Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Υπάρχει ήδη πνευματικό εμβόλιο που δημιουργεί κατάλληλη ανόσια και δίνεται δωρεάν από ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ


 « Να κάνουμε την πανώλη αυτή των καιρών μας ευλογία και ευκαιρία αναγέννησης του ανθρώπινου πολιτισμού μας , μάλιστα την ώρα αυτή που ο παγκόσμιος φόβος κυριεύει το σύνολο της ανθρωπότητας. Πως θα γίνει αυτό; Το φάρμακο και το πνευματικό εμβόλιο λέγεται ΧΡΙΣΤΟΣ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, μάλιστα δίνεται δωρεάν από Ανάργυρους Αγίους της. Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας»

Λίγο καιρό πριν τις ημέρες του Πάσχα πολλοί ασθενείς τον έβλεπαν στον ύπνο τους να τους ευλογεί και να τους χαρίζει την υγεία. ΕΛΘΕ και ΣΩΣΟΝ ημάς.
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ


Το 1630 με θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος σώθηκε η Κέρκυρα από πανώλη, δηλ. από φοβερή θανατηφόρα λοιμική νόσο. Η αρρώστια ξεκίνησε στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο του 1629. Μεταδόθηκε από ένα πλοίο που έφτασε στην Κέρκυρα από την Ιταλία. Η ασθένεια έπληττε την Ιταλία και όλα τα Ιόνια Νησιά. Τα Χριστούγεννα του 1629 εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα στην Κέρκυρα και όσο ο καιρός περνούσε τόσο αυτά πολλαπλασιάζονταν. Παρά τα αυστηρά μέτρα που έλαβαν οι υγειονομικές αρχές, το κακό δεν υποχωρούσε. Οι άνθρωποι κατέφυγαν στις πρεσβείες του Αγίου Σπυρίδωνος. Την μεγαλύτερη και ύστατη ελπίδα. Πράγματι, ο Άγιος δεν έμεινε ασυγκίνητος από τις παρακλήσεις και τις προσευχές των ανθρώπων. Λίγο καιρό πριν τις ημέρες του Πάσχα πολλοί ασθενείς τον έβλεπαν στον ύπνο τους να τους ευλογεί και να τους χαρίζει την υγεία. Επίσης, οι νυκτερινοί σκοποί του Παλαιού Φρουρίου έβλεπαν τη νύχτα ένα φως υπερκόσμιο να αιωρείται, πάνω από το ναό του Αγίου. Σιγά, σιγά, μέρα με τη μέρα, τα κρούσματα ελαττώθηκαν μέχρι που έπαυσαν οριστικά την ημέρα των Βαΐων του 1630. Οι Κερκυραίοι απέδωσαν τη διάσωσή τους σε θαύμα του Αγίου και καθιέρωσαν από τότε την ημέρα αυτή λιτάνευση του ιερού λειψάνου. Η λιτανεία της ημέρας αυτής έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια από όλες τις άλλες και η πορεία της καλύπτει την περίμετρο της μεταβυζαντινής πόλης της Κέρκυρας.
( ευχαριστούμε τον 1453 « σχολιαστή»  που με  στοχευμένα σχόλια οικοδομεί την πνευματική επικαιρότητα)