Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Γιατί το Λονδίνο το μετέτρεψαν σαν την Γιουχάν της Κίνας;


Εδώ και μέρες επισημαίνουμε κατά επανάληψη με αρθρογραφία  σχετικά με την νέα παραλλαγή της μετάλλαξης εφιστώντας την προσοχή  και ήδη τρέχουν πολλά και λένε πολλά, δίχως να έχουν κατασταλάξει τι είναι αυτό. ΧΕΡΙ ΘΕΟΥ ή τίποτε άλλο; ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕ

ΑΡΑΓΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ - ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΉ;

Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα, όπως διαβάζουμε ....

" Ο λοιμωξιολόγος ωστόσο, θεωρεί πως είναι «βαρύ» το μέτρο αναστολής των πτήσεων από και προς την Βρετανία, τουλάχιστον έως ότου υπάρχουν κάποια παραπάνω στοιχεία από τον μεταλλαγμένο ιό.

Γώγος: Οι 4 παράγοντες που μας ανησυχούν στη μετάλλαξη του κορωνοϊού

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ χθες το βράδυ, ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που μεταλλάσσεται ο ιός, ωστόσο αυτή τη φορά φαίνεται πως εξαπλώνεται ραγδαία.

Ενα άλλο ενδιαφέρον σημείο στο οποίο στάθηκε ο καθηγητής, είναι τα θέματα που μπορεί να προκύψουν από την μετάλλαξη του ιού. Οπως είπε, η μετάλλαξη αυτή που εμφανίστηκε σε 4 χώρες συνολικά, μπορεί να προκαλέσει τα εξής:

Ο ιός να γίνει πιο μεταδοτικός

Να γίνει πιο τοξικός

Να μην φαίνεται στα τεστ

Να υπάρξει επαναμόλυνση από τον μεταλλαγμένο ιό" 

Πηγή:  https://www.iefimerida.gr/ellada/metallaxi-koronoioy-lene-ellines-epistimones-21-12


" Τι είναι όμως αυτό που πυροδοτεί εν προκειμένω ιδιαίτερη ανησυχία; Όπως εξηγεί η ερευνήτρια Γονιδιωματικής του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL) Λούσι φαν Ντορπ, το νέο στέλεχος έχει υποστεί 14 γενετικές αλλαγές σε σχέση με τον κορωνοϊό, που εμφανίστηκε στην Ουχάν της Κίνας στα τέλη του περασμένου χρόνου, οι επτά εκ των οποίων στην πρωτεΐνη-ακίδα, που διευκολύνει την εισβολή του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα. Κι αυτός είναι ένας σχετικά μεγάλος αριθμός αλλαγών σε σύγκριση με τις διάφορες παραλλαγές που κυκλοφορούν παγκοσμίως

Από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί χάρη στις προσπάθειες των επιστημόνων, την ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ διαφόρων χωρών και τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, φαίνεται ότι η νέα αυτή μετάλλαξη αρχίζει να κυριαρχεί επί άλλων παραλλαγών του κορωνοϊού και ίσως ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία, αφού, όπως υποδεικνύουν προκαταρκτικές αναλύσεις, μπορεί να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική σε σχέση με άλλα στελέχη του SARS-CoV-2 που κυκλοφορούν.

Θα είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια;

«Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε», λέει η ερευνήτρια του UCL, «αλλά θα πρέπει να μας καθησυχάζει το γεγονός ότι τα εμβόλια προκαλούν μια ευρεία ανοσοαπόκριση σε ολόκληρη την πρωτεΐνη-ακίδα, άρα αναμένεται ότι η αποτελεσματικότητά τους δεν θα επηρεαστεί σημαντικά από τις μεταλλάξεις, πράγμα που ερευνάται».

Ωστόσο, υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι άλλα είδη εποχικών κορωνοϊών επιδεικνύουν κάποια ικανότητα να διαφεύγουν από την ανοσία σε μακρά διαστήματα. Είναι πιθανό, ως εκ τούτου, να φθάσουμε σε ένα σημείο που θα χρειάζεται να επικαιροποιούμε τα εμβόλια κατά της Covid-19, όπως κάνουμε και με τη γρίπη, για να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις παραλλαγές που θα κυκλοφορούν τη συγκεκριμένη περίοδο" 

Πηγή:https://www.iefimerida.gr/ygeia/metallaxi-koronoioy-eidiki-gonidiomatiki-krisimes-erotiseis

ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΤΑΝ ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΥΝ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Τώρα τα ερωτηματικά αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Μια φορά τις εξελίξεις δεν τις προλαβαίνουν οι δημοσιογράφοι και οι λοιμωξιολόγοι και είμαστε ακόμα στην αρχή.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας