συνήθως, όταν πρόκειται να ομιλήσωμεν διά τους Αγίους της Εκκλησίας, συμβαίνει να μεταφερώμεθα εις την εποχήν των. Και, παρασυρόμενοι από το κλίμα του παρελθόντος, να νομίζωμεν, ότι ανήκουν μόνον εις τον αιώνα των.

Παρ’ ότι και τώρα τους τιμώμεν, έχομεν την εντύπωσιν, ότι ο βίος των, τα έργα των, η διδαχή των, ισχύουν μόνον διά την εποχήν των. Εν τούτοις, οι άγιοι «εις τον αιώνα ζώσι». Διότι η ζωή των και η διδαχή των περιέχει την αιωνίαν αλήθειαν του Θεού. Και ως τοιαύτη παραμένει άφθαρτος από τον χρόνον και τας μεταβολάς του κόσμου. Αυτό έχει εφαρμογήν εις την πληρότητά του διά τους «Τρεις Ιεράρχας». Ό,τι τους έκαμε μεγάλους εις την εποχήν των, το ίδιον τους καθιστά μεγάλους ύστερα από δέκα πέντε αιώνας και μέχρι συντελείας του κόσμου. Καμμία εγκοσμία μεταλλαγή, δεν ημπορεί να ανατρέψη την θέσιν που κατέχουν οι «Τρεις Ιεράρχαι» εν τη Εκκλησία…

* * *

Η λογοκρατούμενη εποχή μας, η δώσασα «βιβλίον αποστασίου» εις την μυστικήν ζωήν, θέλει να βλέπη εις τους «Τρεις Ιεράρχας» τους ανθρώπους των γραμμάτων, τους εραστάς της κλασσικής σοφίας, τους συνδυάσαντας ή συμφιλιώσαντας τον Χριστιανισμόν με τα Ελληνικά γράμματα.

Και ναι μεν η κλασσική τους παιδεία είναι σημαντικωτάτη. Και ο ελληνικός λόγο, ολολαμπής από τας αστραπάς της μεγαλοφυΐας των, ακτινοβολεί εις τα συγγράμματά των.

Εκείνο όμως, που τους καθιστά «τρεις μεγίστους φωστήρας της Τρισηλίου Θεότητος», δεν είναι τα γράμματα, αλλά η αγιότης των. Αυτή, που ελάμπρυνε τον ελληνικόν λόγον. Και από διανοητικόν τον μετουσίωσεν εις πνευματικόν διό και θέλγοντα τας καρδίας των πιστευόντων.

Και πρέπει να είπωμεν αμέσως, ότι χωρίς την αγιότητα της ψυχής, δεν θα ήσαν παρά φιλόσοφοι ή θεολογούντες, ανίκανοι να ανέλθουν εις τας κορυφάς της «γνώσεως», όπου έφθασαν. Και η θεολογία των, δεν θα διετήρει μέχρι σήμερον το κύρος της, εάν δεν κατηυγάζετο από τας ακτίνας του Αγίου Πνεύματος.

Ακριβώς διά τούτο, ο μεν εις ονομάζεται υπό της Εκκλησίας Θεολόγος. Οδέ έτερος αναγνωρίζεται Ουρανοφάντωρ. Και εις τον τρίτον, αποδίδεται ο τίτλος του Χρυσοστόμου. Ονόματα μεγάλα, μοναδικά, ανεπανάληπτα.

* * *

Αλλ’ ας ίδωμεν την κλασσικήν παιδείαν εις τας συγκεκριμένας μορφάς της. Ο κλασσικισμός, φρονούμεν, δύναται εις πέντε τομείς να υποδιαιρεθή. Εις την μεταφυσικήν, την ηθικήν, την Τέχνην, την γνωσιολογίαν, τας πολιτικάς επιστήμας.

Εάν αντιπαραθέσωμεν εις τα ανωτέρω, τα ενδιαφέροντα των «Τριών Ιεραρχών», θα διαπιστώσωμεν ότι περί μεταφυσικής μεν, ουδείς λόγος δύναται γίνη. Εκεί ειδωλολατρία, εδώ Αποκάλυψις. Περί δε ηθικής, πέραν φυσικών τινων στοιχείων ηθικής, δεν ήτο δυνατόν να δώση ο Κλασσικισμός. Ο Χριστιανισμός εκόμισεν υπεφυσικήν ηθικήν, διδασκαλίαν εν αγίω Πνεύματι.

