Κυριακή 13 Απριλίου 2025

επιβεβαίωση προηγούμενου άρθρου: "Μπορεί η Τουρκία να εμποδίσει το Ισραήλ να χτυπήσει το Ιράν μέσω του εναέριου χώρου της Συρίας"

το Πρακτορείο Barin επικαλούμενο τον ιστότοπο «Middle East Eye», ο οποίος συνδέεται με το Κατάρ και είναι γνωστός για την πρόσβασή του σε απόρρητες πληροφορίες.


Ο ιστότοπος επικαλέστηκε «δύο δυτικούς αξιωματούχους» που ισχυρίστηκαν ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε σε Ισραηλινούς αξιωματούχους ότι υπήρχε «περιορισμένο χρονικό διάστημα για το Ισραήλ να εξαπολύσει επίθεση στην Τ4 (πρώην στρατιωτική αεροπορική βάση στην περιοχή Τίγιας της Συρίας).

 Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι μόλις αναπτυχθούν τουρκικές δυνάμεις σε αυτή τη στρατιωτική βάση, θα αφαιρεθεί από τον κατάλογο επιχειρησιακών στόχων του Ισραήλ.Turkish rug shopping


Η Τουρκία σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-400 στη βάση Τ4.

Η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός πολυεπίπεδου αμυντικού συστήματος για την προστασία αυτής της βάσης από επιθέσεις πολεμικών αεροπλάνων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων…Turkish rug shopping


Σύμφωνα με τον ιστότοπο που εδρεύει στο Κατάρ, οι ανησυχίες του Ισραήλ για την ανάπτυξη τουρκικών δυνάμεων, ιδίως συστημάτων αεράμυνας, στη Συρία δεν περιορίζονται σε αυτό.


Το Ισραήλ ανησυχεί επίσης για το κλείσιμο του αεροπορικού διαδρόμου που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να εξαπολύσει επιθέσεις στο Ιράν. Αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει το Ισραήλ να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στο μέλλον.

Το θέμα είναι ότι προηγουμένως το Ισραήλ βομβάρδιζε το Ιράν μέσω του εναέριου χώρου της Συρίας. Επειδή το σύστημα αεράμυνας της Συρίας ήταν εξαιρετικά αδύναμο, το Ισραήλ μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε στον εναέριο χώρο αυτής της χώρας.


Ωστόσο, λόγω των προηγμένων συστημάτων αεράμυνας της Τουρκίας, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη και UAV μπορούν να καταρριφθούν.

 Αυτή είναι μια ανεπιθύμητη κατάσταση για το Ισραήλ.


 Για το λόγο αυτό, τέτοια θέματα θα συζητηθούν και στις συνομιλίες Τουρκίας-Ισραήλ.

Yeni Akit

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ  – Echedoros.blog

Σάββατο 12 Απριλίου 2025

" ΠΑΣΧΑ του 2025" το πέρασμα μας σε μεγάλο πόλεμο

 

να βάλουμε καλύτερα μια όμορφη φώτο από το fb και όχι από πολεμικά μέτωπα όσο ακόμα αυτά είναι μακριά μας... 

τελευταίες εξελίξεις - προσέγγιση με βάσει αυτές 

είναι σίγουρο ότι δεν θα μείνουμε δίχως συγκλονιστικές ειδήσεις αυτό τον καιρό  

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η ειδησεογραφία των μεγάλων ΜΜΕ έχει στραφεί τον τελευταίο καιρό περισσότερο στο lifestyle δίνοντας την εικόνα ότι πάμε καλά και όχι ανησυχητικά.

Ας δούμε όμως πως πάμε ..

Προχθές ο Νετανιάχου συνάντησε τον Τράμπ στον Λευκό Οίκο και μάλλον έφυγε απογοητευμένος γιατί δεν έλαβε σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα θέματα που ταλανίζουν το Ισραήλ.

Τα ερωτήματα που έθεσε στον πρόεδρο των ΗΠΑ αφορούσαν την επιθετική  συμπεριφορά των τούρκων στην Συρία (βγήκε τις προάλλες ένας σύμβουλος του Ερντογάν και είπε ότι η τουρκία σήμερα από την Συρία φτάνει σε 72 ώρες στα Ιεροσόλυμα), άλλο ερώτημα ήταν τι γίνεται με το Ιράν, τι γίνεται με την Γάζα και τι γίνεται με τους δασμούς;

Στο ερώτημα τι γίνεται με την τουρκία ο Νετανάχιου έλαβε την απάντηση ότι ο Ερντογάν  είναι έξυπνος και  κατόρθωσε κάτι μοναδικό εδώ και 2000 χρόνια δηλ. να καταλάβει αστραπιαία την Συρία μέσα σε λίγες ώρες , κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ.. επίσης ο Νετανιάχου άκουσε ότι ο Τράμπ θα ενεργήσει για να τα βρουν η τουρκία με το Ισραήλ.

Νομίζουμε ότι το ίδιο άκουσε και για την περίπτωση του Ιράν και πράγματι σήμερα οι συνομιλίες που έγιναν στο Ομάν μεταξύ Αμερικάνων και Ιρανών διπλωματών απέδειξαν καλό κλίμα.

Έφυγε ο Νετανιάχου από τον Λευκό Οίκο νομίζουμε όχι ικανοποιημένος, αλλά ανήσυχος.

Ανήσυχος γιατί την στιγμή που οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ καθήλωσαν τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και της Χαμάς στην Γάζα αισθάνονται σήμερα στα βόρεια σύνορα τους  την ανάσα των τούρκων από την Συρία , όπου συνδράμουν την κυβέρνηση ας πούμε  των πρώην τζιχαντιστών .

Την ίδια ώρα βλέπουν το Ιραν να κερδίζει χρόνο με διπλωματικές πρωτοβουλίες και να φτιάχνει την εικόνα του, ενώ οι επιθέσεις των δορυφόρων τους Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα συνεχίζονται αμείωτες.

Ο πρόεδρος Τράμπ αυτή την στιγμή έχει επικεντρωθεί  στην πολιτική των δασμών, ώστε να τιθασεύσει το δημοσιονομικό έλλειμα των ΗΠΑ και φυσικά ο πόλεμος δεν του αρμόζει , άσχετα αν απειλεί και δείχνει σκληρός.

Με λίγα λόγια το Ισραήλ αυτή την στιγμή φαίνεται μόνο του παρόλες τις υποσχέσεις που λαμβάνει.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται αυτά τα 24ωρα δείχνει ρευστή και οι αποφάσεις που μπορεί να παρθούν μπορεί να γίνουν κρίσιμες.

ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ που φτιάχνουν εν δυνάμει  σενάρια 

Μπορεί το Ισραήλ να επιτεθεί μόνο του αυτή την στιγμή στο Ιράν και να τα κάνει " γης Μαδιάμ" , δίνοντας μήνυμα όχι μόνο στο Ιράν αλλά και στην τουρκία;

Έχει τα στρατιωτικά μέσα  και τις περιφερειακές συμμαχίες να το κάνει αιφνιδιαστικά;

Θα φέρει εις τέλος την ολοκληρωτική καταστροφή του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν ή ένα μέρος αυτού, αλλά ουσιαστικά θα έρθουν τα πάνω κάτω σε όλη την ευρύτερη περιοχή και φυσικά στην οικονομία που αυτές τις ώρες κάνει τραμπολίνο με τους δασμούς των ΗΠΑ;

Πως θα αντιδράσει η Ρωσία που αυτή την στιγμή είναι απασχολημένη να κλείσει το μέτωπο της Ουκρανίας και να διαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ πάνω σε αυτό το θέμα (ήδη έγιναν σημαντικές επαφές);

Τι επιπτώσεις ραγδαίες θα υποστούν οι πλούσιες χώρες του Κόλπου;

Για πιθανή ενεργειακή κρίση δεν μιλάμε γιατί εξυπονοείτε .. 

Εμείς εδώ και χρόνια μάθαμε από Αδιάψευστο Πρακτορείο του Ουρανού  ότι θα πίνουμε τον καφέ μας και θα ακούσουμε ότι οι Εβραίοι κτύπησαν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ότι μετά τα γεγονότα δεν θα τα προλαβαίνουν οι δημοσιογράφοι.

ΚΑΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 

" με Πίστη και Ελπίδα και θα χαρούν πολλοί " ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  



 

αόρατες δυνάμεις λένε τώρα οι Τούρκοι κυκλοφορούν μέσα στην Αγία Σοφία , δεν μπορούμε να προσευχηθούμε εκεί

 

Τούρκος καθηγητής αφήνει να εννοηθεί ότι κυκλοφορούν πολλές αόρατες δυνάμεις μέσα στην Αγία Σοφία που σκοτεινιάζουν την ψυχή των μουσουλμάνων
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ :
Αδιανόητη ατάκα Τούρκου καθηγητή Ιστορίας για την Αγία Σοφία: «Είναι περίεργο κτίριο» 
Ο Τούρκος καθηγητής μίλησε με τα χειρότερα λόγια για την Αγία Σοφία
«Μπορείς να προσευχηθείς στην Αγία Σοφία; Είναι ένα περίεργο κτίριο για προσευχή. Είναι ένα περίεργο κτίριο. Κανένας σοβαρός μουσουλμάνος δεν θα προσευχόταν εκεί. Αυτό το κτίριο σκοτεινιάζει την ψυχή ενός ανθρώπου», είπε σε τηλεοπτική εκπομπή.
Η συνέντευξή υπάρχει στο YouTube και μάλιστα πρόκειται για τον ίδιο καθηγητή που πριν από λίγους μήνες είχε δηλώσει ότι η Αγία Σοφία πρέπει να κλείσει εντελώς καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσής της από πιθανό σεισμό στην Τουρκία.

