Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

να αφήσουμε τους Χούθι στην Υεμένη και να προσέξουμε τα χούγια της νέας εποχής;;


Φώτο ο Μέγας  Αντώνιος ΠΗΓΗ
Ένας Μεγάλος μέσα στην ανθρώπινη ιστορία μας δείχνει τον τρόπο δηλ. ότι όλα μπορεί ως  φαινομενικά και ως φαινόμενα να  αλλάζουν, αλλά μένουν ίδια στους αιώνες κατά τω  "Ἰησοῦς Χριστός χθές καί σήμερον ὁ αὐτός εἰς τούς αἰῶνας"
"Τόν ζηλωτήν Ἠλίαν τοῖς τρόποις μιμούμενος, τῷ Βαπτιστῇ εὐθείαις ταῖς τρίβοις ἑπόμενος..."
Σήμερα ...
Το πάνε το πράγμα εκεί που θέλουν με σκοπό να αναμορφώσουν την καθημερινότητα μας σε άλλες διαστάσεις που τους βολεύουν.  
Το θέατρο θέλει κομπάρσους και πρωταγωνιστές αλλά και "ανώμαλα σενάρια" ,ώστε να τα βλέπει ο ανθρωπάκος και να τρομάζει για το αύριο του .
Τα "ανώμαλα" θα γίνουν φυσιολογικά και τα δεύτερα θα μετατραπούν σε αφύσικα .
Επειδή αδελφοί μπήκαμε στην τελική ευθεία θα πρέπει εκτός από την ΠΙΣΤΗ να κρατήσουμε και το μυαλό , ώστε να μην το χάσουμε μέσα στις ειδήσεις και τις διαφημιζόμενες διαστροφές .
Πείτε μια κουβέντα στα παιδιά όχι για να τους κάνετε μάθημα ( πάνε αυτά τώρα ), αλλά για να τους δείξετε με την συμπεριφορά σας πως λειτουργεί το καθαρό μυαλό για να λαμβάνει γρήγορα σωστές αποφάσεις .
Δεν υπάρχει χρόνος για να λάβεις αποφάσεις ενόψει νεόφερτων καταστάσεων , πρέπει να λειτουργείς τάχιστα για να επιβιώσεις.  
ΚΑΛΗ ΑΝΩΘΕΝ ΔΥΝΑΜΗ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 

Διαβάζουμε :


WSJ: Η Shell αναστέλλει επ’ αόριστον όλες τις διελεύσεις από την Ερυθρά Θάλασσα
Δύο πετρελαϊκές εταιρείες, οι BP και QatarEnergy καθώς και ο κολοσσός των θαλάσσιων μεταφορών Maersk έχουν πάρει παρόμοιες αποφάσεις.
Χτύπημα από πύραυλο σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα - Νέος συναγερμός στην ελληνική ναυτιλία
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πλοίο, με την ονομασία Ζωγραφιά» έπλεε με σημαία Μάλτας, ενώ ανήκει στην ναυτιλιακή εταιρία Vulcanus Technical Maritime Enterprises με γραφεία στον Πειραιά.
Αν και έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, παραμένει αξιόπλοο και κατά συνέπεια συνεχίζει το δρομολόγιο του. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Τους μετατρέπει σε ζωντανούς-νεκρούς: Σπέρνει τον τρόμο το ναρκωτικό που περιέχει θραύσματα από ανθρώπινα οστά