Αλλά και η Τέχνη, ως καλλιτεχνία εκπορευομένη από την διεφθαρμένην, διά της προπατορικής αμαρτίας, καρδίαν, εκινήθη εις τα φυσικά της όρια, ως αισθητική μόνον.

Οι «Τρεις Ιεράρχαι», ανελθόντες εις τους κόσμους του Πνεύματος, ανεχώνευσαν εις τας ψυχάς των την φυσικήν αισθητικήν και εβίωσαν το πνευματικόν κάλλος. Η λάμψις και το πνευματικόν θέλγητρον του θείου κάλλους, αναδίδονται πυκνώς από την διδασκαλίαν των.

Ως προς την γνωσιολογίαν, ποίαν σχέσιν δύναται να έχη ο «σπερματικός λόγος», ο λόγος όπου αναβλύζει από εσκοτισμένας ψυχάς, τας οποίας «άγριός τις δαίμων ενήχησε», με τον λόγον του Αγίου Πνεύματος, τον λόγον της Αποκαλύψεως;

Περί δε των πολιτικών επιστημών, είναι περιττόν να ομιλήση τις, εφ’ όσον ο Χριστιανισμός μετέφερε τα ενδιαφέροντα του ανθρώπου εις τον ουρανόν. «Ημείς ουκ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν»…

* * *

Καταφαίνεται, λοιπόν, ότι η αποδιδομένη εις τους «Τρεις Ιεράρχας»… ενοχή, ότι συνέζευξαν τον κλασσικισμόν με τον Χριστιανισμόν, είναι εντελώς αστήρικτος. Διατί; Απλούστατα, τον ξεπέρασαν!

Και δεν ήτο δυνατόν να γίνη άλλως. Μόνον εστερημένοι ορθοδόξων κριτηρίων, ημπορούν να ισχυρίζωνται, ότι δεν βλέπουν μεγάλην διαφοράν μεταξύ του θείου φωτός, εντός του οποίου κατελάμφθησαν οι θείοι αυτοί Πατέρες, και των πυγολαμπίδων της κλασσικής φιλοσοφίας.

Βεβαίως, προκειμένου περί του Δυτικού, λεγομένου Χριστιανισμού, το πράγμα διαφέρει. Και τούτο, διότι ενώ οι άγιοι Πατέρες της Ανατολής, ζώντες την μυστικήν εν Χριστώ ζωήν, εδέχοντο τας ενεργείας του αγίου Πνεύματος, εις την Δύσιν η Θεολογία από του ενδεκάτου αιώνος είχε μεταβληθή εις φιλοσοφίαν.

Άριστα, επομένως, δύναται να ομιλή κανείς περί μίξεως του κλασσικισμού μετά του Χριστιανισμού, όταν έχη υπ’ όψιν του την Λατινικήν και τας λατινογενείς εκκλησίας, ένθα ομιλεί, διά λογαριασμόν της αποκεκαλυμμένης θρησκείας, ο «άγιος Αριστοτέλης»!

Εις την Ορθόδοξον όμως Εκκλησίαν, από της Αποστολικής εποχής μέχρι σήμερον, -ως εικός και διά των Τριών Ιεραρχών- λαλεί αυτό το Πανάγιο Πνεύμα. Ούτω εξηγείται διατί η εσπερία Δύσις περιέπεσεν εις τόσας απιθάνους αιρέσεις, ενώ η Εώα Ορθοδοξία μας παρέμεινεν Ορθο-δοξία…

* * *

Αλλά τι ήτο εκείνο ώστε, παρά τον μέγαν πειρασμόν εκ της πλουσίας παγανιστικής μορφώσεώς των, να καταστούν δοχεία του Αγίου Πνεύματος και η διδασκαλία των να αποβή κανών θεολογίας της Εκκλησίας και αυτοί να γεραίρωνται εις τους αιώνας «ως μελίρρυτοι ποταμοί της σοφίας».

