Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

" μας είπαν ότι τα πουλιά εξαφανίστηκαν γύρω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ εδώ και καιρό και εμείς διαβάσαμε τα παρακάτω σήμερα ..."

Ερεθίζουν τον τούρκο , ερεθίζουν τον Ρώσο και στο τέλος θα τους βάλλουν να μαλώσουν μεταξύ τους με τα γνωστά.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι Λ. Τολστόι – Φ. Ντοστογιέφσκι πριν 150 χρόνια (1866) έγραφαν «Πόλεμο και ειρήνη» - «Έγκλημα και τιμωρία» και

ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός  εξήγησε τα ερωτήματα αυτά ακόμα από παλαιότερα, λέγοντας, "μια φόρα με την πέννα και 99 με τον πόλεμο" .

ΕΡΕΘΙΖΟΥΝ τον τούρκο;

 " Σε νέα ελεύθερη πτώση βρέθηκε σήμερα η τουρκική λίρα η οποία έφτασε να υποχωρεί κατά 7% κοντά σε νέο χαμηλό-ρεκόρ των 15 λιρών έναντι του δολαρίου, εν μέσω ανησυχιών για τις ριψοκίνδυνες νέες οικονομικές πολιτικές του προέδρου Ερντογάν και το ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων την Πέμπτη." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.capital.gr/diethni/3601532/nea-xafniki-ptosi-7-gia-tin-tourkiki-lira-nea-parembasi-apo-tin-kentriki-trapeza

ΕΡΕΘΙΖΟΥΝ τον Ρώσο; 

" Φωτιά στην τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου προκάλεσαν οι δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Eξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ ότι ο Νord Stream 2 δεν μπορεί να πάρει έγκριση στην τρέχουσα μορφή του. Οι δηλώσεις έφεραν αύξηση πάνω από 10% στην τιμή του φυσικού αερίου σήμερα Δευτέρα, πάνω από 116 ευρώ η μεγαβατώρα, όπως αναμεταδίδουν οι Financial Times." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/europi/fisiko-aerio-fotia-stin-timi-tou-meta-tis-dilosis-tis-germanidas-ipex-gia-pagoma-tou-nord-stream-2/

Υπόψη ότι  τα μελλοντικά  έσοδα του Νord Stream 2 ο Ρώσος τα έβαλε στον προυπολογισμό του για να στηρίξει τα συνταξιοδοτικά και τα ασφαλιστικά  του προγράμματα που αν δεν στηριχτούν γνωρίζει τι κοινωνικές εντάσεις έρχονται.

Για αυτό η ΡΩΣΊΑ μπορεί να λέει ότι δεν πρόκειται να επιτεθεί στην Ουκρανία, αλλά στην ουσία με στρατό στα σύνορα φαίνεται να πιέζει την Δύση και η Ευρώπη μη έχοντας ικανό στρατιωτικό σχήμα να της αντιπαρατεθεί πιέζει μέσω του  Νord Stream 2 και φυσικά με το ΝΑΤΟ πιέζει την Ρωσία στο νότιο υπογάστριο της βλ. Μαύρη Θάλασσα και ΣΤΕΝΩΝ , όπως αναλυτικά επισημάναμε στο https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/12/blog-post_11.html

ΠΩΣ θα  βάλλουν τον τούρκο και τον Ρώσο σε αντιπαράθεση;

Οι κοινωνικές εντάσεις στο εσωτερικό της τουρκίας μπορεί να πυροδοτήσουν ανατροπές στην πολιτική της χώρας , στην εξαγωγή της έντασης προς τους γείτονες ( βλ. Ελλάδα ), ακόμα και στην αλλαγή του μίγματος της εξωτερικής πολιτικής της τουρκίας 100%  προς το ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα την  δημιουργία προβλημάτων της Ρωσίας στην διέλευση των ΣΤΕΝΩΝ προς την Μεσόγειο ( δηλ. πιθανό σφράγισμα των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου) 

Τόσα χρόνια αναλύοντας  και αρθρογραφώντας κατανοήσαμε πολύ καλά ότι οι Άγιοι Πατέρες  μας ήταν έτη φωτός πιο μπροστά από τους γεωπολιτικούς αναλυτές που προσπαθούσαν να ψηλαφήσουν τις προθέσεις των ισχυρών.


Ένα γνωρίζουμε ότι ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους αγίους του. 

Σκόπιμο είναι να εργαστούμε όλοι μας πάνω στην ενότητα και στην σφυρηλάτηση της Εθνικής Ομοψυχίας. Φυσικά δεν υπάρχει ούτε λεπτό χάσιμο χρόνου να μαλώνουμε και να φατριαζόμαστε.

    

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας