Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

προς τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ και έρχονται ειδήσεις στην Επιφάνεια

" Ένα τριήμερο στην Κωνσταντινούπολη όπου θα βρεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανίων σε την πρώτη -και συμβολική- πολιτική κίνησή του για την νέα χρονιά.

Ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να αφιχθεί, πιθανότατα με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ, αύριο το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη, από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκεται για τις διακοπές των Χριστουγέννων, για να παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία το πρωί του Σαββάτου στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και ακολούθως την τελετή καθαγιασμού των υδάτων, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου στην ξύλινη εξέδρα, μπροστά στον Κεράτιο Κόλπο."
Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Ανανέωση -Χωρίς τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ θα πάει τελικά στο Φανάρι και στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να φτάσει αύριο Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, απευθείας από τις ΗΠΑ, ενώ ο Τάιλερ θα μεταβεί στην Αθήνα. Παρότι είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να παραβρίσκεται και ο Τάιλερ, τελικώς κρίθηκε σκόπιμο να μην συμβεί αυτό.
Περισσότερα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

"Το Άγιο Όρος θεωρεί ανεπιθύμητο τον Ελπιδοφόρο με επιστολή του στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο-ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!
Με μια απόφαση καταπέλτης -είναι χωρίς προηγούμενο – το Άγιο Όρος με ομόφωνη απόφαση όλων των Μονών, έστειλαν γράμμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος είναι ο κανονικός τους Επίσκοπος, διαμηνύοντας του με σεβαστικό τρόπο ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δεν είναι ευπρόσδεκτος να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Μοναστική Πολιτεία κατά το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. 

Οι Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των Ιερών Μονών εξηγούν τους λόγους, οι οποίοι ανάγονται στα διαμειφθέντα κατά την βάπτιση των τέκνων του εξ’ Αμερικής ομοφύλου ζεύγους "
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