Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Κάτι ανησυχητικό συμβαίνει στα Βαλκάνια κάτω από την μύτη μας. ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ετοιμάζουν τους Αλβανούς κατά της Σερβίας

ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ετοιμάζουν τους Αλβανούς κατά της Σερβίας

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα (Σερβική Δημοκρατία στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη) δημοσιεύει τις απόψεις του μέλους της Ρωσικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών, Αλεξάντερ Μπάρτος, για τη νέα κρίση στο Κοσσυφοπέδιο.

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ - (ο Ρώσος αυτός αναλυτής ξεχνάει τους τούρκους και πως επηρεάζουν τα Βαλκάνια, ίσως γιατί ο Πούτιν έχει λυκοφιλία με τον σουλτάνο. Σύντομα όμως θα το διαπιστώσουν εκεί στην Ρωσία - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας)


Συνεχίζουμε την ανάγνωση του άρθρου :
Σύμφωνα με αυτόν, «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με τη βοήθεια της KFOR, προετοιμάζουν τους Αλβανούς για έναν πόλεμο «με τα χέρια άλλων» εναντίον της Σερβίας και υποκινούν μια έγχρωμη επανάσταση στη χώρα».
«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ακολουθούν αυτή τη στιγμή μια πολιτική που στοχεύει στην προετοιμασία των Αλβανών ως δύναμης για πόλεμο αντιπροσώπων εναντίον της Σερβίας και στη διοργάνωση μιας έγχρωμης επανάστασης στη χώρα αυτή. Τελικά, αυτό προκάλεσε μια εντελώς δίκαιη διαμαρτυρία από τον σερβικό πληθυσμό στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και έφερε την κατάσταση εκεί στα πρόθυρα μιας στρατιωτικής σύγκρουσης» δήλωσε ο Μπάρτος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