Ήτο, η έκτακτος καταβολή της φύσεως, η εύροια και το βάθος της μαθήσεως και η άφθονος θεία χάρις. Αλλά η θεία χάρις δεν δίδεται, αν δεν ζητηθή. Και αν δεν έχη τόπον να αναπαυθή. Ό,τι δε έδωσαν οι μεγάλοι Ιεράρχαι, από την πλευράν της ανθρωπίνης προσφοράς των, ήτο ο προσωπικός αγών, η ασκητικότης, το πνευματικόν πένθος, το καρδιακόν δάκρυον, η αδιάλειπτος προσευχή των, η πίστις, η ελπίς, η αγάπη των.

Χωρίς τον αγώνα των προς κάθαρσιν από των ψεκτών παθών, ούτε η μεγαλόνοιά των, ούτε η μεγάλη παιδεία των, ούτε τα χρηστά, κατά οικογενειακήν χριστιανική

Παράδοσιν ήθη των, θα τους ανεδείκνυον μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας.

Αυτόν τον ασκητικόν αγώνα των διετήρησαν εις όλον τον βίον των, διά να μη προσκρούσουν εις την πλουσίως ενεργούσαν εις τας ψυχάς των Θ. Χάριν. Διά τούτο και πας λόγος των αποτελεί όρον και δόγμα και κανόνα της Εκκλησίας, της οποίας την φύσιν και την ουσίαν έμαθον διά πράξεως και θεωρίας, διά της Γραφής και των εν Αγίω Πνεύματι εμπειριών των.

Ολόκληρος δε η διδασκαλία των, ουδέν άλλο είναι, ειμή η ακτινοβολία των ενεργημάτων της Θείας Χάριτος εις τας κεκαθαρμένας, διά θείου πυρός, ψυχάς των. Όσοι έχουν οφθαλμούς πνευματικούς και ακοήν μυστικήν, αυτοί βλέπουν και ακούουν την παρουσίαν του Παρακλήτου εις τους «την οικουμένην ακτίσι θείων δογμάτων πυρσεύσαντας»…

* * *

Και ως αιώνιοι Διδάσκαλοι και Ποιμένες, είναι παρόντες εις την αγίαν του Χριστού Εκκλησίαν και σήμερον. Και διδάσκουν και Ποιμένας και Λαόν. Και πρόκεινται ως τύποι και υποδείγματα διά τους Ποιμένας και διδασκάλους μας, εν τη πίστει, τη καθαρότητι, τω ήθει, τη εμμονή εν τη Ορθοδοξία.

Βεβαίως, δεν αξιούμεν να ίδωμεν Βασιλείους, Χρυσοστόμους, Γρηγορίους. Τα χαρίσματα είναι «αμεταμέλητα». Θέλομεν όμως Βασιλειανούς, Χρυσοστομικούς, Γρηγοριανούς τους Ποιμένας μας. Να ακολουθούν τα ίχνη των, κατά δύναμιν, εις την αδοξίαν των, εις την ελευθερίαν της ψυχής των, εις την αγάπην του Θεού, εις την εγρήγορσίν των διά την σωτηρίαν της ψυχής, εις την Πατερικήν πνευματικότητα, ώστε να μη απομακρύνωνται από την Ορθόδοξον διδασκαλίαν.

Εάν οι Ποιμένες μας δεν οικειωθούν τον νουν των αγίων Πατέρων, δεν θα υπάρξη παύλα των κακών εν τη Εκκλησία.

Σήμερον διατί συνταράσσεται η ποίμνη του Χριστού; Διότι Ποιμένες τινές, διατελούντες από πολλού εν διαστάσει με το πνεύμα των Αγίων Πατέρων, εφευρίσκουν, εν τη συγχύσει των, νέας οδούς διά την Εκκλησίαν, εκ των προτέρων καταδεδικασμένας.