Πηγή 

Πόσες φορές αδελφοί αρθρογραφήσαμε ότι η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τα βράδια μυρίζει θυμίαμα ;
Πόσες φορές αδελφοί αρθρογραφήσαμε ότι στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ οι θυρωροί της την νύχτα παλαιότερα  είδαν παράδοξα ;
Πόσες φορές αδελφοί αρθρογραφήσαμε ότι μέσα στην   ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ πέφτουν οι κουρτίνες και τα σεντόνια που έβαλαν οι Οθωμανοί για να κρύψουν τα ψηφιδωτά μετά την βεβήλωση  της σε τζαμί;
Ότι και να κάνουν η Αγία Σοφία ανήκει στους νόμιμους ιδιοκτήτες  της ως παγκόσμια πολιτισμική παρακαταθήκη και όχι στους βέβηλους .
Η Ρωμιοσύνη έρχεται με φόρα , την φέρνουν ασύλληπτα γεγονότα ....

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

συγκρατηθείτε από την μοιχεία , την πορνεία και τα σαρκικά - Φοβερό Θαύμα

 

Γιατί δεν υπάρχει Μετάνοια εις τον Άδη;
Διότι το αμάρτημα γίνεται με βούληση της ψυχής και συναίνεση - συμμετοχή του σώματος  

Διαβάστε και σωθείτε ....
Διήγησις περί του γενομένου θαύματος εν Αφρική, εν τη πόλει Καρθαγένη

Όταν βασιλιάς ήταν ο Ηράκλειος
 και πατρίκιος
 ο Νικήτας, έγινε στην Αφρική το παρακάτω θαύμα.
Κάποιος αξιωματικός του βασιλικού στρατού βρισκόταν στην Καρθαγένη.
 Επειδή όμως έπεσε στην πόλη θανατικό, πήρε τη γυναίκα του και κατέφυγε σ’ ένα προάστιο, όπου ήταν η κατοικία του, για να γλυτώσει τάχα το θάνατο.
Στην πραγματικότητα όμως έφυγε, επειδή ο διάβολος τον παρακίνησε ν’ αμαρτήσει. Σπέρνοντάς του δηλαδή σαρκικούς λογισμούς, τον κατάφερε να πέσει σε μοιχεία με τη γυναίκα του κηπουρού του.
Δεν πέρασε πολύς καιρός από την πτώση του, κι αρρώστησε βαριά από βουβωνοκήλη, που τον οδήγησε τελικά στο θάνατο.
Τρεις ώρες όμως μετά την ταφή του, ακούστηκαν κραυγές μεσ’ από το μνήμα:
-Ελεήστε με! Ελεήστε με!
Έτρεξαν και σήκωσαν την ταφόπλακα. Τι να δουν τότε! Ο αξιωματικός ήταν ζωντανός! Ζωντανός, μα άλαλος. Δεν μπορούσε να μιλήσει.
Το παράδοξο γεγονός έφτασε μέχρι τ’ αυτιά του Θαλάσσιου, του πάπα της Αφρικής,5 που έτρεξε αμέσως επιτόπου για να παρηγορήσει τον ταλαίπωρο αξιωματικό.
Πέρασαν τέσσερις μέρες. Τότε η φωνή του λύθηκε κι άρχισε να διηγείται:
-Λίγο πριν βγει η ψυχή μου από το σώμα, έβλεπα να με κυκλώνουν μερικοί μαύροι, φοβεροί στη όψη. Μετά είδα να με πλησιάζουν δυο ωραίοι νέοι. Ήταν άγγελοι! Μόλις τους αντίκρυσα, η ψυχή μου γέμισε χαρά. Με πήραν μαζί τους κι αρχίσαμε ν’ ανεβαίνουμε στον ουρανό. Στην εναέρια πορεία μας συναντούσαμε κάθε τόσο τα τελώνια,6 εκείνους τους μαύρους, που εξέταζαν κάθε αμαρτία μου. Άλλο τελώνιο ήταν του ψεύδους, άλλο του φθόνου, άλλο της πλεονεξίας… Οι άγγελοι, πάντως, τους εξουδετέρωναν, παρουσιάζοντας τις αγαθές μου πράξεις. Όταν όμως φτάσαμε στην πύλη τ’ ουρανού, συναντήσαμε ένα ολόκληρο τάγμα τελωνίων, το τάγμα της πορνείας. Αυτοί παρουσίασαν τη μοιχεία που είχα κάνει πριν από λίγο καιρό. Κι έτσι νίκησαν! Μ’ άρπαξαν και μ’ έσυραν στα βάθη της γης. Εκεί οι ψυχές των αμαρτωλών δοκιμάζουν τέτοια μαρτύρια, που η ανθρώπινη γλώσσα δε μπορεί να τα διηγηθεί. Καθώς έπιασα να θρηνώ εκεί κάτω, φάνηκαν πάλι μπροστά μου οι δυο εκείνοι νέοι. ¨Ελεήστε με¨, τους ικέτεψα κλαίγοντας, ¨και δώστε μου καιρό να μετανοήσω¨. Στράφηκε τότε ο ένας και λέει στον άλλο: ¨Παίρνεις την ευθύνη γι’ αυτόν; Να του δώσουμε καιρό να μετανοήσει;¨ ¨Να του δώσουμε¨, αποκρίθηκε ο άλλος. Με πήραν τότε και μ’ έφεραν στον τάφο. Εκεί βρήκα το σώμα μου να έχει γίνει σα λάσπη και βούρκος, γιαυτό και δεν ήθελα να μπω μέσα του. Οι άγγελοι όμως μου το ξέκοψαν: ¨Είναι αδύνατο να μετανοήσεις αλλιώς, παρά μόνο με το σώμα σου, αφού μ’ αυτό αμάρτησες¨. Τότε μπήκα στο σώμα μου. Κι αυτό ζωντάνεψε και άρχισα να φωνάζω.
Εδώ τελείωσε τη διήγησή του ο αξιωματικός. Και αφού έζησε σαράντα μέρες ακόμα με τέλεια ασιτία, με θρήνους και οδυρμούς, κοιμήθηκε πάλι.


Από το βιβλίο: Διηγήσεις φοβερές και ωφέλιμες: Από τα Μηναία της Εκκλησίας μας – Ιερά Μονή Παρακλήτου, Ωρωπός Αττικής.

Η/Υ επιμέλεια Σοφίας Μερκούρη.

πάμε για "άγια πάθη" του Ελληνισμού μέσω του "Οσαννά" και των μεγαλοστομιών για ανάπτυξη και του ότι πάμε καλά;

 

Τὴν κοινὴν Ἀνάστασιν, πρὸ τοῦ σοῦ Πάθους πιστούμενος, ἐκ νεκρῶν ἢγειρας τὸν Λάζαρον Χριστὲὁ Θεός, ὅθεν καὶ ἡμεῖς ὡς οἱ Παῖδες, τὰ τῆς νίκης σύμβολα φέροντες, σοὶ τῷ Νικητῇ τοῦ θανάτου βοῶμεν, Ὡσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος, ἐν ὀνόματι Κυρίου.

παλαιότερα τους λογοτέχνες μας τους μυσταγωγούσε το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και "αγιογράφουσαν" την καθημερινότητα μας

 Διαβάζουμε από την κ. Νικολάου 


«Τό ἔαρ συνεορτάζει μετὰ τῆς Ἐκκλησίας, ἡ φύσις συναγάλλεται μετὰ τῆς πίστεως. Οἱ θύμοι τῶν ὀρέων μοσχοβολούσιν, ὁ σμαράγδινος μανδύας τῶν πεδιάδων ἀνακινεῖται ἠρέμα ὑπὸ τῆς ζεφυρίτιδος αὔρας καὶ στίλβει διακέντητος ἐκ λευκανθέμων, αἱ εὐωδίαι τῶν ἑσπεριδοειδῶν βυθίζουσι τὰς ψυχὰς εἰς μυστικὰς ἐκστάσεις, τὰ ρόδα τὰ ἐφήμερα, τὰ αἰώνια ρόδα, ξανθά, λευκά, ὠχρά, πορφυρᾶ, διηγοῦνται τὴν δόξαν τοῦ Κυρίου.
 Ἡ Ἄνοιξις, ὡς ἄλλη μυροφόρος, ὡς τῆς Μαγδαληνῆς Μαρίας ἀδελφή, κηρύσσει διὰ μυρίων στομάτων ὅτι «ἑώρακε τὸν Κύριον». Δεῦτε, ἐξέλθωμεν τῶν σκοτεινῶν θόλων τῶν ναῶν, οἵτινες δὲν ἀφήνουσι τὴν χαράν μας νὰ ἐκραγῇ ἀκράτητος. Δεῦτε, ὑμνήσωμεν τὸν Κύριον ὑπὸ τὸν σαπφείρινον καὶ ἀστερόεντα θόλον τοῦ οὐρανοῦ καὶ λάβωμεν τὸ φῶς τὸ ἀνέσπερον καὶ ἀναμείνωμεν τὰ πρῶτα μειδιάματα τῆς κροκοπέπλου Ἠοῦς.»

Ἀλέξανδρος Παπαδιαμάντης, «Τὸ Πάσχα»,
6 Μαΐου 1888, δημοσιεύθηκε ἀνήμερα τὴν Κυριακὴ τοῦ Πάσχα, στὴν ἐφημερίδα «Ἐφημερὶς» τῶν Ἀθηνῶν.

και τώρα τι κάνουμε; Με πυροβόλο όπλο έριξαν οι διακινητές στο Λιμενικό στα ανοιχτά της Λέσβου, ακολούθησε καταδίωξη

Ή έχουν αποθρασυνθεί με την  "ανεκτικότητα" να μην διακινδυνεύσει η ανθρώπινη ζωή....ή είναι βαλτοί να δημιουργήσουν ένα προηγούμενο για να αυξηθεί η ένταση και να πάμε σε εμπλοκή .
Το γεγονός όμως σήμερα των πυροβολισμών δείχνει το δεύτερο ..άρα να ρωτήσουμε το βαθύ κράτος των υπηρεσιών δίπλα.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς  Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Διαβάζουμε:
"Πυροβόλο όπλο χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι διακινητές εναντίον των στελεχών του Λιμενικού Σώματος έξω από τον Άγιο Φωκά στην Λέσβο όταν και πυροβόλησαν προς τους Έλληνες λιμενικούς αφότου είχαν αποβιβάσει παράνομους μετανάστες.

Στην ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα για το περιστατικό, αναφέρει πως «κατά τη προσέγγιση, ένας εκ των τεσσάρων επιβαινόντων διακινητών στο Τ/Κ-Α/Κ έβαλε με πυροβόλο όπλο κατά του περιπολικού σκάφους».ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2025

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΤΑΣΗ - ΕΘΝΙΚΗ "ΑΝΑΣΤΑΣΗ"

 

Πως ; απλώς δεν πάει άλλο σε ένα έρημο τόπο που τον έκαναν τόσα χρόνια τόπι με αστάθμητες και ανθρωποκτόνες αποφάσεις και επιβουλές μέχρι να ισοπεδώσουν κάθε ελπίδα και να την εντάξουν στο επίδομα καραμέλα ..σε μια χώρα που έχει τόσο πλούτο και  τέτοιο πολιτισμό.

ΦΩΤΟ - ΑΔΙΕΞΟΔΟ για την παγκοσμιοποίηση και  

η λύση εξόδου  διαφαίνεται μέσα από την νέα θεωρία που σήμερα εφαρμόζουν οι ισχυροί και την ονομάζουν δημιουργική ασάφεια και παλαιότερα θεωρία του χάους.

Με αυτό παίζει σήμερα ο ΤΡΑΜΠ και δημιουργεί τσουνάμι στην οικονομία.

Γρήγορα θα το κάνουν όλοι μήπως και πιαστούν από κάπου την ώρα που πέφτουν...


και το κάνουν αυτό σε μια προσπάθεια για ύστατη φορά να θολώσουν το μυαλό, ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια, δίχως το θύμα να θυμηθεί τα "βασανιστήρια"  που του έκαναν τόσα χρόνια.

Η παγκοσμιοποίηση όπως την γνωρίζαμε τέλειωσε , τώρα πάμε σε άλλα ..και οι εκπλήξεις θα γίνουν πάλι ελπίδες για να ποτίσουν την πνευματική ανθοφορία του Έθνους που το "ψέκασαν" με γενετική  βιοτεχνολογία,  λες και είμασταν ντομάτες- υβρίδια.

Πρόκαμε όμως πάλι η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ και ανασταίνει τον Φίλο Λάζαρο , και σύντομα στέκει να αναστήσει την Φίλη Ελλάδα που δεν έχει φίλους, δεν έχει αδελφούς  γιατί είναι ανάδελφη -  γιατί είναι  Ορθόδοξη - γιατί έχει ακόμα άρωμα και ευωδία που ξεχωρίζει μέσα στην σαπίλα του κόσμου. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

  

" ο φίλος" να γίνουμε και εμείς φίλοι ΤΟΥ. ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

 

Πνευματικη συνοδοιπορια διαβάζοντας το άρθρο 
Του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ'

Ὁ Λάζαρος ἦταν φίλος τοῦ Χριστοῦ καί ὁ μόνος, ἐκτός τοῦ κύκλου τῶν δώδεκα μαθητῶν, πού ἔλαβε εὐθέως ἀπό τόν ἴδιο τόν Διδάσκαλο, τόν λίαν τιμητικό αὐτό χαρακτηρισμό, τοὐτέστιν «φίλος».

Ἦταν δέ ἀδελφός τῆς Μάρθας καί τῆς Μαρίας, ὅπου τήν οἰκία τῶν τριῶν αὐτῶν ἀδελφῶν εἶχε ἐπισκεφθεῖ πολλές φορές ὁ Χριστός καί εἶχε παρευρεθεῖ μετ' αὐτῶν στή κοινή τράπεζα.

Ἦταν ὁ Λάζαρος, ἐκεῖνος, τόν ὁποῖο ὁ Χριστός ἀνέστησε ἐκ νεκρῶν καί ἡ ἀνάστασή του αὐτή ἐξιστορεῖται μέ ἀκριβεῖς λεπτομέρειες στό κατά Ἰωάννη Εὐαγγέλιο καί μόνον σ' αὐτό.

Ἀξίζει, εὐθύς ἐξ ἀρχῆς, ν' ἀναφέρουμε τίς λεπτομερεῖς αὐτές περιγραφές, τίς ὁποῖες εὑρίσκουμε στό 11ο κεφάλαιο τοῦ κατά Ἰωάννου Εὐαγγελίου, πρός ἀντίκρουσιν καί κάποιων ὀρθολογιστικῶν ἀντιλήψεων.

Πρῶτον, στό Εὐαγγέλιο ἀναγράφεται συγκεκριμένος τόπος, ἤτοι ἡ Βηθανία, κωμόπολη πού ἀπέχει μόλις τρία χιλιόμετρα ἀπό τά Ἱεροσόλυμα ἐπί τῆς ἀνατολικῆς κλιτύος τοῦ ὄρους τῶν Ἐλαιῶν. Δεύτερον, ὁ Λάζαρος, νεκρός παρέμεινε τέσσερεις ἡμέρες, «τεταρταῖος» ἀποκαλεῖται καί βέβαια ἐνταφιασμένος στό μνημεῖο κατά τά Ἰουδαϊκά ἤθη.

Τρίτον, εἶναι γεγονός ὅτι στίς δύο ἀδελφές του κυριαρχοῦσε φόβος ὅτι ὑφίσταται ἔντονη δυσοσμία, ἔπειτα ἀπό τήν πρό τεσσάρων ἡμερῶν ταφή.

Τέταρτον, ὑπάρχει στήν εὐαγγελική περικοπή λεπτομερέστατη περιγραφή τοῦ μνημείου καί τῆς σοροῦ τοῦ νεκροῦ, ἤτοι: ἐντάφια σπάργανά της κατά τό ἔθος ἐνταφιασμοῦ τῶν Ἰουδαίων. Πέμπτον, ἔχουμε τό γεγονός τῆς ἐντόνου ἀντιδράσεως τῶν ἐχθρῶν τοῦ Χριστού, τῶν Σαδδουκαίων πού ἀρνιόντουσαν ἐν γένει τήν ἀνάσταση τοῦ ἀνθρώπου.

Ἕκτον, ἱστορεῖται ἀκόμη, ἡ σφοδροτάτη ἐπιθυμία τῶν παραπάνω ἐχθρῶν καί τῶν Φαρισαίων νά θανατώσουν τόν Χριστό, ἀλλά καί τόν Λάζαρο καί ἕβδομον, ἀβάσιμη τυγχάνει καί ἡ ἄποψη, ὅτι στήν συγκεκριμένη περίπτωση τῆς ἀναστάσεως τοῦ Λαζάρου, ἔχουμε ἕνα φαινόμενο ἐγέρσεως ἀπό κάποιο εἰκονικό θάνατο, ἄποψη, ἡ ὁποία παραμένει ἀστήρικτη, ἀφοῦ ἔχουμε ἐνώπιόν μας τετραήμερο νεκρό.

Ἡ ἱστορία, μᾶς παρουσιάζει στή συνέχεια τήν ὅλη ζωή τοῦ Λαζάρου, μετά τήν ἐκ νεκρῶν ἀνάστασίν του ἀπό τόν Χριστό, κατά τήν ὁποία, ὁ Λάζαρος ἀνεχώρησε ἀπό τήν Παλαιστίνη ἀποφεύγοντας τήν ἔχθρα τῶν ἀρχιερέων, γραμματέων καί φαρισαίων, πού ζητοῦσαν νά τόν θανατώσουν καί μετέβη στήν Κύπρο.


Ἐκεῖ ἐγκαταστάθηκε στήν πόλη Κίτιο (σήμερα ὀνομάζεται Λάρνακα). Ἀργότερα τόν συναντοῦν οἱ Ἀπόστολοι Παῦλος καί Βαρνάβας καί τόν χειροτονοῦν Ἐπίσκοπο Κιτίου.


