Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ το σύστημα - ΗΡΕΜΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

 

ΠΗΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Αμοργός Αγία Άννα ...

διαβάζουμε: 

Αυτοκτονία - Η Wall Street πιέζει τη Fed να τυπώσει δολάρια για να διατηρήσει τη φούσκα στις μετοχές και να μην σκάσει το χρέος

 οι αυξανόμενοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι έχουν δημιουργήσει μια δυσχερή κατάσταση στις αλυσίδες εφοδιασμού η οποία είναι ευάλωτη σε αιφνίδια γεγονότα (όπως η παρουσία των Houthi στη θάλασσα του Αden που έχει πολλαπλασιάσει το κόστος των ναύλων) αλλά και επέτεινε τις δυσκολίες μονιμοποιώντας πλέον τις πληθωριστικές πιέσεις (από τα ενεργειακά αγαθά έως τα τρόφιμα).
Εν όψει των παραπάνω, η Wall Street καλεί την Federal Reserve να τυπώσει δολάρια για να συνεχιστεί η κούρσα στις μετοχές αλλά και να επωφεληθούν από τα κέρδη στην αγορά χρέους.
Καθίσταται σαφές ότι προκειμένου να αποσπάσουν κερδοσκοπικά κέρδη π.χ. από τις Big Tech καλούν την κεντρική τράπεζα να τυπώσει δολάρια και να συνεχίσει τη νομισματοποίηση του χρέους.

Η υπερπροσφορά δολαρίων

Ποιο είναι το colpo grosso με την νομισματοποίηση του χρέους
Aπό το 2009, η προσφορά χρήματος (δείκτηςTMS) έχει πλέον αυξηθεί περισσότερο από 185% - δηλαδή οι μηχανές που τυπώνουν δολάρια έχουν πάρει φωτία...
Ο δείκτης Μ2 έχει αυξηθεί κατά 145% την ίδια περίοδο
Από την τρέχουσα προσφορά χρήματος των 18,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, 4,6 τρισεκατομμύρια δολάρια—ή το 24% — έχουν δημιουργηθεί από τον Ιανουάριο του 2020.
Από το 2009, έχουν τυπωθεί περισσότερα από 12 τρισεκατομμύρια δολάρια της τρέχουσας προσφοράς χρήματος.
Με άλλα λόγια, σχεδόν τα 2/3 της συνολικής υπάρχουσας προσφοράς χρήματος έχουν δημιουργηθεί μόλις τα τελευταία δεκατρία χρόνια. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ 
Είδαμε και σήμερα τον ήλιο. Είμαστε και σήμερα στη ζωή. Δόξα Σοι ο Θεός! Σηκωθήκαμε από τον ύπνο, έχουμε τον αέρα, τον ήλιο, τ' αγαθά του Θεού! Παρατείνεται και σήμερα η ζωή μας. Κάτι να κερδίσουμε πριν σχολάσει το πανηγύρι, κάτι να ψωνίσουμε, κάτι να προσθέσουμε στον πλούτο της ψυχής μας. Και τί άλλο; Τη Βασιλεία του Θεού που βιάζεται. Όλα τ' άλλα θα λογιστούν φθαρτά και πρόσκαιρα.
Όσιος Παναής Χατζηϊωνάς από τη Λύση της Κύπρου.
ΠΗΓΗ Γιώργος Βς ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