Η ευχή μας είναι όπως, πρεσβείαις των αγίων Τριών Ιεραρχών, οι μεν σεβαστοί Ποιμένες της Εκκλησίας μας ακολουθήσουν εν παντί τα ίχνη των. Ο δε Πατριάρχης κ. Αθηναγόρας, διά την αγάπην του Χριστού και την ομόνοιαν της Εκκλησίας, εναρμονισθή εν παντί με την ζωήν, τα φρονήματα και τους αγώνας, των δύο εκ των τριών αγίων προ αυτού Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, ίνα «εν ομονοία ομολογήσωμεν;;;»

(“Ορθόδοξος Τύπος”, Έτος Θ’, Αριθ. Φυλ. 96, 20 Ιανουαρίου 1969)

(Πηγή ηλ. κειμένου: impantokratoros.gr)
Θηβαίος Πολίτης ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

"Θα συμβούν όμως γεγονότα πολλά. Ίσως προλάβετε να ζήσετε και εσείς πολλά από τα σημεία που γράφει η Αποκάλυψη" ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

 


Το ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ ¨άνοιξε και δέχεται¨.

¨Θα συμβούν όμως γεγονότα πολλά.

Ίσως προλάβετε να ζήσετε και εσείς πολλά από τα σημεία που γράφει η Αποκάλυψη.

Σιγά-σιγά αρκετά αρχίζουν να βγαίνουν. Φωνάζω ο ταλαίπωρος πριν από πόσα χρόνια!

Είναι φοβερή, εξωφρενική η κατάσταση!

Η παλαβο-μάρα έχει ξεπεράσει τα όρια.

Ήρθε η αποστασία και μένει τώρα να έρθει «ο υιός της απώλειας».

Θα γίνει τρελοκομείο. Μέσα στην αναμπουμπούλα που θα επικρατεί, θα ξεσηκωθεί κάθε κράτος να κάνει ότι του λέει ο λογισμός.

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του, τα συμφέροντα των μεγάλων να είναι τέτοια, που να μας βοηθήσουν.

Κάθε λίγο θα ακούμε κάτι καινούριο.

Θα βλέπουμε να γίνονται τα πιο απίθανα, τα πιο παράλογα πράγματα.

Μόνο που τα γεγονότα θα περνάνε τάκα-τάκα… ¨ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Aγίου Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου Λόγοι Β΄ «Πνευματικὴ ἀφύπνιση», ἔκδοσις Σουρωτὴ Θεσσαλονίκη 

ΠΡΟΣΟΧΗ μέσα στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος και τον λύκο Έλληνες τον έχουμε δίπλα μας και είναι πεινασμένος.


Και σε άλλο σημείο έλεγε ο Όσιος Παϊσιος:

-Γέροντα, πέστε μας κάτι για τον Αντίχριστο.

-Ας πούμε μία φορά για τον Χριστό…Όσο μπορούμε να είμαστε κοντά στον Χριστό. Αν είμαστε με τον Χριστό, τον Αντίχριστο θα φοβηθούμε; Μήπως το αντίχριστο πνεύμα δεν υπάρχει τώρα; Το κακό ούτως ή άλλως το κάνει το αντίχριστο πνεύμα. Και αν γεννηθεί και ένα αντίχριστο τέρας και κάνει μερικά μπανταλά, θα γελοιοποιηθεί στο τέλος.

-Σύγχυση μεγάλη ὑπάρχει. Μύλος γίνεται· εἶναι ζαλισμένοι οἱ ἄνθρωποι.
Ὁ κόσμος εἶναι ὅπως οἱ μέλισσες. Ἂν χτυπήσης τὴν κυψέλη, οἱ μέλισσες βγαίνουν ἔξω καὶ ἀρχίζουν «βούου…» καὶ γυρίζουν γύρω ἀπὸ τὴν κυψέλη ἀναστατωμένες..

Aγίου Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου Λόγοι Β΄ «Πνευματικὴ ἀφύπνιση», ἔκδοσις Σουρωτὴ Θεσσαλονίκη

Επιβεβαίωση Αγίου Κοσμά "θα έρθει μέρα που δεν θα μαθαίνετε τίποτε" μόνο για ξετσιπωσιά , ανωμαλία και μαγεία μας μιλούν.