Ἔζησε μετά τήν ἐκ νεκρῶν ἀνάστασίν του τριάκοντα ἔτη καί ἀπέθανε τό δεύτερον ἐκεῖ στό Κίτιο. Μάλιστα, ἡ ὅλη ἐπισκοπική του παραμονή καί διακονία στή Λάρνακα ἔχει συνδεθεῖ μέ πολλές παραδόσεις.


Τό λείψανό του τοποθετήθηκε ἐντός μαρμαρίνης σαρκοφάγου ἐπί τῆς ὁποίας χαράχθηκε ἡ ἐπιγραφή «Λάζαρος ὁ τετραήμερος καί φίλος Χριστοῦ». Ἀργότερα, ἐπί τοῦ τάφου του κτίστηκε ἀρχικά μικρός ναός, ὁ ὁποῖος ἐπί αὐτοκράτορος Λέοντος ΣΤ' τοῦ Σοφοῦ διηυρύνθη σέ μεγάλο ὡραιότατο βυζαντινό ναό. Κατά δέ, τό 890 μ.Χ., ὁ αὐτοκράτωρ (ὁ Λέων ὁ ΣΤ') μετέφερε τό λείψανον στήν Κων/λη.

Τήν μεταφορά αὐτή τοῦ ἱεροῦ λειψάνου ἀπό τό Κίτιο στήν Κων/λη ἔχει μέ δύο λόγους του ἐγκωμιάσει ὁ λόγιος Ἐπίσκοπος Καισαρίας Ἀρέθας ἐκ Πατρῶν, ὁ καί μαθητής τοῦ Μ. Φωτίου.


Οἱ λόγοι του εἶναι «Ἐπιβατήριος ἐπί τοῖς τιμίοις λειψάνοις Λαζάρου, ἅ Λέων ὁ φιλόχριστος βασιλεύς ἐκ Κύπρου μετήνεγκεν» (ἀνέκδ. ἐν κώδ. Μάρκ. 524 φ. 122) καί «Τοῦ αὐτοῦ, ἔκφρασις πομπῆς ἱερᾶς, ἥν Λέων εὐσεβής βασιλεύς ἐπί τοῖς τιμίοις λειψάνοις πεποίηται τοῦ Χριστοῦ φίλου, ὅτι πρώτως αὐτά ἐκ Κύπρου μετήνεγκεν» (αὐτόθι φ. 123). Τά κατοπινά χρόνια, κυρίως τόν 18ο αἰῶνα, ἔγιναν ἀξιόλογες ἐπισκευές στόν ἐν λόγῳ ἱερό ναό, ὅπου ὑπάρχει καί ἕνα θαυμασίας τέχνης εἰκονοστάσιο καί ἄλλα συμπληρωματικά κτίρια γιά ν' ἀποτελεῖ σήμερα τό σημαντικότερο μνημεῖο καί ἱερό προσκύνημα τῆς πόλεως Λάρνακας 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

το βούλωμα εμποδίζει την πέτρα να φύγει από τον τάφο του Λαζάρου ( δηλ.του κάθε ανθρώπου)

 

(μακάρι να γίνουμε Φίλοι του ΧΡΙΣΤΟΥ και να μας αναστήσει σαν τον Άγιο Λάζαρο)

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

"Ότι έγινε - έγινε με το  νομοσχέδιο  της  "φωτιάς", τώρα με το εν δυνάμει βούλωμα, αύριο με τον πόλεμο, δηλαδή σαν να  περιμένουμε μόνο την Άνωθεν Οργή και πολλοί εκ διαμέτρου αντίθετα ψηφοθηρούν ή προσπαθούν να ρίξουν πάλι γέφυρες προς  τα ταμεία  του ψευτορωμαίικου." 

Η Εκκλησία είναι η μόνη Εσταυρωμένη  Αλήθεια και η μόνη Σωτηρία δια μέσου της Πίστης στον Αναστάντα Κύριο ημών Ιησού Χριστό .
Η Εκκλησία δέχεται όλους τους ασθενείς στο σώμα , στο μυαλό και την ψυχή και αν το θέλουν και αυτοί γίνεται η θεραπεία και η σωτηρία τους .
Πρέπει όμως να κατανοήσουμε ότι οι Ιεροί Ναοί δεν είναι χώρος για δημόσιες σχέσεις και μουσικές φεστιβαλικές εκδηλώσεις,  αλλά για ΑΙΩΝΙΕΣ σχέσεις .
Και αυτοί που το παίζουν σωτήρες, θέλουν να προβληθούν και αυτοί που το παίζουν  "μωραί παρθέναι", θέλουν να βγουν και από επάνω, ενώ το "σκάνδαλα"  άνοιγουν   "τεράστιες οπές" στην Ελληνική ιδιοσυγκρασία που δύσκολα θα κλείσουν .
Οι πρώτοι που πρέπει να παρακαλέσουν τον ΚΥΡΙΟ  για να τους " αναστήσει " όπως τον Φίλο ΤΟΥ Άγιο Λάζαρο είναι κάποιοι πάνω στις εξουσίες  που σκανδαλίζουν συνέχεια. 
Βαρεθήκαμε ή μάλλον σιχαθήκαμε το "θέατρο" ανθρώπων που θέλουν να "σωθούν" πολιτικά ή εκκλησιαστικά μέσω δηλώσεων, λες και απευθύνονται σε ανίδεους ή κάτω του μέσου επιπέδου ευφυΐας.
Η επιμονή να εκμεταλλευόμαστε καταστάσεις δεν θα μας βγάλει σε καλό.  
Και όταν έρθει το κακό που απευχόμαστε, άραγε θα δηλώνουν πάλι ότι 
"η Κύπρος πέφτει μακριά;" ή δεν φταίμε εμείς γιατί τα Ρίχτερ ήταν πολλά;


Ενώ τρέχουν σοβαρότερα πέριξ μας... τρέχουν το βούλωμα γιατί όπως λένε κάνει καλό.

Είχε δίκαιο ο Άγιος Παϊσιος που έλεγε ότι  "θα τους σιχαθεί ο κόσμος "...
" παρακαλώ να μετανοήσουν και μετά να τους πάρει ..."  
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

" όλοι πίσω" φώναζε ο αστυνομικός - "όλοι πίσω" φώναζε και ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ -

 




ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΘΥΜΑΤΑ
«Όλοι πίσω, όχι πάνω στη Συγγρού» η δραματική έκκληση αστυνομικού τη στιγμή της έκρηξης στα γραφεία της Hellenic Train - 


Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει και προειδοποίησε για τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία της Hellenic Train στις 20:53. Όπως είπε «η βόμβα θα σκάσει σε χρονικό διάστημα 35-40 λεπτά», ενώ τόνισε «δεν είναι φάρσα». 

Έκρηξη μηχανισμού - Hellenic Train

" όλοι πίσω , γυρίστε πίσω πλανηθήκαμε" ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΦΥΡΙΟΣ 


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/cHOodLqx6rA?si=NRwxHw4Zv2oPW-wu



με την ταπεινή συμμετοχή μας σε ένα συγκλονιστικό και επίκαιρο γεγονός των ημερών μας που ξεδιπλώνεται με την βοήθεια πολλών πιστών και της TV100

 ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ  https://fm100.gr/live/tv100

από 15:00 μέχρι 16:00  ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ YouTube..ευχαριστούμε 

Ξεκινάει η Πασχαλιά με την Ανάσταση του Τετραήμερου Δικαίου Λαζάρου του Φίλου του Χριστού και τον παρακαλούμε να πρεσβεύει να γίνει η Ελλάδα μας Φίλη του Φίλου του. 11 Απριλίου  2025

Γιατί ο Άγιος Λάζαρος λέγεται Φίλος του Χριστού;
Ίσως δεν γνωρίζουμε όλοι μας, ότι ο Άγιος Λάζαρος  παιδάκια μαζί με τον Κύριο μας Ιησού Χριστού εργαζόταν στο ξυλουργείο του Ιωσήφ του Μνήστορος .
Και επειδή οι παιδικές φιλίες είναι συναισθηματικά ισχυρές, βλέπουμε τον ΚΥΡΙΟ μας  να δακρύζει έξω από το ταφικό μνήμα του Λαζάρου, δείχνοντας και την ανθρώπινη φύση του Θεανθρώπου.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


Κ.Γκεοργκέσκου προς τον Τ.Κάρλσον: "ο Ε.Μακρόν θέλει να ξεκινήσει τον Γ’ ΠΠ από την Ρουμανία"

