Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

διαψεύδει η Τουρκία την τουρκία για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ .... θορυβήθηκαν από τα Ελληνικά δημοσιεύματα

Γιατί κάνουν εργασίες συντήρησης οι Τούρκοι μέσα στην Αγία Σοφία; ανάμεσα στις απαραίτητες εργασίες...
Για να ξηλώσουν ότι Χριστιανικό και Ορθόδοξο ψηφιδωτό;
Για να ψάξουν στις υπέργειες και υπόγειες στοές την ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΥΛΗ;
Γνωρίζουν ότι τελειώνει ο χρόνος και άρχισαν τα επικοινωνιακά παιχνίδια.
Τι έγινε πριν λίγο...
Ανακοίνωσαν :
"Πριν από ένα εικοσιτετράωρο (15/09), κυκλοφόρησαν πληροφορίες μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι η Αγία Σοφία, που λειτουργεί από το 2020 ως μουσουλμανικό τέμενος, πρόκειται να κλείσει για πενήντα χρόνια λόγω εργασιών συντήρησης.

Το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας διέψευσε σήμερα (16/09) τις φήμες, κάνοντας λόγο για «αναληθείς ισχυρισμούς» ΠΗΓΗ

Χθες όμως  η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τον έγκυρο ανταποκριτή της κ. Κωστίδη έλεγε :
" Αντικείμενο συζήτησης αποτελεί τις τελευταίες ώρες στην Κωνσταντινούπολη, η απόφαση για το κλείσιμο της Αγίας Σοφίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης, όπως ανακοίνωσε η Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής», Μανώλη Κωστίδη, η ανακοίνωση κάνει λόγο για εκκίνηση έργων συντήρησης, σεισμικής προστασίας και αποκατάστασης του ιστορικού χριστιανικού τόπου λατρείας που λειτουργεί ως τέμενος από το 2020.

Τα εν λόγω έργα, σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους, αναμένεται να διαρκέσουν πολλά χρόνια, ενδεχομένως και για «δύο γενιές» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η είδηση που δημοσιεύθηκε από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας." ΠΗΓΗ

Δηλ. η  Τουρκία σήμερα  μέσα σε λίγες ώρες διαψεύδει τον υπουργό της και τον εαυτό της και ρίχνει νερό στο κρασί της για να το κάνει ξύδι λέγοντας....
Η ΙΔΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ δηλ. ο ίδιος ο Ερντογάν ... σου λέει να δώσω τέτοια χαρά στους Έλληνες... ..από την άλλη όμως φόβος και τρόμος γιατί τώρα ξέρει ότι συνεχίζοντας να βεβηλώνει την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ έχει απέναντι του την ΠΑΝΑΓΙΑ .

Η σχετική ανακοίνωση – διάψευση της διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρει:
«Ο ισχυρισμός ότι η αποκατάσταση του τεμένους της Αγίας Σοφίας θα διαρκέσει 50 χρόνια και θα είναι κλειστό για λατρεία και επισκέψεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν είναι αληθής. Το 1ο στάδιο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2024 και το δεύτερο στάδιο σε 3 χρόνια. Το τέμενος της Αγίας Σοφίας θα είναι ανοιχτό για λατρεία και επισκέψεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».


Το συμπέρασμα είναι ότι κάποιοι θορυβήθηκαν από την απήχηση που είχε η είδηση αυτή στην Ελλάδα...
Απομένει να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστεί η η αλεπού στο επικοινωνιακό παιχνίδι;
Αν δεν κατεβάσουν τα σεντόνια από την Πλατυτέρα δεν θα έχουν καλό....
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ είναι ζωντανός οργανισμός και μιλάει, ήδη η Παναγία καλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας