Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

λίγες ώρες πριν που γράψαμε ότι κάτι ανησυχητικό συμβαίνει στην Μέση Ανατολή, το Ισραήλ κτύπησε το Ιράν για την " τιμή των όπλων" στα μαλακά.

Αυτό προβληματίζει τους διεθνείς αναλυτές  γιατί προς το παρόν δεν χτυπήθηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις ( (ευτυχώς)  και το αίσθημα ότι κάτι θα γίνει αιφνιδιαστικά κορυφώνεται , ίσως λίγο πριν ή μετά τις εκλογές των ΗΠΑ σε λίγα 24ωρα .

BBC : Ωστόσο, η δυναμική των διαδοχικών επιθέσεων και αντιποίνων δημιουργεί ανησυχίες, καθώς οι χώρες πιστεύουν ότι μια μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί αδυναμία από την πλευρά του Ιράν. Αυτή η αλυσιδωτή κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ένταση και να πυροδοτήσει ευρύτερη σύγκρουση.

Αυτή τη στιγμή, το Ισραήλ προχωρά και σε μια μεγάλη επιθετική εκστρατεία στον βόρειο τομέα της Γάζας, με τη διεθνή κοινότητα να εκφράζει έντονη ανησυχία

«Συγκρατημένη» χαρακτηρίζει την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επιχειρεί να εξηγήσει τη σημασία και τον αντίκτυπο στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η επίθεση ήταν πιο συγκρατημένη απ’ ότι πολλοί περίμεναν και αυτό μπορεί να συνδράμει στις διπλωματικές προσπάθειες για την επιστροφή των ομήρων και τον περιορισμό των μαχών τόσο στον Λίβανο όσο και στη Γάζα.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑΣ .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς ...
Τα είχαμε επισημάνει από την Παραμονή του Αγίου Δημητρίου 
Πληροφορίες από το https://www.iefimerida.gr/