 

Τους συμφέρει να βρισκόμαστε στο ηθικό , κοινωνικό , πολιτιστικό σκότος και για αυτό μας χαλούν την διάθεση με υπερβολές  με τα δελτία του καιρού , με την κλιματική αλλαγή ,  με τα πάσης φύσεως εγκλήματα που γίνονται.
Και στο τέλος με δυσβάστακτα οικονομικά μυστικά μέτρα λόγω των μνημονίων μας στερούν την ελπίδα .
Το σχεδίασαν και το υλοποίησαν η πνευματική και πολιτισμική Ελλάδα να βρεθεί στο αποτεφρωτήριο με "λογικές τιμές " αποτέφρωσης .
Η Ελλάδα μοιάζει με κοτέτσι που του έβγαλαν τα συρματοπλέγματα και έφεραν συστημένους τους λύκους και τις αλεπούδες.
Η ιστορία κάνει κύκλους και τιμωρεί .
Και ενώ οι πνευματικοί ιθύνοντες φωνάζουν " μετάνοια - μετάνοια " αυτοί , οι περισσότεροι μάλλον  από αυτούς δεν  "μετανοούν " από την συμπόρευση τους με τους μισητούς σιωνιστές που κατέστρεψαν την χώρα .
Τελικά έρχεται χαμηλό βαρομετρικό ή υψηλό τσουνάμι  ΟΡΓΗΣ;
Δυστυχώς οι εκπτώσεις σε όλα και τα ξεπουλήματα των πάντων εκεί οδηγούν .
Ένας άνδρας βρε μεταξύ σας δεν υπάρχει να πει ΣΤΩΜΕΝ καλώς ;
Για αυτό έρχεται ...
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

αλεπού στην Ηρώδου Αττικού έξω απο το Μέγαρο Μαξίμου ..λες;

 

φώτο ΠΗΓΗ

Την έπιασαν κάμερες ασφαλείας να διέρχεται και από το Προεδρικό δίπλα.

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι εθεάθη στο Πάρκο του Ευαγγελισμού, κοντά Κολωνάκι , στην Ακρόπολη και στην Διονυσίου Αεροπαγίτου δηλ. περιφέρεται στο  κυβενητικό κέντρο των Αθηνών.

Πέρα από την έκπληξη να κατανοήσουμε ότι πολλά ζωάκια μετά τις φοβερές πυρκαγίες στις Δασικές περιοχές  της Αττικής κατέφυγαν για τροφή στο κέντρο των Αθηνών..και δεν είναι μόνο ζωάκια αλλά και σπάνια πουλιά που τα είδαμε να κουρνιάζουν στα πάρκα της πρωτεύουσας.

όμως η αλεπού όξω από το Μαξίμου και το Προεδρικό μας θύμισε τον γείτονα και το ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟ που είπε ( προφήτεψε ) για την αλεπού που κάνει κουταμάρες και στο τέλος θα πιαστεί στα τέσσερα.

Καμιά φορά μαζί με σημειολογία ταυτίζεται η επικαιρότητα των ημερών μας ενόψει και της συνάντησης Ελλάδος - τουρκίας.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 


Δήλωση αποκατάστασης ανακριβών αναφορών - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

 


Δήλωση αποκατάστασης ανακριβών αναφορών

Σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ACTION 24 (28.1.2026, «Πίσω από τις Γραμμές») διατυπώθηκαν από τη δημοσιογράφο κ. Ελένη Καλογεροπούλου αναφορές στο πρόσωπό μου οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στηρίζονται σε σύγχυση προσώπων και πολιτικών σχηματισμών.
Διευκρινίζω ρητώς ότι δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ότι έχω οποιαδήποτε συμμετοχή στην ίδρυση ή οργάνωση κινήματος ή κόμματος της κ. Μαρίας Καρυστιανού. Ήδη έχω διαψεύσει σχετικούς ισχυρισμούς με δημόσια δήλωσή μου και με ανάρτηση στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook.
Διευκρινίζω επίσης ότι ουδέποτε είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, άμεση ή έμμεση, με διαδικασίες ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, με τον κ. Κασιδιάρη ή με πολιτικούς σχηματισμούς που κινούνται στον συγκεκριμένο χώρο. Υπήρξα βουλευτής Επικρατείας του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού κόμματος ΝΙΚΗ και, όταν διαφώνησα για λόγους αρχών, παραιτήθηκα και επέστρεψα την έδρα στο κόμμα.
Περαιτέρω, ουδεμία σχέση έχω με κόμμα ή πολιτικό σχηματισμό με την ονομασία «ΕΚΑΣ». Η σχετική αναφορά αφορά άλλο πρόσωπο και άλλο πολιτικό σχηματισμό (ΕΑΝ) και δεν συνδέεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με εμένα, γεγονός που προκύπτει από στοιχειώδη έλεγχο δημοσίως διαθέσιμων πληροφοριών. Στην εκμπομπή ταυτίζομαι ανακριβώς με άλλον δικαστικό λειτουργό που στο παρελθόν είχε ιδρύσει το κόμμα αυτό και είχε πολιτική συνεργασία με τον κ. Κασιδιάρη. Η δημοσιογράφος, αν το αγνοούσε, με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο θα μπορούσε να πληροφορηθεί την αλήθεια.
Η μετάδοση ανακριβών πληροφοριών χωρίς στοιχειώδη διασταύρωση δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις και θίγει τη δημόσια εικόνα προσώπων.
Η αποκατάσταση της αλήθειας αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση της δημοσιογραφίας και προϋπόθεση υπεύθυνου δημόσιου λόγου.
Με την παρούσα δήλωση αποκαθίσταται η πραγματικότητα, παραμένοντας ανοιχτό το πεδίο για θεσμική επανόρθωση εκ μέρους του μέσου.
Για κάθε περαιτέρω ενέργεια, ισχύουν όσα προβλέπει η έννομη τάξη.

