Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

ΗΛΘΕ ΤΟ ΧΑΟΣ

 


ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΩΡΑ  ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΥΝΑΣΕΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ 

ΟΜΩΣ ΔΙΝΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΜΑΖΙ  ΟΙ ΗΠΑ ΣΕ ΑΥΤΟ 

ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ 

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ 

ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΒΑΛΛΙΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ  


«Διαρροή» από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Οι Φρουροί της Επανάστασης ισχυρίζονται πως έχουν χτυπήσει τρεις στρατιωτικές βάσεις γύρω από το Τελ Αβίβ

Χαμάς: Το Ιράν πήρε εκδίκηση

Η Χαμάς εξήρε την εκτόξευση ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ την Τρίτη, λέγοντας ότι εκδικήθηκαν τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και του Αμπάς Νιλφορουσάν, ανώτερου διοικητή του πανίσχυρου Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν. «Επιβεβαιώνουμε ότι αυτή η έντιμη ιρανική απάντηση είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς τον σιωνιστικό εχθρό και τη φασιστική κυβέρνησή του, στο δρόμο για την αποτροπή τους και τον περιορισμό της τρομοκρατίας τους, καθώς τα εγκλήματά τους, η αλαζονεία τους και οι παραβιάσεις των διεθνών νόμων και των ανθρωπιστικών κανόνων έχουν ξεπεράσει κάθε όριο» ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

Μήνυμα Χαμενεΐ

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ σε μήνυμά του αναφέρει: «Με τη βοήθεια του Θεού, τα χτυπήματα του μετώπου της εξέγερσης θα γίνουν ισχυρότερα και πιο οδυνηρά στο φθαρμένο και σάπιο σώμα του σιωνιστικού καθεστώτος».

Το μήνυμα αναρτήθηκε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του χτυπήματος της Τεχεράνης ενάντια στο Ισραήλ και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 «Μήνυμα» από τον Χαμενεΐ και με γραφικά

Ο Αλί Χαμενεΐ, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, δεν αρκέστηκε στις δηλώσεις, αλλά σχολίασε την επίθεση με ρητά από το Κοράνι και με ένα γραφικό που λέει σαφέστατα ότι η Τεχεράνη έχει πολλούς πυραύλους ακόμη στις (υπόγειες) αποθήκες της.