Ο πρώτος είναι ο διωκόμενος φιλορώσος  υποψήφιος για την ρουμανική προεδρία ..ο δεύτερος είναι γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος .
Εμείς τι να πούμε όταν μας τα περιέγραψαν οι προρρήσεις του Οσίου Γέροντα Αρσενίου Μπόκα που τον τιμούν ιδιαίτερα στην Ρουμανία ;
"Είπε για μετά την επανάσταση που έρριξε τον Τσαουσέσκο :«Πολλοί θα αφήσουν τη Ρουμανία και θα μεταναστεύουν σε χώρες του εξωτερικού, αλλά λίγοι θα επιστρέψουν πίσω. Ωστόσο, θα έρθει ο καιρός που όλοι τους θα θέλουν να επιστρέψουν, αλλά κανείς δεν θα μπορούν επειδή η Ρουμανία θα περιβάλλεται από φλόγες.» Η προφητεία συνεχίζεται με τον π. Αρσένιο να προειδοποιεί ότι «Σε μια μέρα, η Ρουμανία θα καταληφθεί από 3 ξένες χώρες, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία. Η βροχή της φωτιάς θα πέσει πάνω της. Το Βουκουρέστι θα γίνει δεύτερη Ιερουσαλήμ «. Αυτό που εννοούσε ήταν ότι το Βουκουρέστι θα καταστραφεί όπως η Ιερουσαλήμ και δεν θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα, αλλά ο προφήτης συνεχίζει παρηγορώντας εκείνους που έχουν πανικοβληθεί λέγοντας ότι "η Παναγία γονατιστή θα προσεύχεται στο Θεό για τη συγχώρεση της" Ρουμανίας.» https://immorfou.org.cy/
Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ο ΚΥΡΙΟΣ προειδοποιεί με τους αγίους του όχι για να επαληθευθούν οι προφητείες αλλά  για να τις αποτρέψουμε με συντριπτική ΜΕΤΑΝΟΙΑ.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

κάτι τρέχει με το ΙΡΑΝ - λήγει το τελεσίγραφο των ΗΠΑ

 


Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να ενισχύσουν την αντιαεροπορική τους άμυνα στην περιοχή ενόψει της λήξης του τελεσιγράφου προς το Ιράν

Ο διοικητής της Indo-Pacific Command (INDOPACOM), Ναύαρχος Samuel John Paparo Jr., κατέθεσε ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας στις 10 Απριλίου ότι έως και έξι συστοιχίες του αντιαεροπορικού συστήματος MIM-104 Patriot έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή αρμοδιότητάς του.
Όλες έχουν μεταφερθεί στη Μέση Ανατολή, υπό την ευθύνη της Central Command (CENTCOM).
Σύμφωνα με τον Paparo, η διαδικασία απομάκρυνσης των αντιαεροπορικών συστημάτων βρίσκεται πλέον στο τελικό της στάδιο, ενώ για την υλοποίησή της απαιτήθηκαν περίπου 73 πτήσεις μεταγωγικών αεροσκαφών C-17 από την Ασία προς τη Μέση Ανατολή, με σκοπό την υποστήριξη των αναγκαίων λογιστικών επιχειρήσεων.
Το INDOPACOM έχει εκφράσει επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι η CENTCOM αντλεί διαρκώς πόρους και μέσα από άλλες διοικήσεις, αποδυναμώνοντας την επιχειρησιακή ικανότητα στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.
Νωρίτερες αναφορές κατέδειξαν ότι το Πεντάγωνο συνεχίζει να ενισχύει συστηματικά τις δυνάμεις και τα μέσα του στη Μέση Ανατολή.
Πηγές παρακολούθησης σημείωναν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να ενισχύσουν την αντιαεροπορική τους άμυνα στην περιοχή ενόψει της λήξης του τελεσιγράφου προς το Ιράν, το οποίο είχε εκδώσει περίπου πριν από έναν μήνα ο Πρόεδρος Donald Trump.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2025

ο ΚΥΡΙΟΣ μας καλεί να βγούμε έξω από τους τάφους που μας έβαλαν ..αλλά εμείς χαμπάρι ...

 

Φώτο :Βηθανία ο τάφος του τετραημέρου Λαζάρου -φωτογραφία μια άλλης εποχής
Πηγή  - Παναγία ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ - ΒΗΘΑΝΙΑ 




Σύνδεσμος Βίντεο 

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΥΠΡΟΣ 




Σύνδεσμος Βίντεο 

αρνάκια και λυκάκια

 

"με τις Θείες Ακολουθίες και τα ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ  στις εκκλησιές αισθανόμαστε αρνάκια και έτσι όταν βγαίνουμε έξω νομίζουμε ότι και οι άλλοι είναι αρνάκια σαν και εμάς, αλλά είναι λυκάκια που δαγκώνουν άσχημα - ο πιστός πρέπει να αποκτήσει πολλά μάτια σαν τα Πολυόμματα - Χερουβείμ  για να παρακολουθεί τα πάντα γιατί στις μέρες μας κινδυνεύει από παντού" μας είπε ένας που η καθημερινότητα του όλη  είναι Άσκηση εν Χριστώ .

ΤΌΣΟ επίκαιρος - τα έβαλε με τον θρόνο του σατανά - 11 Απριλίου

 

Πρωτ. π. Γεωργίου Παπαβαρνάβα

O ιερός υμνογράφος τον αποκαλεί θείον μυροβλύτην, σύναθλον των Μαρτύρων, πανευκλεή Ιεράρχην και Περγάμου πρόεδρον και μέγαν ιατρόν της δεινής οδόντων νόσου. Ο ίδιος ο Χριστός στην Αποκάλυψη τον επαινεί αποκαλώντας τον μαρτυρά Του πιστόν: “Αντίπας ο μάρτυς μου ο πιστός” (β' 13).

Ήταν Επίσκοπος Περγάμου της Μικράς Ασίας, κατά τους αποστολικούς χρόνους. Εργάστηκε με αγάπη και ζήλο εναντίον της ειδωλολατρείας σε μια πόλη, η οποία στην “Αποκάλυψη” αποκαλείται θρόνος του σατανά. Με επιμονή και υπομονή σπέρνει τον λόγο του Θεού μέσα σε πολλές αντιξοότητες και μεγάλους πειρασμούς. Οι ειδωλολάτρες εξεγείρονται με μίσος εναντίον του. Συλλαμβάνεται, ανακρίνεται, βασανίζεται, αλλά μένει όρθιος ως στύλος ακλόνητος και δίνει την καλήν ομολογίαν της πίστεως, την οποία σφραγίζει με το αίμα του μαρτυρίου του.

Έζησε σε μια εποχή στην οποία επικρατούσε η λατρεία των ειδώλων, αλλά και η προσπάθεια επιβολής της με την βία. Ο ανελέητος διωγμός εναντίον των Χριστιανών αποτελούσε ρουτίνα της καθημερινότητας. Σήμερα δεν συλλαμβάνονται οι πιστοί, για να υποβληθούν σε βασανιστήρια προκειμένου να αλλαξοπιστήσουν, ωστόσο όμως και στην δική μας εποχή φτιάχνονται και λατρεύονται είδωλα. Όσοι προβάλλουν αντίσταση και επιμένουν να λατρεύουν τον Θεό των Πατέρων τους και να κάνουν υπακοή στην Εκκλησία, υβρίζονται, συκοφαντούνται, περιφρονούνται, θεωρούνται σκοταδισταί και οπισθοδρομικοί. Αντίθετα, όταν κάποιος αρνείται την πίστη του και υβρίζει τον Χριστό και την Εκκλησία, αυτός θεωρείται από τους πολλούς λογοτέχνης και προοδευτικός. Η κατασκευή ειδώλων συνιστά πνευματική ανωριμότητα. Όταν ο άνθρωπος, που είναι πλασμένος να ζη με τον Θεό, χάση την επικοινωνία μαζί Του, τότε δημιουργεί υποκατάστατα και “λατρεύει την κτίση παρά τον Κτίσαντα”. Πολλές φορές μάλιστα φτάνει στο σημείο να γίνεται αυτείδωλον, δηλαδή να κάνη είδωλο και να λατρεύη τον ίδιο τον εαυτό του.

Το να αγωνίζεται κανείς να καθαρίση τον εαυτό του από τα πάθη και παράλληλα να σπέρνη τον λόγο του Θεού, μέσα σε έναν κόσμο που συνεχώς φτιάχνει και λατρεύει είδωλα, είναι σαν να χύνη καθημερινά αίμα. Το κήρυγμα για την αγάπη σε μια κοινωνία, στην οποία επικρατούν αθέμιτοι ανταγωνισμοί και υλικά συμφέροντα, είναι έργο που προκαλεί το μίσος και τον φθόνο και ισοδυναμεί με μαρτύριο. Για να μπορέση κανείς να παραμείνη όρθιος και ακλόνητος στις πεποιθήσεις του, χρειάζεται να διαθέτη ισχυρά πνευματικά αντισώματα, ζωντανή πίστη, που εκφράζεται ως αυθεντική αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον και ως προσωπική κοινωνία με τον ζώντα Θεό της Εκκλησίας, ο οποίος είναι Πρόσωπο.

Ο άγιος Αντίπας, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, είναι προστάτης και θεραπευτής όσων πάσχουν από ασθένειες των οδόντων. Ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης αναφέρει ότι κατά την διάρκεια του μαρτυρίου του προσευχόταν εκ βάθους καρδίας και μεταξύ άλλων ζήτησε από τον Χριστό την εξής χάρη: “Όσοι με επικαλούνται στις προσευχές τους να ανακουφίζονται από τους πόνους από τους οποίους υποφέρουν και ιδιαιτέρως από τον βασανιστικό πόνο των οδόντων”. Οι άγιοι θεραπεύουν σωματικές και ψυχικές ασθένειες στο όνομα του αγίου Τριαδικού Θεού και με την δύναμή Του. Όπου αδυνατεί όμως να προχωρήση η ανθρώπινη δύναμη και γνώση, εκεί ενεργεί η άκτιστη χάρη του Θεού, διότι “τ
α αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά εστι παρά τω Θεώ”.

Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν λατρεύουμε τους Αγίους, αλλά τους τιμούμε. Λατρεία απονέμουμε μόνον στον άκτιστο Τριαδικό Θεό, ο οποίος ενεργεί και δια μέσου των Αγίων Του. Δηλαδή τα θαύματα δεν γίνονται υπό των Αγίων, με την έννοια ότι ενεργούν με την δική τους δύναμη ή δίνουν κάτι δικό τους, αλλά δια των Αγίων, αφού αυτοί είναι το όργανο και το μέσον δια του οποίου χορηγείται το “δώρημα προς το συμφέρον της αιτήσεως”. Επομένως, αυτό που πρέπει να μας εντυπωσιάζη είναι ο βίος και η πολιτεία τους που πρέπει να προσπαθήσουμε να μιμηθούμε και όχι το θαύμα, το οποίο για τον Θεό είναι κάτι το πολύ εύκολο και πο
υ, άλλωστε, δεν μας ωφελεί πάντοτε.

Αυτό που μας καταξιώνει ως Χριστιανούς, αλλά και ως ανθρώπους και το οποίο νοηματοδοτεί την ζωή με σωτηριολογικές συνέπειες και προεκτάσεις, είναι το γκρέμισμα των κάθε λογής ειδώλων και η σταθερότητα στην πίστη, που εκφράζεται ως εμπιστοσύνη και υπακοή στον Χριστό και την Εκκλησία Του.



Αναδημοσίευση από Αντιαιρετικό Εγκόλπιο": http://clubs.pathfinder.gr/saints

ΠΗΓΗ

https://www.oodegr.com/oode/synaxaristis/antipas1.htm 

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ - Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στη Τουρκία

 


Φώτο στις γέφυρες του Βοσπόρου άνθισαν τα κρινάκια

"Ο Ντόναλντ Τραμπ μέσα στον Μάιο θα κάνει το πρώτο του επίσημο ταξίδι ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο εξωτερικό. 


Δεδομένο είναι πως θα ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όμως ενδέχεται να κάνει άλλη μία στάση. Αυτή θα είναι η Τουρκία, καθώς πηγές από την Αγκυρα αναφέρουν ότι πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου, ανέφεραν ότι ενδέχεται να προσθέσει τη χώρα στο ταξίδι αυτό." 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΜΕ 

" για να καταλαβαινόμαστε και να μην πετάμε στα σύννεφα " 

βλ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Άρχισε τα χοντρά φάουλ , ξέχασε τα μαρτύρια και τις σταυρώσεις των ανθρώπων στην Συρία και αυτός καλοπιάνει ένα τύραννο .


Διαβάζουμε:
«Είπα στον Ερντογάν: «Έχεις κάνει κάτι που κανείς δεν έχει κάνει εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. «Πήρατε τη Συρία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στην πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ  Άσαντ. Πρόσθεσε: «Ο Ερντογάν είναι ένα πολύ ισχυρό άτομο και έχει κάνει κάτι που κανείς άλλος δεν έχει κάνει»....
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είπε:

«Και είπα στον [ισραηλινό] πρωθυπουργό ότι ίσως αν έχεις πρόβλημα με την Τουρκία, νομίζω ότι μπορώ να το λύσω. Ξέρεις, έχω πολύ, πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία και τον ηγέτη της».
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/
Τώρα παρακαλώ να προσγειωθούμε για να καταλάβουμε πολλά .
Είμαστε πράγματι ανάδελφον Έθνος .
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Τραμπ δείχνουν πόσο σέβεται την ιστορικότητα ενός Έθνους και ενός πολιτισμού .
Αν μπορεί κάποιος να βαθμολογήσει την επιπολαιότητα στην προκειμένη περίπτωση δεν θα την βαθμολογούσε και θα μιλούσε για επικινδυνότητα.
Δίνει τα εύσημα σε ένα ιστορικά βάρβαρο λαό , άραγε για χάριν διπλωματίας ή για κάτι άλλο που θα το μάθουμε σύντομα και έχει να κάνει με τα ΣΤΕΝΑ ; μέσα σε αυτές τις παραμέτρους παίζουμε και εμείς .
Για αυτό και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ είπε στον Κ.Δ το 1990 στην απλωταριά της Παναγούδας 
" Κώστα στην παγίδα που θέλουν να μας ρίξουν οι δήθεν φίλοι μας και οι άλλοι θα πέσουν μέσα οι ίδιοι"
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


πόση μεγάλη Ευλογία αν το Σεπτό Σκήνωμα του Αγίου Λαζάρου του Τετραήμερου και Φίλου του Κύριου μας Ιησού Χριστού βρίσκεται στην Ελλάδα ;

 

Κάπου έλεγε ο Μικρασιάτης τη καταγωγή Άγιος Παϊσιος ότι "μας περιμένουν πολλά ΑΓΙΑ ΣΩΜΑΤΑ για να βγουν"
Και αυτό συγκλίνει με τα λεγόμενα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που έλεγε :  " η γη θα ανοίξει και τα μας δώσει τους θησαυρούς της "
Θησαυροί της γης μπορεί να είναι τα ενεργειακά πεδία , οι σπάνιες διαστημικές  γαίες , το Ουράνιο , ο Χρυσός,  αλλά και τα ΑΓΙΑ ΣΩΜΑΤΑ των απ αιώνων Αγίων μας που περιμένουν Θεία Βουλή να αποκαλυφθούν .
Ειλικρινά σας εξομολογούμεθα ότι επιμένουμε στην κοπιώδη αρθρογραφία και ανάλυση γιατί έμπροσθεν μας έχουμε τους πνευματικούς θησαυρούς της Ορθοδοξίας που είναι η μόνη ελπίδα θεραπείας για την "διασωληνωμένη " ανθρωπότητα από την νέα εποχή .
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Πορευόμενοι προς την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ευφραινόμεθα στο τέλος της Σαρακοστής με μια άλλη Ανάσταση Δώρο και Σημείο για τον ταλαιπωρημένο άνθρωπο- ΒΙΝΤΕΟ


Βίντεο με συγκλονιστικά ιστορικά εκκλησιαστικά στοιχεία αποτέλεσμα κόπου και μακροχρόνιας έρευνας που έρχονται για πρώτη φορά στο ΦΩΣ των ημερών μας που κάποιοι προσπαθούν με ανοσιουργήματα να το σβήσουν ..αλλά δεν σβήνει ...τώρα λάμπει  περισσότερο και θα λάμπει 




ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ 
 

στις 5 Απριλίου τονίσαμε ότι οι δασμοί θα αποτύχουν και τότε είναι που θα βάλλουν εμπρός το ΧΤΥΠΗΜΑ

 


Μόλις χθες... 9 Απριλίου 

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πάγωμα των δασμών για 90 ημέρες σχεδόν σε όλες τις αμερικανικές εισαγωγές.

Τεράστια θα ήταν η οικονομική ζημιά για τις ΗΠΑ αν οι δασμοί Trump είχαν εφαρμοστεί πλήρως και άμεσα.
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πάγωμα των δασμών για 90 ημέρες σχεδόν σε όλες τις αμερικανικές εισαγωγές.

Ωστόσο, η παύση δεν αφορά την Κίνα, όπου οι δασμοί εισαγωγής θα αυξηθούν γύρω

 στο 125%.

Βαρύ κόστος από τον εμπορικό πόλεμο
 ...η πραγματική κατανάλωση στις ΗΠΑ θα έπεφτε κατά 2,4% μόνο το 2025.
Το πραγματικό ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) θα μειωνόταν κατά 2,6%, ενώ η απασχόληση θα μειωνόταν κατά 2,7% και οι πραγματικές επενδύσεις (μετά τον πληθωρισμό) θα βουτούσαν 6,6%.
Αυτές δεν είναι αμελητέες προσαρμογές. Αντιπροσωπεύουν σημαντικές συρρικνώσεις που θα γίνονταν αισθητές παντού, από τις απολύσεις έως τις αυξήσεις τιμών και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.
Δεδομένου ότι το τρέχον ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ είναι 4,2%, τα αποτελέσματα αυτά υποδεικνύουν ότι για κάθε τρία άτομα που είναι άνεργα, δύο ακόμη θα ενταχθούν στις τάξεις τους.
Τα μοντέλα δείχνουν ότι η ζημιά δεν θα ήταν μόνο βραχυπρόθεσμη.
Κατά την περίοδο πρόβλεψης 2025–2040, οι απώλειες πραγματικής κατανάλωσης στις ΗΠΑ θα ήταν κατά μέσο όρο 1,2%, με συνεχιζόμενη αδυναμία στις επενδύσεις και μακροχρόνια μείωση του πραγματικού ΑΕΠ.
Πιθανότατα, η εσωτερική οικονομική συμβουλή αντανάκλασε αυτήν την προοπτική.
Η απόφαση να παγώσουν οι περισσότερες αυξήσεις στους δασμούς μπορεί να αποτελεί μια αναγνώριση ότι η πολιτική ήταν οικονομικά μη βιώσιμη και θα οδηγούσε σε μόνιμη μείωση της παγκόσμιας οικονομικής ισχύος των ΗΠΑ.