Με παλιές ταυτότητες πέραν της 15ετίας εκδίδεις διαβατήριο;

 


Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να αρνηθεί την έκδοση ή ανανέωση διαβατηρίων λόγω παλαιού τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Η ΕΛ.ΑΣ. απέρριψε αίτημα ανανέωσης διαβατηρίου επειδή η ταυτότητα είχε εκδοθεί το 1972, κρίνοντας ότι έπρεπε να αντικατασταθεί μετά από 15 έτη.

Το ΣτΕ δέχθηκε την αίτηση αναστολής, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία δεν επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος για την άρνηση.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το δελτίο ταυτότητας θεωρείται ισχυρό μέχρι την αντικατάστασή του, εφόσον δεν υπάρχει αμφιβολία για τη γνησιότητά του.

Η ΕΛ.ΑΣ. υποχρεούται να εξετάσει το αίτημα ανανέωσης διαβατηρίου λαμβάνοντας υπόψη το προσκομισθέν φωτοαντίγραφο της παλαιάς ταυτότητας.ΠΗΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


ανανέωση ..σε λίγη ώρα ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η απόφαση αυτή 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση ακύρωσης πολίτη για την έκδοση διαβατηρίου, καθώς ο πολίτης δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο στο ΣτΕ.

Η απόφαση αναστολής που επέτρεπε τη χρήση παλαιού τύπου ταυτότητας έπαψε να ισχύει μετά την απόρριψη της κύριας αίτησης.

Η Επιτροπή Αναστολών είχε διατάξει προσωρινά την αποδοχή του παλαιού τύπου ταυτότητας μέχρι την τελική κρίση.

Η απόφαση αναστολής βασίστηκε σε προηγούμενη νομολογία για την ισχύ δελτίων ταυτότητας που έχουν παρέλθει 15 έτη, η οποία δεν έχει ανατραπεί. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ..ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ "ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ"  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΗ ΟΤΙ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ ΗΔΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

τζίφος ή γρίφος ;

 


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

Απίστευτο… φιάσκο έχει στο ενεργητικό της η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τα σχέδια περί μετατροπής της  Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο να ρίχνονται στον κάλαθο των αχρήστων.

Οι δημοπρασίες για την πρόσβαση στους νέους αγωγούς που θα μετέφεραν αμερικανικό LNG στη χώρα απέτυχαν ολοκληρωτικά, προσελκύοντας σχεδόν μηδενικό ενδιαφέρον από ενεργειακές εταιρείες. Η υψηλή τιμή μεταφοράς, η χαμηλή ζήτηση και η αβεβαιότητα που δημιουργεί η πολιτική των ΗΠΑ έχουν φρενάρει κάθε επενδυτική διάθεση, αφήνοντας το σχέδιο σε πλήρη αδιέξοδο.

