Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Λογιζόμαστε άνθρωποι ; "Ήμουν έγκυος εννέα μηνών κάτω από τα ερείπια. Είχα δέκα μέρες για να γεννήσω."

 Οι ηχογραφήσεις έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, ανέφερε η UNFPA.

Μια γυναίκα λέει ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της ενώ ήταν έγκυος και μια άλλη έχασε ένα παιδί στη μήτρα κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής. 

Η Γάζα φιλοξενεί 50.000 έγκυες γυναίκες και «περίπου 5.500 από αυτές τις γυναίκες πρόκειται να γεννήσουν τον επόμενο μήνα», σύμφωνα με έκθεση της 12ης Οκτωβρίου της UNFPA. «Αυτό ισοδυναμεί με 166 γεννήσεις την ημέρα, που πραγματοποιούνται με ανεπαρκή πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη ή ακόμη και σε καθαρό νερό».

«Ήμουν κάτω από τα ερείπια… Δεν μπορούσα να κουνηθώ… Ήμουν έγκυος εννέα μηνών. Είχα δέκα μέρες για να γεννήσω. Έκαναν σάρωση στο έμβρυο, βρήκαν ότι ο σφυγμός ήταν αδύναμος και έπρεπε να κάνουν επείγουσα καισαρική τομή»

«Είμαι δύο μηνών έγκυος και είχα αιμορραγία στο παρελθόν», είπε η 24χρονη Reham Rashad Bakr. «Υπάρχει μια θεραπεία που πρέπει να πάρω, αλλά δεν μπορώ να την πάρω», είπε στην ηχητική συνέντευξη. 

«Οι έγκυες γυναίκες όπως εγώ θα πρέπει να πίνουν γάλα και να τρώνε αυγά. Όλα τα αρτοποιεία έχουν βομβαρδιστεί. Δεν υπάρχει ψωμί, δεν υπάρχει νερό». 

Η Alaa Al Bayaa, μια 30χρονη έγκυος Παλαιστίνια, είπε ότι όταν πήγε στο γιατρό, της είπαν ότι το μωρό της πέθανε

«Ο γιατρός μου είπε ότι δεν υπάρχει σφυγμός, δεν υπάρχει ελπίδα», είπε. «Σημαίνει ότι το έμβρυό μου είναι νεκρό και πρέπει να αφαιρεθεί από τη μήτρα μου».  

ΠΗΓΗ

https://edition.cnn.com/middleeast/live-news/israel-hamas-war-gaza-news-11-03-23/index.html