5 Απριλίου -"οι δασμοί του Τραμπ δεν θα γιάνουν την κακοφορμισμένη πληγή της ανθρωπότητας , όταν δουν ότι αποτυγχάνουν θα χτυπήσουν με μεγάλο πυροτέχνημα το Ιράν και μετά ...ποιος είδε τον Παναγή;" 


6 Απριλίου - ανακοινώθηκε χρονοδιάγραμμα - σε 90 μέρες το ανώτερο πρέπει να πέσει το καθεστώς του ΙΡΑΝ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΑΣΧΑ ανάμεσα σε τζιχαντιστές γίνεται; και όμως πρέπει να γίνει προς Δόξα του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ

  στις 10/04/2025

Αγαπητοί μας αδελφοί και δωρητές, υποστηρικτές του έργου μας της Ιεραποστολής καλημέρα σας! Καλημέρα με υγεία! Ερχόμαστε κοντά σας, ζητώντας τις προσευχές σας και τη βοήθειά σας για αυτή την περίοδο του Πάσχα, για τους συνανθρώπους μας στην Ιερά μας Επισκοπή Γκόμας και Μεγάλου Κίβου, που βρίσκονται σε πόλεμο και υπό σκληρή κατοχή των ανταρτών της Μ23, εδώ και τρείς μήνες. Βοηθήστε μας για τις ανάγκες του Πάσχα! Ό, τι μας στέλνετε στους λογαριασμούς μας της Επισκοπής ή στον Σύλλογό μας «Φίλοι Ιεραποστολικού έργου πατρός Τιμόθεου Ntumba στο Ανατολικό Κονγκό», το λαμβάνουμε, φτάνει στον προορισμό του και πιάνει τόπο. Τίποτε δεν χάνεται. Δυστυχώς στην Ιερά μας Επισκοπή και συγκεκριμένα στην Γκόμα, το Μπουκάβου και στα περίχωρα, τίποτα δεν έχει αλλάξει επί τόπου. Ολόκληρες γειτονιές δεν μπορούν πλέον να κλείνουν μάτι τη νύχτα εξαιτίας των πυροβολισμών και των φρικαλεοτήτων. Γίνονται αιφνιδιαστικές νυχτερινής σωματικές βίες στους πολίτες και δολοφονίες που πραγματοποιούν οι αντάρτες. Πολλοί άνθρωποι που πιάστηκαν όμηροι από αντάρτες, τους αφήνουν να λιμοκτονούν για μέρες πριν τους σκοτώσουν στα πιο απομακρυσμένα μέρη της πόλης. Ήδη αυτές τις μέρες, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των ανταρτών και ορισμένων αφρικανικών χωρών (Νότια Αφρική και Μαλάουι), οι στρατιώτες αυτών των χωρών που είχαν έρθει στην Γκόμα για να υποστηρίξουν το Κονγκό και που δεν κατάφεραν να διαφύγουν, όταν μπήκαν οι αντάρτες, θα φύγουν τώρα από την Γκόμα σε λίγες μέρες. Υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 4.000 οι ξένοι στρατιώτες που έχουν απομένει στην Γκόμα και έχουν αφοπλιστεί από τους αντάρτες. Αυτό αντανακλά τη σταθερή θέληση και αποφασιστικότητα των ανταρτών να μην εγκαταλείψουν γρήγορα τις περιοχές που ελέγχουν. Ενώ προηγουμένως οι Ρουμάνοι μισθοφόροι στρατιώτες έχουν ήδη εγκαταλείψει την Γκόμα μετά από μεγάλη ταπείνωση από την πλευρά των ανταρτών. Ο πληθυσμός είναι εγκαταλελειμμένος στα χέρια των εκτελεστών τους Οι νεαροί δένονται, βασανίζονται, υποβάλλονται σε ηλεκτρικές αλυσίδες και μετά σκοτώνονται. Κάθε μέρα, τουλάχιστον δέκα νέοι πέφτουν θύματα αυτής της βαρβαρότητας. Κάθε μέρα εξαφανίζουν νέα παιδιά των πόλεων Γκόμα, Μπουκάβου, και αναφέρονται αρκετές περιπτώσεις απαγωγών. Να δώσει όμως ο Θεός να γίνει κάτι γρήγορα και αποτελεσματικά. Δεν έχουμε στρατό, ούτε και το οπλοστάσιο που έχουν οι αντάρτες. Ο κόσμος σφάζεται συνεχώς! Ανάλογα με τις δυνατότητές μας, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας είναι στην πρώτη γραμμή, ασταμάτητα βοηθά, παρηγορεί, συμπαραστέκεται και στηρίζει αδιακρίτως όλους τους πονεμένους συνανθρώπους μας, όλους τους πιστούς μας και άλλους που πλήττονται από τον πόλεμο, που πεινάνε ή βρίσκονται στα νοσοκομεία. Τούτο διότι « Εκκλησία χωρίς Ιεραποστολή είναι Εκκλησία χωρίς αποστολή» ( Μακαριστού Αγίου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου Γιαννουλάτου). ‘Εχετέ μας στο πρόγραμμά σας τις ημέρες αυτές του Πάσχα, σας παρακαλούμε θερμώς! Έχετέ μας όλους στις προσευχές και στην σκέψη σας, « ὅτι πάντες ὑπάρχομεν, ἐν δεινοῖς» Καλό Πάσχα σε όλους και σε όλες! Καλή Ανάσταση ! † Ο Γκόμας και Μεγάλου Κίβου Τιμόθεος



Γκόμα 2025

Λαμβάνουμε τις βοήθειες που, είτε μέσω του Συλλόγου μας «Φίλοι Ιεραποστολικού έργου πατρός Τιμόθεου Ntumba στο Ανατολικό Κονγκό», είτε απευθείας, η αγάπη και η συμπόνοιά σας μας στέλνει στην εμπόλεμη Ιερά Επισκοπή Γκόμας και Μεγάλου Κίβου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Η αγάπη σας μας βεβαιώνει ότι δεν είμεθα εγκαταλειμμένοι στον δεινώς δοκιμαζόμενο τόπο μας, όπου ο ασταμάτητος ήχος των όπλων γεμίζει φόβο και αβεβαιότητα τις ψυχές των εδώ αδελφών μας. Σας ευχαριστούμε όλοι μας για τη συμβολή σας και τη σημαντική υποστήριξή σας στον άπορο και κατεστραμμένο από τον πόλεμο πληθυσμό μας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η κατάσταση επί τόπου παραμένει η ίδια και αμετάβλητη με παντού την παρουσία των ανήλεων ανταρτών. Αποφασίσαμε να συναντιόμαστε αραιά με όσους από τους χριστιανούς μας μπορούν και είναι κάπως κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Γκόμας για σύντομες τελετές, και μετά τις Συνάξεις αυτές να φεύγει ο κόσμος γρήγορα. Ο σκοπός είναι να πάρουμε κάποια πνευματική δύναμη στα άδικα δεινά αυτά που υφιστάμεθα. Οι λειτουργικές Συνάξεις ανάλογα με την ημέρα, με το πως ξυπνήσαμε, θα γίνουν χωρίς να δώσουμε επίσημα το πρόγραμμα λατρείας και χωρίς κωδωνοκρουσίες. Είναι τολμηρή αυτή η απόφαση, διότι οι αντάρτες σκοτώνουν αδιακρίτως, παντού. Καθημερινά, τα πτώματα των σκοτωμένων συνανθρώπων μας βρίσκονται στους δρόμους, ιδιαίτερα των νεαρών ανθρώπων (αγόρια και κορίτσια). Ο πληθυσμός αποδεκατίζεται. Οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, άλλοι πεθαίνουν από χολέρα και από άλλες μεταδοτικές ασθένειες. Εδώ και πάνω από 2 μήνες, το αεροδρόμιο και τα σύνορα είναι κλειστά από και προς τις περιοχές της Ιεράς Επισκοπής μας που ελέγχουν οι αντάρτες, δηλαδή Γκόμα, και τα περίχωρα, Μπουκάβου και τα γύρω χωριά, Καμανιόλα, και Ουαλικάλε .



Οι αντάρτες της Μ23 σκοτώνουν τους πολίτες και μετά τους ρίχνουν τη νύκτα σε διάφορους δρόμους των συνοικιών. Όταν τυγχάνει οι αντάρτες να μιλούν για εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός, δεν είναι παύση του πολέμου, ούτε παύση των εχθροπραξιών, αλλά μάλλον μια ευκαιρία να αναδιοργανωθούν για να συνεχίσουν να κατακτούν νέα εδάφη της χώρας. Δεν έχει μείνει τίποτα στην πόλη μας, έχουν λεηλατήσει, έχουν πάρει τα οχήματα των πολιτών, από τα νοσοκομεία έχουν πάρει μέχρι και ασθενοφόρα και ψυγεία από νεκροτομεία, και τα πήγανε στην Ρουάντα!! Άνθρωποι σκοτώνονται και θάβονται μερικές φορές σε ομαδικούς τάφους, άλλοι θάβονται ακόμη και ζωντανοί!! Η τοπική μας Εκκλησία με τις λίγες δυνάμεις της είναι δίπλα στους πολίτες και τους ορθόδοξους πιστούς, όσο το δυνατόν περισσότερο. Ευθυνοφόρα και ηρωικά πήραμε την απόφαση να συγκεντρωθούμε και σήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με όσους από τους πιστούς μας κατοικούν δίπλα στον Ναό του Αγίου Νεκταρίου, σε σπίτια δικά τους ή σε αυτά που νοικιάζει γ ’αυτούς η Εκκλησία μας για την ασφάλειά τους. Προσευχηθείτε για μας. Στηρίξετε μας εμπράκτως! Μην μας εγκαταλείψετε. Και πάλι χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους!
† Ο Γκόμας και Μεγάλου Κίβου Τιμόθεος

ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Οι Λογαριασμοί της Ιεράς Επισκοπής Γκόμας και Μεγάλου Κίβου στο Κονγκό είναι: 1) Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI. 2) Όνομα Λογαριασμού: EGLISE ORTHODOXE-IERA EPISKOPI GOMAS. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Το IBAN: CD4805100051720112169700197. Επωνυμία της τράπεζας: RAWBANK. Swift (BIC): RAWBCDKI. 3) Όνομα Λογαριασμού: EGLISE ORTHODOXE-IERA EPISKOPI GOMAS. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Το IBAN: 00011050288200180113301. Επωνυμία της τράπεζας: EQUITY BCDC. Swift (BIC): BCDCCDKI. Μπορείτε να προσφέρετε τις δωρεές σας επίσης και μέσω των κάτωθι λογαριασμών του Συλλόγου μας στην Ελλάδα «Φίλοι Ιεραποστολικού Έργου π. Τιμοθέου Ntumba στο Κονγκό». 1) Εθνική Τράπεζα. Swift-Bic Τράπεζας: ETHNGRAA. Το ΙΒΑΝ είναι: GR4801101340000013400564996. 2) Τράπεζα Πειραιώς. Swift-Bic Τράπεζας : PIRBGRAA. Το ΙΒΑΝ του λογαριασμού της Πειραιώς είναι: GR2701720980005098107308162. 3) Alpha Bank. Swift-Bic Τράπεζας: CRBAGRAA Το IBAN είναι: GR4501401620162002002015349 Όνομα Λογαριασμού: ΦΙΛΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗ ΜΠΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ. Γράψετε ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμό σας για να ξέρουμε ότι είναι από σας για να σας ενημερώσουμε ότι τα λάβαμε. Επίσης γράψετε ότι τα στέλνετε για την Ιεραποστολή στην Ι. Επισκοπή Γκόμας ( Ανατολικό Κονγκό). Η Σελίδα Face book του Συλλόγου μας είναι: Φίλοι Ιεραποστολικού έργου π. Τιμοθέου Ntumba. Ο Σύνδεσμος της σελίδας είναι:
https://m.facebook.com/108781591982729/ Υ. Γ. Στείλτε μας ένα email σας, ώστε ο Σύλλογός μας να σας αποστείλει απόδειξη για την δωρεά που καταθέσατε στο Σύλλογο για την Ιεραποστολή μας στην Ιερά Επισκοπή Γκόμας και Μεγάλου Κίβου. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ είναι να στείλετε μέσω των κάτωθι υπηρεσιών που υπάρχουν στον τόπο μας: Western Union, Money Gram, Ria και Express Union ( WorldRemit). Να σας δώσουμε, αν είναι τα στοιχεία, αναλόγως με την υπηρεσία που θα χρησιμοποιείστε.


συνέβη εχθές - προτρέπει τον ληστή: "πάρε την εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ" της απαντά αυτός: "αν με βοηθήσει η Παναγία σου, θα έρθω χωρίς τη μάσκα, να σου συστηθώ και να σου ζητήσω συγγνώμη"

 


Για τις 3 ώρες που πέρασε στα χέρια τριών διαρρηκτών στο σπίτι τους στον Άλιμο το βράδυ της Δευτέρας μίλησε η σύζυγος του επιχειρηματία που έγινε στόχος.


Όπως εξήγησε «ήμασταν σε έναν βοηθητικό χώρο στο ισόγειο όταν ξαφνικά είδαμε από τη σκάλα που ήταν απέναντί μας να κατεβαίνουν δύο άτομα. Αρχικά νομίσαμε ότι ήταν πλάκα των παιδιών μας, αλλά είδαμε δύο άνδρες με όπλα».

«Ο ένας σημάδευε εμένα και ο άλλος τον σύζυγο. Ήρθαν καταπάνω και μας πήραν τα κινητά. Με
με σήκωσαν και με έβαλαν δίπλα στον σύζυγό μου, άνοιξαν το παράθυρο και μπήκε και ο τρίτος με ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ. Επέμεναν πάρα πολύ ότι έχουμε λίρες, τούβλα χρυσού και πάρα πολλά λεφτά. Όταν μπήκε ο τρίτος είπε "κλείσε το πατζούρι και αν δεν θέλετε φασαρίες πείτε μας πού είναι τα λεφτά» συνέχισε η γυναίκα που μίλησε στο MEGA.

Σύμφωνα με την ίδια οι διαρρήκτες διέλυσαν το σπίτι αναζητώντας κλοπιμαία: «Το θέμα είναι οτι δώσαμε όσα χρήματα είχαμε στις τσάντες μας, δεν είχαμε ρευστό. Τους έδειξα τον χώρο που είχα κοσμήματα και αυτοί γελούσαν λέγοντας ότι θέλουμε τα πολλά. Όσο εμείς τους λέγαμε ότι δεν έχουμε αυτά που ήθελαν, τόσο τα έσπαγαν. Έχουμε χρηματοκιβώτιο αλλα για καλή μου τύχη δεν είχαμε τίποτα μέσα και ήταν επάνω το κλειδί».




Οι απειλές και η προσευχή στην Παναγία

Την πρώτη ώρα οι διαρρήκτες έσπαγαν και φώναζαν λέγοντας «τώρα θα δείτε. Αυτός που μας φυλούσε δεν μιλούσε άσχημα, ο άλλος μιλούσε πολύ άσχημα στον σύζυγο, τον απειλούσε "θα σου κόψουμε τα τέσσερα δάχτυλα, τώρα έρχεται η ώρα σου". Μιλούσαν ελληνικά αλλά με σπαστή προφορά».

«Εγώ σκεφτόμουν ότι έτσι και γίνει κανά αστείο και πειράξουν τον σύζυγο θα πάθω τίποτα. Έκανα συνεχώς προσευχή μέσα μου, ήταν και το καντήλι αναμένο. Προσευχόμουν στην Παναγία. Μετά από μια ώρα μου πέρασε από το μυαλό ότι δεν θα βγούμε ζωντανοί και μου πέρασε από το μυαλό "Παναγία μου αν είναι να φύγουμε, να γίνει μια και έξω, να μην περάσουμε βασανιστήρια" αλλά μέσα από αυτό πήρα θάρρος» συνέχισε την περιγραφή της η σύζυγος του επιχειρηματία στον Άλιμο.

Η εικόνα που υποσχέθηκε σε έναν διαρρήκτη
«Αυτοί μου έλεγαν "είμαστε φτωχοί και εσείς πλούσιοι" και εγώ τους έλεγα "δεν είμαστε πλούσιοι, σου είπαν ψέματα, δεν είναι αυτό που βλέπεις". Όταν μου είπε κάποια στιγμή "ξέρεις τι έχω περάσει εγώ, πείνα", επειδή θέλω να βλέπω την καλή πλευρά συγκινήθηκα και θυμήθηκα ότι σε μια τσάντα είχα ένα κομποσκοίνι που μου είχε δώσει ένας Αγιορείτης. Πήρα το θάρρος και του είπα "πιστεύω κατά βάθος ότι είσαι καλός άνθρωπος και θέλω μια χάρη. Στην τσάντα εκεί έχω κάτι πολύτιμο για μένα και για σας άχρηστο". Ευτυχώς το είχα δεμένο το κομποσκοίνι από το χερούλι. Του έκανε εντύπωση. Όταν έφτασα κάπου στη μέση και προσευχόμουν και γι αυτόν του είπα "αν με ρωτάς τι κάνω προσεύχομαι για σένα να σε βοηθήσει η παναγία να ξεπεράσεις τα εμπόδια της ζωής σου για να κάνεις μια πιο όμορφη ζωή". Του είπα "να ξέρεις όταν φύγεις θα σου δώσω μια εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας"» συνέχισε την περιγραφή της η γυναίκα.

Όπως είπε «μετά από αυτό άρχισε να χαλαρώνει. Ο άλλος πήγε να σπάσει ένα συρτάρι και του φώναξε "ε, δεν σπάμε, δεν σπάμε". Του είπα τότε "ξέρω ότι κατα βάθος είσαι καλό παιδί, κι εμεις το χρωστάμε το σπίτι". Κάποια στιγμή του ζήτησα το πιεσόμετρο, του έφερα το νερό και κάποαι στιγμή είπα στον συζυγό μου "θα έρθει και το παιδί". Με ρώτησε ποιος θα έρθει, του είπα το παιδί μου από τη δουλειά και αποφάσισαν να φύγουν».


«Εκείνη την ώρα του λέω σου υποσχέθηκα κάτι, σου χρωστάω κάτι. Έβγαλα την εικόνα και του την έβαλα στο στήθος του. Με ρώτησε "να την πάρω", του απάντησα "στη χαρίζω" και εκεί είπα ότι έγινε θαύμα γιατί γύρισε και μου λέει σου υπόσχομαι ότι "αν με βοηθήσει η Παναγία σου, θα έρθω χωρίς τη μάσκα, να σου συστηθώ και να σου ζητήσω συγγνώμη"» κατέληξε στην περιγραφή της η σύζυγος του επιχειρηματία για όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στον Άλιμο