Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

"δεν τους φτάνει η γη πάνε να πολεμήσουν και στο διάστημα"

 από την ΟΥ(κ)ΡΑΝΙΑ στα Ουράνια 

έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός "θα έρθει μια μέρα που ο πονηρός θα στριφογυρίζει  με το κολοκύθι του" 

πληροφορίες από το  https://www.echedoros-a.gr και στον παρακάτω ενεργό σύνδεσμο 


Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Κωνσταντίν Βοροντσόφ  , δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να θεωρήσει τους δυτικούς εμπορικούς δορυφόρους ως νόμιμους στόχους της εάν χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν την Ουκρανία στον πόλεμο.

Όπως αναφέρει η ουκρανική «Ευρωπαϊκή Αλήθεια» , τη δήλωσή του επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Ο Βοροντσόφ  είναι αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος μη διάδοσης και ελέγχου των όπλων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η δήλωσή του έγινε στη συνεδρίαση της πρώτης επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Χαρακτήρισε τη χρήση των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών «επικίνδυνη τάση».

  «Στοιχεία της πολιτικής υποδομής στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής υποδομής,  (εμπλέκονται) σε ένοπλες συγκρούσεις ... κάτι το οποίο ήταν ιδιαίτερα εμφανές κατά τα γεγονότα στην Ουκρανία».

«Οι σχεδόν μη στρατιωτικές υποδομές μπορούν να γίνουν νόμιμος στόχος για αντίποινα. Λόγω των ενεργειών της Δύσης, ανακύπτουν αδικαιολόγητοι κίνδυνοι για ειρηνικές δραστηριότητες στο διάστημα και πολυάριθμες κοινωνικοοικονομικές διαδικασίες στη γη, στις οποίες η ευημερία των ανθρώπων, κυρίως οι αναπτυσσόμενες χώρες, εξαρτάται», είπε ο Βοροντσόφ. 

Όπως είναι γνωστό, το σύστημα δορυφορικής επικοινωνίας Starlink της εταιρείας SpaceX παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για την Ουκρανία.

Επιπλέον, με τα κεφάλαια που συγκέντρωσαν οι Ουκρανοί -τα οποία συγκεντρώθηκαν αρχικά για την αγορά τριών «Bayraktars»-  αγόρασαν πρόσβαση σε πληροφορίες από την ομάδα δορυφόρων της φινλανδικής εταιρείας ICEYE για περισσότερο από ένα χρόνο, καθώς και πλήρη πρόσβαση σε έναν από τους δορυφόρους μέχρι το τέλος της λειτουργικότητάς του σε τροχιά.

ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2022/10/blog-post_392.html#more