Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

τι συμβαίνει; Η Ρωσία έπληξε αποθήκες πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία και αύξηση των σωματιδίων ουρανίου στον αέρα έχει εντοπιστεί μέχρι τη Νοτιοανατολική Αγγλία

ΤΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ - ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Η Ρωσία έπληξε αποθήκες πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία σύμφωνα με κορυφαίο επιστήμονα. 

Ο Δρ. Christopher Busby, φυσικοχημικός και επιστημονικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Κίνδυνο Ακτινοβολίας αναφέρει «Αύξηση των σωματιδίων ουρανίου στον αέρα μετά τις εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία έχει εντοπιστεί μέχρι τη Νοτιοανατολική Αγγλία».
Ενώ η ποσότητα των σωματιδίων ουρανίου που εισπνέουν οι πάσχοντες μπορεί να φαίνεται αμελητέα στην αρχή, ο Δρ Μπάσμπι σημειώνει ότι μια τέτοια έκθεση μπορεί να έχει σοβαρές επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία των προσβεβλημένων αλλά και των απογόνων τους.

«Τα επίπεδα στην Πολωνία, τη Γερμανία και οπουδήποτε μέχρι τα σωματίδια να φτάσουν στην Αγγλία, θα ήταν πολύ υψηλότερα», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι ο επιστήμονας μιλά για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν φέτος την Άνοιξη στο Khmelnitsky. Από τότε έχουν σημειωθεί τουλάχιστον άλλες δύο τρομακτικές εκρήξεις σε αποθήκες ουκρανικών όπλων και πυρομαχικών.
Περισσότερα