Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

για νέα ανθρωποθυσία πάμε τις επόμενες ώρες

Ραγδαίες εξελίξεις στη Γάζα: Ο Netanyahu διέταξε την εκκένωση της Rafah - Έτοιμος για αιματηρή επέμβαση ο στρατός του Ισραήλ.

Εκτιμάται ότι 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι - περισσότεροι από το ήμισυ του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας - έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη αφού πρώτα τράπηκαν σε φυγή από τις μάχες σε άλλα σημεία της Λωρίδας. 

Reuters: Η Αίγυπτος μεταφέρει εκτάκτως στρατό στη Rafah, στα σύνορα με το Ισραήλ
Από την αρχή του τρέχοντος πολέμου, η Αίγυπτος φοβάται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις μπορεί να εκδιώξουν τον πληθυσμό της Γάζας μαζικά στο Σινά.

Παλαιστίνιοι: Πρακτικά ανεφάρμοστο το σχέδιο εκκενωσης

Γιατί η επέμβαση του Ισραήλ στη Rafah θα μπορούσε να προκαλέσει μια αιματηρή σύγκρουση με την Αίγυπτο
Πρόσθεσε ότι εάν το Ισραήλ αρχίσει να βομβαρδίζει τη Rafah, ο παλαιστινιακό λαός δεν θα έχει πού να πάει εκτός από τα αιγυπτιακά σύνορα.

Mahmoud Abbas - Παλαιστινιακή Αρχή: Η επιχείρηση στη Rafah αποσκοπεί στον μαζικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων

Μήνυμα ΗΠΑ στο Ισραήλ: Δεν θα στηρίξουμε κανένα σχέδιο καταστροφής της Rafah

Borrell (ΕΕ): Ανησυχητικό το ισραηλινό σχέδιο επίθεσης στη Rafah - Θα επιδεινώσει μια ήδη οικτρή κατάσταση

Ο Jeremy Corbyn, ιστορικό στέλεχος της βρετανικής αριστεράς και πρώην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτό που αποκαλεί «συνενοχή» της βρετανικής κυβέρνησης στον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα
«Οι Παλαιστίνιοι διακινδύνευσαν τη ζωή και τα μέλη τους για να φτάσουν στη Rafah, την τελευταία καθορισμένη ασφαλή ζώνη στη Γάζα», τόνισε ο πρώην αρχηγός των Εργατικών σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Τώρα τους λένε να φύγουν. Πού πρέπει να πάνε; Δεν πρόκειται για "εκκένωση". Πρόκειται για εθνοκάθαρση – και η κυβέρνησή μας είναι συνένοχη, αφήνοντας το Ισραήλ να ενεργεί ατιμώρητα» καταλήγει ο Corbyn στην παρέμβασή του.
Με πληροφορίες από το https://www.bankingnews.gr/