Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

η πατρίδα του η Αφρική χαίρεται γιατί θα τον δει από μαθητή της Αθωνιάδας στο Άγιο Όρος Αρχιερέα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Εμείς δεν θα συμπληρώσουμε τίποτε άλλο, μόνο τούτο ,ότι επί χρόνια "ταίζει και οικοδομεί " Χριστό στα πιο δύσκολα μέρη της Μαύρης Ηπείρου, δίνοντας Πνεύμα και Αίμα στον Ευαγγελισμό του Θείου Λόγου στους μικρούς αδελφούς ημών .
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Γκόμα, στις 11.03.2024
Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, υποστηριχτές του Έργου της τοπικής μας Εκκλησίας στη νεοσυσταθείσα Ιερά Επισκοπή Γκόμας, χαίρετε! Σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ για την ενίσχυση  σας στο Έργο μας της Ιεραποστολής στα πολύπαθα μέρη αυτά της Αφρικής. Σας ενημερώνω ότι, με την βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας μας, και με τις Πρεσβείες των Αγίων μας Νεκταρίου Αιγίνης του Πενταπόλεως και Παϊσίου του Αγιορείτου, των Εφόρων και Προστατών της Ιεράς μας Επισκοπής Γκόμας,  η εις Επίσκοπον Γκόμας χειροτονία μου θα πραγματοποιηθεί στην Κινσάσα, την Πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη μας Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’ στα τέλη του τρέχοντος μηνός Μαρτίου 2024. Ευχαριστώ ολοθύμως τον Μακαριώτατο Πατριάρχη μας που θέλησε και με τον τρόπο αυτό να τιμήσει την πατρίδα μου, το Κονγκό. Τον υπερευγνωμονώ για την μεγάλη Του πατρική αγάπη που δείχνει στην  ελαχιστότητά μου. Τα έτη Του είησαν πολλά και πάντοτε ευλογημένα !!
ΖΗΤΩ ΘΕΡΜΩΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ.
† Τιμόθεος Ntumba 
Εψηφισμένος Επίσκοπος Γκόμας