Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

ξεκίνησαν "ανωμαλίες" στην τουρκία, ήταν αυτό που φοβόταν ο σουλτάνος

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ...

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, αλλά και την σχετική δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 14 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της τουρκικής πρωτεύουσας.

Νεκροί είναι και οι δύο από τους τρεις τρομοκράτες.

Οι τρομοκράτες έφτασαν στην είσοδο της ακαδημίας της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας με ταξί, το οποίο στη συνέχεια ανατίναξαν, για να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό και εισέβαλαν στην υποδομή, πυροβολώντας και σκοτώνοντας. Στις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας εργάζονται περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι σε διάφορα πόστα. Εκατοντάδες από τους εργαζόμενους που άκουσαν την έκρηξη και τις ανταλλαγές πυροβολισμών έσπευσαν να βρουν καταφύγιο και κλειδώθηκαν σε αίθουσες και χώρους διδασκαλίας.



Άγκυρα: Επίθεση στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία ΤΑΙ – Αναφορές για νεκρούς και ομήρους 

Καταφθάνουν συνεχώς αστυνομικές μονάδες

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι πρώτες εικόνες των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης που έλαβε χώρα σήμερα (23/10) στην περιοχή της Άγκυρας κοντά σε εγκαταστάσεις της αεροδιαστημικής βιομηχανίας TUSAS.

ΠΗΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Σύμφωνα με το CNN Turk, η τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς δύο τρομοκράτες παραμένουν στις εγκαταστάσεις ενώ φωτογραφίες δείχνουν ότι παραμένουν οι όμηροι.



Έκρηξη στο συγκρότημα της αμυντικής βιομηχανίας Turkish Aerospace (TUSAS) στην Άγκυρα. Μια σειρά από εκρήξεις και πυροβολισμούς ακούστηκαν κατά τη διάρκεια ζωντανών εικόνων που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων IHA.

Η έκρηξη έπληξε την πύλη των κεντρικών γραφείων της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAS) κοντά στην Άγκυρα, προκαλώντας πολλά θύματα. Οι τουρκικές αρχές την χαρακτήρισαν ως τρομοκρατική ενέργεια.





Η τουρκική τηλεόραση HaberTurk δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι βρήκαν καταφύγιο στο χώρο του εργοστασίου.

ΠΗΓΗ


Έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας, αναφορές για δύο νεκρούς -Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση και αναφέρεται σε «μάρτυρες» και τραυματίες.


Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον δύο άτομα, χωρίς, ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές να επιβεβαιώνονται επίσημα, για την ώρα.

ΠΗΓΗ