Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ « αναφορές ασυνήθιστης ρωσικής στρατιωτικής δραστηριότητας»

  

φώτο από https://national-pride.org/
Η απάντηση είναι λογική. Όταν πιέζουν την Ρωσία στην Μαύρη Θάλασσα με πολεμικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ , η Ρωσία με την σειρά της τους πιέζει στην Ουκρανία και πιθανώς με το μεταναστευτικό μέσω Λευκορωσίας την Πολωνία , έχοντας την τεχνογνωσία που εφήρμοσε ο σουλτάνος πριν λίγο καιρό στον Έβρο. 

Γιατί το ΧΑΟΣ ( βλ. μεταναστευτικό )  στην ανατολική Ευρώπη δεν είναι ποτέ κακά νέα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν ( αλλά εικάζουν οι δυτικές πηγές ότι είναι  ευκαιρίες να εισβάλει στην Ουκρανία , όπως στην Κριμαία) - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ-«ανησυχούν από αναφορές ασυνήθιστης ρωσικής στρατιωτικής δραστηριότητας»

ΤΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ 

Συναγερμός κρούει στις αίθουσες διπλωματίας της Ευρώπης. Τις τελευταίες ημέρες, ανώτεροι δυτικοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις χιλιάδες ρωσικές δυνάμεις που έχουν εμφανιστεί κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.


Τη Δευτέρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ προειδοποίησε τη Μόσχα για «ενδεχόμενες επιθετικές ενέργειες» αφού Ουκρανοί αξιωματούχοι υπολόγισαν ότι υπήρχαν 90.000 Ρώσοι στρατιώτες «κοντά στα σύνορα και στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη», καθώς και στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν από αναφορές ασυνήθιστης ρωσικής στρατιωτικής δραστηριότητας» και ανέφερε την πιθανότητα η Ρωσία να «επιχειρεί να επαναλάβει» την εισβολή της το 2014 στη γείτονά της. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσαν τη Ρωσία να «υιοθετήσει στάση αυτοσυγκράτησης» γιατί οποιαδήποτε απόπειρα «υπονόμευσης της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας θα είχε σοβαρές συνέπειες».

Οι ερωτήσεις που απαιτούν απαντήσεις είναι: 1) Πόσο άμεσα επικίνδυνη είναι η κατάσταση; 2) Τι μπορεί να κάνει η δυτική συμμαχία, αν μη τι άλλο, για να αποτρέψει τη Ρωσία από περαιτέρω πρόκληση; και 3) Τι πραγματικά θέλει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν;

Κατ' ιδίαν, Ευρωπαίοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι απαντούν σε αυτές τις ερωτήσεις λέγοντας ότι δεν πιστεύουν ότι η κατάσταση είναι ίδια με το 2014, όταν Ρώσοι πράκτορες εισέβαλαν στην Ουκρανία και προσάρτησαν τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας της Κριμαίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://edition.cnn.com/2021/11/16/europe/putin-eastern-europe-ukraine-belarus-poland-intl-cmd/index.html