Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

ΕΞΕΛΙΞΗ - η Ρωσία βιάζεται και ετοιμάζεται για την κατάληψη του Κιέβου όπως το 2022

Ανοίγουν μέτωπο μέσω Λευκορωσίας μεταφέροντας στρατιωτικές δυνάμεις σε αυτήν .
Σαν να ζούμε πάλι την επανάληψη του 2022, όταν ρωσικές φάλαγγες κύκλωσαν το Κίεβο και ήδη ενεργούσαν στα περίχωρα του έχοντας καταλάβει το αεροδρόμιο του Borispol    με ειδικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις .
Η κατάληξη τότε της επιχείρησης ήταν άνευ ουσίας ,γιατί οι Ρώσοι οπισθοχώρησαν λαμβάνοντας υποσχέσεις από τους Ουκρανούς, ότι θα λυθούν όλα μέσω διπλωματικής οδού .
Τότε ο Ζελένσκι με τους Δυτικούς συμβούλους του κορόιδεψαν τον Πούτιν , τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και πιο άγρια .
Ενόψει αυτών των εξελίξεων που διακινδυνεύει το Κίεβο πάλι, μπορεί να ανοίξουν οι Δυτικοί άλλα μέτωπα στην Ρωσία για να την αποπροσανατολίσουν.
Τέτοια μέτωπα είναι τα Βαλκάνια , το Αιγαίο , ο Περσικός Κόλπος .
Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Σχετικά - Η Μάχη του Κιέβου ήταν μέρος της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με σκοπό τον έλεγχο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Η εισβολή των ρωσικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε ταχύτατα το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου 2022 από τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία, με σκοπό την περικύκλωση του Κιέβου. Αρχικά, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν βασικές περιοχές στα βόρεια και δυτικά του Κιέβου, οδηγώντας σε διεθνείς εικασίες για την επικείμενη πτώση της πόλης. Οι Ρώσοι άρχισαν να αποχωρούν στις 29 Μαρτίου. Στις 2 Απριλίου, οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι το Κίεβο και η γύρω επαρχία ήταν και πάλι υπό ουκρανικό έλεγχο.