Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές την Κυριακή του Τυφλού , αναμένοντας το ΘΑΥΜΑ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 
Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας
"Ταῦτα εἰπὼν ἔπτυσε χαμαὶ καὶ ἐποίησε πηλὸν ἐκ τοῦ πτύσματος, καὶ ἐπέχρισε τὸν πηλὸν ἐπὶ τοὺς ὀφθαλμοὺς τοῦ τυφλοῦ καὶ εἶπεν αὐτῷ· ὕπαγε νίψαι εἰς τὴν κολυμβήθραν τοῦ Σιλωάμ, ὃ ἑρμηνεύεται ἀπεσταλμένος. Ἀπῆλθεν οὖν καὶ ἐνίψατο, καὶ ἦλθε βλέπων."
Το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής του Τυφλού
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (Ιωάν. θ΄ 1-38)

Εξ αρχής ο Άγιος Τριαδικός Θεός δημιουργεί δια του πηλού νέον Οφθαλμό στον Τυφλό της Ευαγγελικής Περικοπής , όπως τότε που έπλασε ολόκληρον άνθρωπον , τον Αδάμ και την Εύα.
Σήμερα πόσα μάτια πρέπει να ξαναδημιουργηθούν εξ αρχής , πόσες οφθαλμικές κόγχες πρέπει να γεμίσουν με ΦΩΣ ;
Υπάρχει όμως μια διαφορά , ο τυφλός της Ευαγγελικής περικοπής ήταν εκ γενετής τυφλός , ενώ εμείς καταστήκαμε στην πορεία του βίου .
Ποια ασθένεια μας οδήγησε στην ολική πνευματική τύφλωση ;
Η Αποστασία μας από το ΘΕΙΟ και η αναφανδόν συμπόρευση μας με τα κελεύσματα της αμαρτίας , της ανομίας , της ασέβειας , της αίρεσης , της μαγείας , της διαστροφής και της αναισχυντίας , μας έκαναν σκληρόκαρδους κακούς και συνάμα τυφλούς .
Έτσι θα πάμε να επιλέξουμε δια της ψήφου μας την πορεία μας προς άραγε πού;
Η Ευρώπη έγινε σκοτάδι και ζητάει να την ψηφίσουν οι άνθρωποι της ,έτσι όπως τους έκανε και την κάνανε .
Η συγκυρία της Κυριακής των Ευρωεκλογών με την  χρονική ταύτιση της με την Κυριακή του Τυφλού έχει μεγάλο πνευματικό βάθος ανάλυσης και είναι Σημείο Μέγα ..είναι από αυτά τα Σημεία που δεν  τα δίνουμε σημασία και προχωράμε πιο κάτω στην σκάλα της πνευματικής  απώλειας.
Στο βάθος αυτών των Σημείων βρίσκεται η ανάγκη να γίνει ένα μεγάλο ΘΑΥΜΑ γιατί ανθρώπινως δεν γίνεται τίποτε , καθότι οι άνθρωποι χρεοκόπησαν σε όλα και μόνο Οργή προκαλούν προς τον Άγιο Θεό και μεταξύ τους .
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας