Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

"κινδύνευε" και η Ελλάδα από ένα τέτοιο δημοψήφισμα για αυτό και οι φωστήρες μας απάλλαξαν από τον κόπο;

ΙΡΛΑΝΔΙΑ θέλει τον  Μεσαίωνα , δεν φρόντισε να "μοιάσει" την Ελλάδα ; τελικά τι συμβαίνει στο κόσμο, όταν τα άκρα προτιμούνται για να φτιάξουν ένα δήθεν  ή ένα διεφθαρμένο πολιτισμό ;
Διαβάζουμε :
Οι συμμετέχοντες σε δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) στην Ιρλανδία ψήφισαν στη μεγάλη πλειοψηφία τους κατά αλλαγών στο Σύνταγμα της χώρας που θα εκσυγχρόνιζαν αναφορές στην οικογένεια και τον ρόλο της γυναίκας.

Ειδικότερα, στην πρώτη ερώτηση που τέθηκε στους Ιρλανδούς και αφορούσε τη διεύρυνση του ορισμού της οικογένειας, ώστε να συμπεριλάβει επίσης τις «σχέσεις με διάρκεια», όπως τα ζευγάρια που συζούν εκτός γάμου, και τα παιδιά τους, το 67,7% των συμμετεχόντων ψήφισε «όχι». Ακόμα υψηλότερο ήταν όμως το ποσοστό που απέρριψε τη δεύτερη πρόταση του δημοψηφίσματος, η οποία αφορούσε την απάλειψη μιας ξεπερασμένης αναφοράς στο ρόλο των γυναικών στο σπίτι, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες έχουν το καθήκον να φροντίζουν τα άλλα πρόσωπα που βρίσκονται κάτω από τη στέγη τους. Το 73,9% των συμμετεχόντων είπαν «όχι» σε αυτήν την αλλαγή, σπάζοντας το ρεκόρ αρνητικών απαντήσεων σε δημοψήφισμα της χώρας.
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