Ενεργειακό... ναυάγιο

Πάντως, ήταν περίπου πριν από δύο μήνες, όταν αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατέφθασαν στην Αθήνα για να δηλώσουν ότι είναι ο νέος μεγάλος ενεργειακός παίκτης στη Μεσόγειο. Νέες και αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα θα δεχόταν φορτία αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), τα οποία στη συνέχεια θα μεταφέρονταν σε γειτονικές χώρες, από τη Βουλγαρία έως την Ουκρανία, μέσω του δικτύου αγωγών «Vertical Corridor». Ο στόχος, όπως είπαν, ήταν να αντικαταστήσουν «κάθε τελευταίο μόριο ρωσικού αερίου».
«Αυτό που βλέπουμε για το μέλλον της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος και να δείξει αυτή την ενεργειακή υπεροχή, την οποία και οι δύο χώρες μπορούν να βιώσουν και να συνεργαστούν για να επιτύχουν τεράστια αποτελέσματα», δήλωσε τότε η Αμερικανίδα πρέσβης Kimberly Guilfoyle.
Αλλά όταν η ελληνική κυβέρνηση τη ζήτησε τη Δευτέρα (26/1/2026) από ενεργειακές εταιρείες να υποβάλουν προσφορές για πρόσβαση σε αυτούς τους αγωγούς, οι δημοπρασίες απέτυχαν. Σύμφωνα με το Politico, προσέλκυσαν σχεδόν μηδενικό ενδιαφέρον από τις εταιρείες, προκαλώντας προειδοποιήσεις από αναλυτές ότι η απρόβλεπτη εμπορική πολιτική του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, υπονομεύει τις δικές του φιλοδοξίες για εξαγωγές ενέργειας. «Η κλίμακα της αποτυχίας ήταν εντυπωσιακή. Από σχεδόν 72 γιγαβατώρες χωρητικότητας αγωγών που προσφέρθηκαν σε εταιρείες μέσω τριών διαφορετικών εισόδων, μόλις 48 μεγαβατώρες -λιγότερο από 0,1% του συνολικού όγκου- κλείστηκαν τελικά. Μια παρόμοια δημοπρασία τον Δεκέμβριο είχε ακόμη χειρότερο αποτέλεσμα, καθώς δεν υπήρξε καμία προσφορά» επσημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, όπου γίνεται λόγος για «ντροπιαστικό αποτελέσμα».
«Υπάρχουν όλες αυτές οι αβεβαιότητες που εισάγονται από τη θέση του Trump και τη σχέση του με την Ευρώπη, και φαίνεται ότι όλοι κρατούνται πίσω για να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», είπε ο Charles Ellinas, ανώτερος συνεργάτης στο Global Energy Center του Atlantic Council. «Η πρωτοβουλία που προώθησαν οι ΗΠΑ μέσω της Ελλάδας είναι σημαντική για τις ΗΠΑ, αλλά για να συμβεί αυτό, η σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης πρέπει να ξεκαθαρίσει. Αν ο Trump συνεχίσει να είναι απρόβλεπτος και να κάνει ό,τι έκανε στο Davos, κανείς δεν θα θέλει να επενδύσει ή να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες μέχρι να ξέρει πού οδηγούνται τα πράγματα», πρόσθεσε ο Ellinas.

Νέα... εξάρτηση

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι, σε κάθε περίπτωση, η αυξανόμενη εξάρτηση της ΕΕ από τις εισαγωγές αμερικανικού LNG δημιουργεί μια νέα, ενδεχομένως υψηλού κινδύνου γεωπολιτική εξάρτηση.
«Ένα σοβαρό πρόβλημα για την ΕΕ είναι ότι φαίνεται να αντικαθιστά μια εξάρτηση (Ρωσία) με μια άλλη (ΗΠΑ)», είπε ο Harry Tzimitras, διευθυντής του Peace Research Institute Oslo Cyprus Centre.
«Δεδομένης της απρόβλεπτης ή ακόμα και ανοιχτά απειλητικής στάσης της αμερικανικής κυβέρνησης, αυτό μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνο. Η ΕΕ φαίνεται να επαναλαμβάνει παλιά λάθη, αναζητώντας καθυστερημένα εναλλακτικές για να διαφοροποιήσει τη βάση των προμηθευτών ενέργειας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