Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΩΤΗ φορά στα χρονικά τέτοια ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ στην Μέση Ανατολή με εκατοντάδες θύματα

 

Πάλι η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - τώρα τα πράγματα γίνονται χειρότερα 

φωτο ΠΗΓΗ
Η Χεζμπολάχ κατηγόρησε το Ισραήλ -σε νέα ανακοίνωσή της- ότι είναι «εξ ολοκλήρου υπεύθυνο» για τις ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών μελών της οργάνωσης στον Λίβανο, που άφησε πίσω τουλάχιστον 9 νεκρούς και σχεδόν 2.800 τραυματίες.


Το λιβανέζικο κίνημα διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ «θα λάβει δίκαιη τιμωρία» μετά από «αυτή την εγκληματική επίθεση». ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Δεκάδες μέλη της Χεζμπολάχ (μεταξύ τους και υγειονομικοί υπάλληλοι) τραυματίστηκαν σοβαρά στο περιστατικό, ανέφεραν πηγές ασφαλείας στο Reuters, ενώ δημοσιογράφος του πρακτορείου στη Βηρυτό είδε τουλάχιστον 10 μέλη της οργάνωσης να αιμορραγούν. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές από το Ιράν, στους τραυματίες περιλαμβάνεται και ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στον Λίβανο.

Παρόμοιες εκρήξεις με αρκετούς τραυματίες σημειώθηκαν - μετά το αρχψικό περιστατικό στη Βηρυτό - και σε άλλες περιοχές στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που επικαλείται το Reuters και αραβικά μέσα ενημέρωσης. Τόσο το Al-Arabiya όσο και το Al-Jazeera, ανέφεραν πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο Όρος του Λιβάνου και στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ κατοικοι ανέφεραν πως κράτησαν περίπου μισή ώρα.