Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

δύο δημοσιεύματα λύνουν την εξίσωση: "μπάτε σκύλοι και αλέστε και αλεστικά μην δώσετε"


Βουλγαρία: Ειδική επιχείρηση στη Βάρνα- Ανακαλύφθηκαν εργαστήρια ναρκωτικών και χασισοχώραφα

Μια μεγάλης κλίμακας εξειδικευμένη επιχείρηση εναντίον παραγωγών και διανομέων ναρκωτικών βρίσκεται σε εξέλιξη κατά μήκος της ακτής της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε το BNR.

Η δράση διεξάγεται από την Κεντρική Διεύθυνση «Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος» και την Εισαγγελία. Αρκετά άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Γίνονται έρευνες σε διάφορες διευθύνσεις.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, χωράφια κάνναβης και πολλά εργαστήρια ναρκωτικών ανακαλύφθηκαν στην πόλη της Βάρνας και των γειτονικών περιοχών.
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/

Βούλγαρος δημοσιογράφος: Οι επενδυτές σε Καβάλα, Θάσο και Χαλκιδική είναι Βούλγαροι από σκιώδεις ομάδες!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βούλγαρου δημοσιογράφου σε βουλγάρικο τηλεοπτικό δίκτυο, «εγκληματικές ομάδες και από τις δύο χώρες κατέχουν θέσεις-κλειδιά στον τοπικό τουρισμό, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στους χιλιάδες Βούλγαρους που παραδοσιακά επιλέγουν τον γείτονά μας για τις διακοπές τους.
Ο Μπέλτσεφ τόνισε ότι αν και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια φαίνεται να ανήκουν σε Έλληνες πολίτες, οι πραγματικοί επενδυτές είναι συχνά σκιώδεις φιγούρες που συνδέονται με βουλγαρικές εγκληματικές ομάδες από τη «Μεταβατική περίοδο».

«Οι εγκληματικές οργανώσεις χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους για τον έλεγχο του τουριστικού τομέα. Από πλασματικές επενδύσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια μέχρι το ξέπλυμα χρήματος και τον εκβιασμό τοπικών επιχειρήσεων, αυτές οι πρακτικές εξαπλώνονται γρήγορα και συστηματικά. Η Βόρεια Ελλάδα, με τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της όπως η Χαλκιδική, γίνεται πρόσφορο έδαφος για εγκληματικά σχήματα», αναφέρθηκε στην εκπομπή.
Περισσότερα https://www.kavalapost.gr/